Erste Ötletgyár Maxi típusú tartalmaink

16:00 | febr. 15.Ötletgyár Maxi

Nagyot profitálhat a hozamemelkedésből a Bank of America

A Trump rally első felvonását követően hosszabb oldalazásba kezdtek a tengerentúli részvényindexek. Nem volt ez máshogy a bankszektorban sem, azonban az elmúlt napokban újabb impulzusok érték a piacokat, amik egy része kifejezetten a szektor malmára hajtja a vizet. Mivel a Bank of America részvénye profitált a legtöbbet az amerikai nagy hitelintézetek közül Trump megválasztásából, érdemes...

11:39 | febr. 9.Ötletgyár Maxi

Európai félelmek is erősítik a dollárt

Újabb lendületet kapott a dollár erősödése az euróval szemben. Technikailag mára egyértelműen kirajzolódott a fordulat jele, melyből 1,034-ig is eshet az EURUSD árfolyama. A dollár erősödése mellett szóló egyik fontos érv, hogy ismét előtérbe kerültek az Európával és ezzel együtt az euróval szembeni kockázatok is.

11:21 | jan. 26.Ötletgyár Maxi

Száguld a Bayer, módosítjuk a stop-losst

Rövid pihenőt követően ismét száguldani kezdett a Bayer. Az eredeti stop-loss szintünktől eltávolodott az árfolyam, ezért érdemes a szintet módosítani, így a profit egy részét bebiztosíthatjuk. A fundamentális és a technikai kép továbbra is kedvező, ezért rövidesen a 111,5 eurós célárfolyam közelébe kerülhet az árfolyam.

13:38 | jan. 19.Ötletgyár Maxi

Emelkedő trendben a ThyssenKrupp - Erste Fókusz

Emelkedő trendben mozog a ThyssenKrupp, hamarosan újabb ellenállást törhet át az árfolyam, amely másfél éves csúcsot jelentene, és a 26,5 eurós szintig roboghatna tovább az árfolyam. A versenytársakkal összehasonlítva kedvező értékeltségen forognak a részvények, és az acél árfolyamának az emelkedése folytatódhat, részben ezért a menedment is optimista az idei évet illetően.

14:01 | jan. 10.Ötletgyár Maxi

Napokon belül felpörög a gyorsjelentési szezon az USA-ban - Erste Fókusz

Csütörtökön a Delta Airlines jelentésével felpörög a gyorsjelentési szezon a tengerentúlon. Az előrejelzések szerint a negyedik negyedévben is tovább folytatódhat az eredmények bővülése, mint ahogy azt már az előző negyedév esetében is láthattuk, de az év egészében az első két félév gyenge teljesítménye miatt még gyengülés lehet. Az 50 dollár környékén stabilizálódó olajár az energiaipari...

13:49 | jan. 9.Ötletgyár Maxi

Újabb jó év elé nézhetnek a Caterpillar részvényei - Erste Fókusz

A vállalat, amelynek részvényárfolyamát gyakran a globális gazdasági kilátások indikátoraként is értelmezik, tovább folytathatja tőzsdei emelkedését 2017-ben. Noha már évek óta csökkenő bevételek jellemzik a vállalatot, az elemzők úgy tűnik pesszimistábban ítélték meg a helyzetet, mint ahogy az valójában fest. Az amerikai választások kimenetele nagy lökést adott a vállalat árfolyamának, hiszen...

12:18 | jan. 9.Ötletgyár Maxi

Tovább száguld a Richter - Erste Fókusz

Az elmúlt hónapokban is tovább folytatódott a magyar részvénypiac emelkedése és vele együtt emelkedett a Richter árfolyama is. Ezt kihasználva ismét felfelé módosítjuk a nyár óta meglévő pozíciónkat, mely már több mint 20%-os nyereséget ért el. A hazai gyógyszercég számára kimondottan pozitív, hogy a rubel folyamatosan erősödik a főbb devizákkal és a forinttal szemben is, ami pozitívan hat a...

15:08 | jan. 5.Ötletgyár Maxi

Meglóduló infláció csökkentheti a német államkötvények árfolyamát - Erste Fókusz

Stabilan emelkednek az európai inflációs várakozások, ami magával húzhatja a 10 éves német államkötvények hozamát is. A decemberi 1,7%-os német infláció fényében például kimondottan alacsonynak tűnnek a 10 éves német államkötvények 20-30 bázispont közötti hozamszintjei. A várt hozamemelkedést a kötvények shortolásával javasoljuk kihasználni.

15:56 | jan. 2.Ötletgyár Maxi

Továbbra is bízunk a dollár erősödésében - Erste Fókusz

Év végén az EURUSD devizapárban egy szokatlan felszúrás aktiválta stop megbízásunkat, ezért az EURUSD short pozíciónk automatikusan zárásra került. Továbbra is bízunk azonban a dollár erősödő trendjében, ezért a dollár erősödésére spekuláló pozíció újranyitását javasoljuk.

14:01 | 2016. dec. 20.Ötletgyár Maxi

Száguld a dollár, módosítjuk a stop-losst - Erste Fókusz

A múlt heti Fed ülés komoly dollárerősödést hozott. Az EUR/USD eladási ötletünk aktiválódott, és a stop-loss szintünktől (1,088) már látványosan eltávolodott az árfolyam. A kockázat csökkentése érdekében lejjebb húzzuk a veszteséglimitáló megbízást.

14:39 | 2016. dec. 14.Ötletgyár Maxi

Csökkenő hozamok miatt folytatódhat a forint gyengülése - Erste Fókusz

A Fed mai kamatdöntő ülése akár komolyabb turbulenciákat is okozhat a devizapiacon, ezért a forint gyengülését kihasználva szűkebbre húzzuk az EURHUF ajánlásunkhoz tartozó stop megbízást. Mivel a folyamatosan csökkenő forint hozamok miatt változatlanul a forint gyengülésére számítunk, így kiszállási pontunkon nem változtatunk.

12:56 | 2016. dec. 14.Ötletgyár Maxi

A Fed ülés után ismét szárnyalhat a dollár- Erste Fókusz

A múlt héten nagyot erősödött a dollár, de a hét eleji korrekció kedvező belépési lehetőséget teremtett. Izgalmas este elé nézünk, mert az FOMC ülés ma ér véget, és nagy valószínűséggel 25 bázispontos emelést fognak bejelenteni. Egy másik érdekes kérdés, hogy a jegybankárok kamatemelési várakozásai hogyan változtak a következő évekre. Jelenleg 2 kamatemelést várnak a tagok jövőre, ha ez...

12:40 | 2016. dec. 14.Ötletgyár Maxi

Trendforduló körvonalazódik a Bayerben - Erste Fókusz

Vételi jelzés alakult ki a Bayer grafikonján. A hosszú távú csökkenő trend és a 200 napos mozgóátlag áttörése után minden akadály elhárult a nagyobb emelkedés előtt. Rendkívül kedvező értékelési szinteken forog a papír, ráadásul az eredményvárakozások is intenzíven emelkedni kezdtek.

13:47 | 2016. dec. 12.Ötletgyár Maxi

Ismét kitöréssel próbálkozik a Yahoo - Erste Fókusz

A Yahoo ismét kitöréssel próbálkozik a csökkenő trendcsatornából, melynek sikere esetén célba vehetné a 45 dolláros ellenállást az árfolyam. Az elmúlt napok árfolyamemelkedését kihasználva stop-loss megbízásunkat a korábbi beszállási pontunk fölé módosítjuk, ezzel védve poziciónkat.

09:34 | 2016. dec. 9.Ötletgyár Maxi

Citigroup: Bebiztosítjuk profitunk nagy részét és feljebb emeljük a célárat - Erste Fókusz

Továbbra is szépen teljesít a Citigroup vételi ajánlásunk, szeptember eleje óta mintegy 26%-os profitunk keletkezett a pozíción. Az amerikai elnökválasztások óta töretlenül emelkedik a részvény, legutóbb a tavaly novemberi lokális csúcsot törte át az árfolyam 56 dollárnál. Miután a részvény az utóbbi időben szinte korrekció nélkül emelkedett, az RSI indikátor ismét megközelítette a túlvettség...