Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Az ETF-ek számtalan lehetőséggel kecsegtetnek, mondhatni kinyitják a világot számunkra.

Az ETF (Exchange traded fund) tőzsdén kereskedett befektetési alap, mely segítségével színesíthetjük, diverzifikálhatjuk portfóliónkat. Könnyen elérhetővé tesznek számunkra akár nehezen elérhető piacokat is.

Beszélhetünk árupiacot és nyersanyag piacot lekökvető ETC-ről (Exchange traded Comodity), különböző nem kategorizált termékeket - például kripto eszközöket lekövető - ETP-ről (Exchange traded Product) és a mögöttes termék mozágásának lekövetésére szolgáló ETN-ről (Exchange traded Note). Továbbá mindezek mögött lehet aktív illetve passzív alapkezelést is találni.

Előnyei:

  • Célunkhoz kiválóan igazítható ETF-ek közül válogathatunk. Különböző piaci szegmensekbe, specifikus szektorokba, ország és régió szinten optimalizálhatjuk befektetésünket.
  • Transzparens, mert az ETF-ek kibocsátói közzé teszik azok pontos összetételét, így a pontos képet kapunk arról, hogy miben van a befektetésünk.
  • Tőzsdére bevezetett termékként részvényekhez hasonló módon kereskedhetünk vele.
  • Adózás szempontjából előnyös, mivel az elért eredmény szembeállítható egymással.

Számosságát nézve sokat elmond, hogy csupán a Frankfurti börzén 2200 db ETF elérhető. Ezt figyelembe véve befektetés előtt célszerű alaposan tájékozódni, illetve hozzáértő segítségét igénybe venni, aki segít a célnak megfelelő ETF kiválasztásában. Az ETF-ekről részletesen a www.ersteinvestment.hu oldalon tájékozódhat. Az egyes ETF termékek kereskedése előtt elengedhetetlen, hogy ismerjük a termék Kiemelt Információs Dokumentumát (KID). Ebben képet kapunk a termék működéséről, költségeiről és kockázati profiljáról is. A KID dokumentumok elérhetők a KID keresőn keresztül.

Kockázatok:

  • Az eszköz mögöttes termékének a befektető szempontjából kedvezőtlen irányba történő árfolyammozgása miatt veszteség keletkezhet. Ha a mögöttes termék kevéssé vagy nem megfelelően diverzifikált, akkor ki van téve a mögöttes terméket alkotó instrumentumok egyedi kockázatainak.
  • Az egyes Exchange Traded termékek bázisdevizája eltérhet a kereskedési devizától.
  • Az egyes ETF-ek kockázata függ a mögöttes termék kockázatától. A tőkeáttételes ETF-ek az alapterméknél nagyobb kockázatot jelentenek.
  • Tőzsdén kereskedett termékként a likviditás hiánya jelentős kockázatot jelent. Ha a termék nem értékesíthető gyorsan és hatékonyan, az csökkentheti az elérhető hozamot.
  • Az ETF kibocsátónál előálló fizetésképtelenség, csődesemény jelentős lehet, adott esetben a teljes tőke elvesztését okozhatja.
  • Az ETF-ek könnyen és egyszerűen elérhetővé teszik kitettség felvételét egzotikus befektetésekben is. Ezek a mögöttes terméktől függően azonban további régió- vagy országspecifikus, illetve politikai, vagy egyéb kockázatot jelenthetnek, melyek kellő ismeretének hiánya további jelentős kockázatot hordoz.

A fenti információk nem teljes körűek és a változtatás jogát az Erste Befektetési Zrt. fenntartja. A jelen oldal tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak vagy befektetési tanácsadásnak.

Kérjük, hogy amennyiben megfontolt befektetési döntése meghozatala érdekében az adott terméktajtával kapcsolatosan a fentieken túlmenően további tájékoztatásra van szüksége, szíveskedjen társaságunk munkatársait felkeresni, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Kérjük továbbá, hogy befektetési döntése meghozatala előtt alaposan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat. Az Erste Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagsággal a Budapesti Értéktőzsdén rendelkezik.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben