Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Strukturált Értékpapírok

Magasabb hozam lehetősége egyedi befektetésekkel

Védelmi mechanizmussal rendelkező egyedi befektetési lehetőséget keresel?

Az Erste Strukturált Értékpapír kínálatával különböző piaci helyzetekre találhatsz megfelelő befektetési lehetőséget.

A havonta érkező termékek között találsz olyat, ahol a kiválasztott mögöttes piac vagy termékek negatív teljesítménye esetén is pozitív hozamban részesülhetsz, vagy éppen tőkevédelem mellett érhetsz el magasabb hozamokat.

Mi az a Strukturált értékpapír?

A strukturált értékpapírok olyan befektetési termékek, melyek hozama és kockázata egy mögöttes termékhez, vagy termékek kosarához kötött. Ez a mögöttes termék lehet részvény, kötvény, árucikk, deviza, vagy akár egy piaci index is.

Mitől strukturált?

A "struktúra" részét az adja a befektetésnek, hogy a kifizetés nem 1:1 arányban követi le a mögöttes termék árfolyam alakulását: részesedhetsz a mögöttes teljesítményből tőkevédelem mellett, vagy kaphatsz rendszeresen vonzó hozamokat a mögöttes termék negatív teljsítménye mellett, hogy csak egy pár példát említsünk. A konkrét kifizetés feltételek Kibocsátónként, struktúránként és termékenként változhatnak, pontos leírásukat az adott értékpapírokhoz készített Ügyféltájékoztató, illetve Végleges Feltételek (Final Terms) dokumentum tartalmazza.

A befektetés, ami izgalmas. Merülj el a strukturált értékpapírok világában!

Magasabb hozam lehetősége
Magasabb hozam lehetősége

A kockázatmentes befektetésekét meghaladó hozam érhető el

Diverzifikáció
Diverzifikáció

Változatos kifizetési struktúrák és mögöttes termékek széles választéka.

Egyediség
Egyediség

Aktuális piaci helyzetnek megfelelő havonta megújuló termékkínálat

Milyen kockázatokat rejthetnek magukban a Strukturált Értékpapírok?

Figyelem: Mielőtt befektetnél a termékbe, fontos, hogy tisztában légy a vele járó kockázatokkal:

Összetett termék

A Strukturált Értékpapírok működése különböző lehet, jellemzően összetett pénzügyi termékek. Befektetés előtt fontos megismerni a termék pontos működését és a vele járó kockázatokat

Magasabb kockázat

Magasabb hozamhoz jellemzően magasabb kockázat párosul. A Strukturált Értékpapírok kockázatosabb termékek, mint a bankbetét vagy az állampapírok

Tőkevesztés lehetősége

Nem tőkevédett konstrukciónál a teljes tőkevesztés lehetősége fennáll. Tőkevédett konstrukcióknál a tőkevédelem csak a lejáratig történő megtartás esetén biztosított.

Esetleges további, termék specifikus kockázatokról a értékpapírokhoz készített Ügyféltájékoztatóból, és Végleges Feltételek (Final Terms) dokumentumból tájékozódhatsz.

Aktuális Strukturált Értékpapír jegyzések

BNP 100% Garant Express Technology Balanced USD 24-27

Devizanem:
USD
Mögöttes:
BNP Paribas Technology Balanced Index (BNPITEC5)
Kupon:
Éves 7%
Futamidő:
3 év (maximum)
Jegyzési időszak:
2024.05.27 – 2024.06.28.
További információ a termékről

Citi Protect Express One Star Gold Miners USD 24-27

Devizanem:
USD
Mögöttes:
FreeportMcMoRan Inc. (US35671D8570) Newmont Corporation (US6516391066)
Kupon:
5,64% félévente
Futamidő:
Maximum 3 év
Jegyzési időszak:
2024.06.03 – 2024.06.28.
További információ a termékről

Citi Protect Express One Star EuroCup EUR 24-27

Devizanem:
EUR
Mögöttes:
Heineken N.V. (NL0000009165)  Puma SE (DE0006969603)
Kupon:
4,13% félévente
Futamidő:
Maximum 3 év
Jegyzési időszak:
2024.06.03 – 2024.06.28.
További információ a termékről

SocGen Protect Express One Star Gold Miners HUF 24-27

Devizanem:
HUF
Mögöttes:
FreeportMcMoRan Inc. (US35671D8570) Newmont Corporation (US6516391066)
Kupon:
6,00% félévente
Futamidő:
Maximum 3 év
Jegyzési időszak:
2024.06.06 – 2024.06.28.
További információ a termékről

19,50% Crédit Agricole Protect US Technologie USD 24-25

Devizanem:
USD
Mögöttes:
Advanced Micro Devices Inc (US0079031078)
Kupon:
Fix 19,50% (lejáratkor)
Futamidő:
1 év
Jegyzési időszak:
2024.06.12 – 2024.06.28.
További információ a termékről

Milyen Strukturált Értékpapírok érhetők el az Ersténél?

Ahogy azt említettük, rendkívül változatosak lehetnek a Strukturált Értékpapírok. Az Ersténél havonta több termék is jegyezhető, melyeket megkülönböztethetünk az alábbi tulajdonságok alapján:

  • Devizanem (pl. HUF, EUR, USD);
  • Mögöttes termék eszközosztálya: részvény, részványkosár, index, árupiaci termék, deviza;
  • Teljes vagy feltételes tőkevédelem;
  • Fix vagy feltételes kuponfizetés, a mögöttes teljesítmény kifizetése;
  • Az általános strukturán felüli egyéb, hozamot vagy biztonságot növelő tulajdonság: Memory kupon, Airbag mechanizmus, OneStar tulajdonság (részletek a terméktájékoztatókban), hogy csak párat említsünk.

Az Ersténél elérhető Strukturált Értékpapírok működéséről az alábbi Strukturált Értékpapírok Általános terméktájékoztatóban olvashatsz:

Korábbi Strukturált Értékpapírok

Tanácsadónk segít!

Kérj visszahívást, szakértőnk felveszi veled a kapcsolatot és választ ad minden kérdésedre, valamint végig segít a folyamaton.

Közzétételek
Közzétételek

A Strukturált Értékpapírok megfigyeléseivel, kifizetéseivel és lejáratával kapcsolatos közzétételeket az alábbi oldalon tudod követni:

Strukturált Értékpapír közzétételek
Kibocsátók

Az Ersténél a szélesebb körű termékkínálat és a diverzifikáció érdekében nemcsak az Erste Csoport, hanem más neves kibocsátó által előállított termék jegyzésében vehetsz részt, melyet exkluzívan az Erste ügyfelei számára készítenek.

Az egyes kibocsátókról és Alaptájékoztatóikról részletes információt találsz az alábbi oldalon:

Kibocsátók és Alaptájékoztatóik

Erste Group 1819-es alapítású, bécsi székhelyű bankcsoport. Magyarország és Ausztria mellett Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Szerbiában összesen mintegy 2000 fiókkal és 45 000 alkalmazottal van jelen.

BNP Paribas Két, a legjelentősebb francia bankok közé tartozó bank egyesülésével jött létre a BNP Paribas S.A. 2000-ben, és vált Európa egyik legnagyobb pénzitézetévé. 190 000 embert foglalkoztat, és 65 országban van nyújt kereskedelmi és befektetési banki szolgáltatásokat egyaránt.

Citigroup A tőzsdén jegyzett Citigroup Inc. egy multinacionális pénzügyi szolgáltató intézmény, amelynek székhelye New Yorkban található. A vállalat az Egyesült Államok harmadik legnagyobb bankja, több mint 200 000 alkalmazottja van, és világszerte több mint 160 országban működik.

Credit Agricole A párizsi székhelyű Credit Agricole S.A. a szövetkezeti formában működő Credit Agricole Csoport tőzsdén jegyzett központi intézménye. A csoport 53 millió ügyféllel Európa legnagyobb lakossági bankja. Az Amundi vagyonkezelővel a csoport tulajdonában van Európa legnagyobb vagyonkezelője is.

Societe Generale A párizsi székhelyű Societe Generale S.A. Franciaország egyik legjelentősebb kereskedelmi bankja. A vállalatot 1864-ben alapították, és egyike az ország három legrégebbi kereskedelmi bankjának. A vállalat a világ 66 országában tevékenykedik, 117 ezer embert foglalkoztat és 25 millió ügyfelet szolgál ki.

Vontobel A Vontobel svájci gyökerekkel rendelkező, világszerte aktív befektetési társaság, amely magán- és intézményi befektetők számára végzett vagyonkezelésre, valamint befektetési megoldásokra specializálódott. A vállalatot 1924-ben alapították, székhelye Zürichben található. A csoport több mint 2000 embert foglalkoztat, és 26 országban működik.
Pro tipp

Pro tipp

Kedvező adózás érdekében vásárold befektetéseidet Tartós Befektetési Számlára (TBSZ) vagy Nyugdíj előtakarékossági számlára (NYESZ-R). Részletekért kattints a linkekre:

Adózási tudnivalók

Teljes (100%-os) tőkevédelemmel rendelkező Strukturált Kötvények esetén:

Belföldi magánszemélyeknél a strukturált kötvény esetében a hozam, valamint a beváltás, visszaváltás, átruházás során elért bevétel az Szja. törvény 65.§-a szerinti kamatjövedelemnek minősül és Magyarországon 15% mértékű adó, valamint a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti egyéb adó és/vagy járulék terheli, azzal, hogy amennyiben az értékesítésre, hozam, kamat kifizetésére a törvény szerinti kifizetőn keresztül kerül sor, e kifizető az adót ügyletenként állapítja meg, vonja le és fizeti meg és a magánszemélynek az adóbevallásában nem kell feltüntetnie. A külföldi pénznemben keletkezett kamatjövedelemből az adót is külföldi pénznemben kell a kifizetőnek – a jövedelem megszerzése napján – levonnia, de az adót – a jövedelem megszerzése napján érvényes hivatalos MNB devizaárfolyamon átszámítva – forintban kell megfizetni.

Külföldi illetőségű magánszemély befektetőkre a fenti szabályok vonatkoznak azzal a különbséggel, hogy a kifizető a magánszemély adóilletősége szerinti külföldi állam által kiállított illetőségigazolás birtokában, a kettős adóztatást elkerülő egyezmények alapján, ennek hiányában az Szja. törvényben foglaltak szerint állapítja meg adólevonási kötelezettségét és az adó mértékét. Az Európai Unió Magyarországon kívüli tagállamában adóilletőséggel rendelkező magánszemély esetében a kamatjövedelem esetében a kifizetőnek adatszolgáltatási kötelezettsége áll fenn azzal, hogy ebben az esetben adólevonásra - a vonatkozó uniós aktusokban foglalt kivétellel - nem kerül sor. Olyan külföldi magánszemély esetében továbbá, amelynek illetősége szerinti állammal Magyarországnak nem áll fenn kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye, a kamatjövedelem után 15%-os adót kell a törvény szerinti kifizetőnek minősülő szervezetnek levonnia.

A 205/2023. (V. 31.) Korm. rendelet alapján a természetes személyek kamatjövedelmeit átmenetileg a 15%-os kamat- és árfolyamnyereségadó mellett 2023. július 1-től 13%-os szociális hozzájárulási adó is terheli - Normál értékpapírszámlán. Nyugdíj előtakarékossági számlán (NYESZ) vagy Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) tartott befektetések kamatjövedelmét azonban a 13%-os szociális hozzájárulási adó nem érinti.

Teljes tőkevédelemmel NEM rendelkező Strukturált Értékpapírok esetén:

A Strukturált Értékpapír az SZJA törvény alapján az SZJA törvényben meghatározott kivétellel ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül.

Az ellenőrzött tőkepiaci ügyletben, így a Strukturált Értékpapírra kötött ügyleten keletkezett árfolyamnyereség után az adó 15% azzal, hogy adólevonásra és megállapításra a kifizető részéről nem kerül sor, azt a magánszemélynek önadózással kell majd a vonatkozó évi adóbevallásával teljesítenie. A Strukturált Értékpapírra kötött ügyleten elért nyereség továbbá szembeállítható más ellenőrzött tőkepiaci ügyleteken elért veszteséggel is és ugyanez igaz a Strukturált Értékpapíron elszenvedett veszteségre is (más ellenőrzött tőkepiaci ügyleten elért nyereséggel szembeállítható) az Szja. törvényben meghatározottak szerint.

Az eredményt éves szinten, adóévre vonatkozóan kell megállapítani: így ez esetben jövedelemnek az adóévben, pénzben elszámolt ellenőrzött tőkepiaci ügyleti nyereségek együttes összegének a magánszemélyt terhelő, adóévben pénzben elszámolt ellenőrzött tőkepiaci ügyleti veszteségek együttes összegét meghaladó rész tekinthető. A termékek eredményével kapcsolatosan a befektetőnek adóbevallást kell készítenie, illetve az adóhatóság felé az adót be is kell fizetnie. Társaságunk a jogszabályi rendelkezések értelmében adó megállapítására, levonására és befizetésére ezen ügyletek esetében nem köteles

Tekintettel arra, hogy egy termék esetében a Befektetett összeg akár devizában kerülhet befizetésre és/vagy az Eredmény devizában kerülhet kifizetésre, ezekben az esetekben az adókötelezettsége teljesítése során az Szja. törvény szerinti átváltási szabályok irányadóak. Ez alapján előfordulhat, hogy a törvény szerint alkalmazandó árfolyam eltér a ténylegesen alkalmazott árfolyamtól, amely a tényleges nyereségtől/veszteségtől eltérő.

A fenti leírás nem teljes körű, tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. Célja kizárólag a Strukturált Értékpapírokkal kapcsolatos egyes specifikus információk, termékjellemzők megismertetése a befektetőkkel.

A strukturált értékpapírok kibocsátói programjához készült Alaptájékoztatók, azok magyar nyelvű összefoglalója, a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms, illetve azok magyar nyelvű összefoglalója), valamint a Strukturált Értékpapírokkal kapcsolatos, azok kockázataira is kiterjedő általános terméktájékoztató az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/444/4008 és III/75.005-19/4004, tőzsdetagság: BÉT) honlapján (www.ersteinvestment.hu –címen az egyes termékek aloldalán) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el. Befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat.

Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem

A fenti leírás nem teljes körű, tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. Célja kizárólag a Strukturált Értékpapírokkal kapcsolatos egyes specifikus információk, termékjellemzők megismertetése a befektetőkkel.

A strukturált értékpapírok kibocsátói programjához készült Alaptájékoztatók, azok magyar nyelvű összefoglalója, a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms, illetve azok magyar nyelvű összefoglalója), valamint a Strukturált Értékpapírokkal kapcsolatos, azok kockázataira is kiterjedő általános terméktájékoztató az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/444/4008 és III/75.005-19/4004, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) honlapján (www.ersteinvestment.hu –címen az egyes termékek aloldalán) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el. Befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat.

Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben