Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

A NASDAQ100 teljesítménye 2023-ban: +54%*

Idén longolnád vagy shortolnád?

Certifikátok és warrantok

A certifikát és warrant tranzakciós díjak 50%-át, maximum 100 ezer Ft-ig jóváírjuk!** Fedezd fel már a NASDAQ certifikátokat is kínálatunkban!

Mik azok a certifikátok és warrantok?

Certifikátok és warrantok olyan termékek, amik például egy index, nyersanyag, devizapár vagy akár egyedi részvény árfolyamának változását követik le.

  • Az index certifikátok ezeket az árfolyam mozgásokat tőkeáttétel nélkül követik, közepes és magas kockázat mellett;
  • a turbo warrantok/certifikátok pedig tőkeáttételesen működnek, és ezáltal a számottevően magas kockázatú termékek közé tartozik.

Mi az a tőkeáttétel?

A tőkeáttétel lényege, hogy a befektető a befektetési stratégiáját alacsonyabb tőkeigénnyel tudja megvalósítani, mintha a mögöttes termékbe fektetett volna.
  • A tőkeáttétel megmutatja, hogy a mögöttes eszköz értékének 1%-os változása hány százalékos változást okoz a termék árában.
  • Minél közelebb van a turbo kötési és korlát ára a mögöttes termék prompt piaci árához, annál nagyobb a tőkeáttétel.
A tőkeáttételes befektetések kockázatosak, fennáll a teljes tőkevesztés lehetősége is!

Hogyan működnek a certifikátok és warrantok?

Az árfolyam változásának követése szempontjából felvehető Long vagy Short pozíció.

  • Long pozícióban a certifikát/warrant értéke egy irányban mozog az alaptermék árával, vagyis ha a mögöttes alaptermék ára nő, a certifikát értéke is növekedni fog.
  • Short pozíció esetén a certifikát/warrant értéke a mögöttes alaptermék árával ellentétes irányban változik, vagyis ha az alaptermék ára csökken, a certifikát értéke növekedni fog.

A Turbo termékek rendelkeznek tőkeáttétellel, így magas kockázatú eszközök. Emiatt szükség van a veszteség korlátozására, amire a korlát ár (a termék stop-loss szintje) szolgál.

  • A korlát ár elérésekor a termék kiütésre kerül (knock out).
  • Kiütéskor a mögöttes alaptermék pozíciói zárásra kerülnek, a terméket az árjegyző által meghatározott maradványértéken számolják el a felek.
  • A stop-loss szint miatt veszteséges pozícióban tőkepótlásra nincs szükség.
  • A Turbo termékekben lévő tőkeáttétel finanszírozása hetente, bázis ár módosítással történik (kötési ár és korlát ár változik). A kötési ár változása negatív hatással van a potenciális hozamra. Emiatt ez a termék elsősorban rövidtávú tartásra alkalmas.

Ha a certifikátok/warrantok alapterméke tőzsdei határidős ügylet (futures), akkor a mögöttes termék kontraktusának lejáratakor, az új kontraktusra való átkötéskor (roll-over) módosításra kerül a termék kötési és korlát ára is.

Hogyan lehet a certifikátokkal és warrantokkal kereskedni?

Az Erste certifikátokkal és warrantokkal a Budapesti Értéktőzsdén lehet kereskedni forintban, a kibocsátó folyamatos árjegyzése mellett az árjegyzői ajánlatokon és azon belül. A termékben így biztosított a likviditás.

Ezeket a befektetési termékeket az Ersténél a NetBroker online kereskedési rendszeren keresztül érheted el.

Ha a certifikátok és warrantok felkeltették érdeklődésedet, akkor az elérhető termékekkel a NetBrokerben kereskedhetsz.

A befektetési döntés meghozatala előtt, kérjük tájékozódj a certifikátok és warrantok működéséről és kockázatairól részletes tájékoztatóinkból vagy kérj telefonon tájékoztatást a 06 1 235 5151 telefonszámon.

További információra van szükséged?

Kérj visszahívást és kollégáink hamarosan keresnek telefonon.

Már van NetBrokered?

Keresd a Kereskedés menü "Certifikátok, warrantok" lehetőséget.

Még nem vagy ügyfelünk?

Ismerd meg a befektetési lehetőségeidet illetve az Erste termékeit és szolgáltatásait.

A certifikát akció részletei:

Kire vonatkozik az akció?

Minden Erste értékpapírszámlával rendelkező ügyfelünk részt vehet az akcióban.

Meddig tart a kedvezmény időszaka?

Az akció 2024. február 1-től kezdődik, és 2024. június 30-ig tart.

Hogyan működik?

Nincs teendőd az akcióval kapcsolatban, automatikusan részt veszel minden internetes kereskedési rendszerben megadott és teljesült, az Erste által BÉT-en kibocsátott certifikát és warrant tranzakcióddal.

Mekkora a kedvezmény mértéke?

Minden hónapban, az akcióban érintett termékek kereskedése után felszámított tranzakciós jutalék 50%-át utólag jóváírjuk számládon, maximum 100 000 forintig.

Hogyan történik a jóváírás?

A jóváírás mindig a következő hónap 10. munkanapjáig történik meg az értékpapírszámládon.

*A múltbeli teljesítmények, illetve jövőbeli becslések nem nyújtanak garanciát a jövőbeli teljesítményre nézve!

A NASDAQ 100 teljesítményének alakulása (január 1. és december 31. közötti időszakokat nézve):
2018: -1,04%; 2019: +37,96%, 2020: +47,58%; 2021: +26,63%; 2022: -32,97%; 2023: +53,81%

**Az akció az Erste Befektetési Zrt-nél NetBroker hozzáféréssel rendelkező ügyfelekre, az interneten keresztül létrejött BÉT certifikát és warrant tranzakciókra vonatkozik. A tranzakciós jutalék összegének fele maximum havi 100.000 Ft összeghatárig kerül jóváírásra a tranzakciót követő hónapban a normál értékpapírszámládon. A jóváíráshoz a jóváírás hónapjában aktív értékpapírszámlával kell rendelkezned. Az akcióban kizárólag a jutalékkal terhelt teljesült certifikát és warrant tranzakciókat vesszük figyelembe.

Jelen oldalon megjelentetett információk kizárólag tájékoztató jellegűek, az oldalak tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak és befektetési tanácsadásnak. A leírtak alapján az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben igény nem érvényesíthető, a közreadott információkért felelősséget nem vállal.

Az Erste Group Bank AG által kibocsátott certifikátok és warrantok kibocsátási programjához készült Alaptájékoztató és a Magyarországon forgalomba hozott egyes termékek forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek a kibocsátó honlapján és az Erste Befektetési Zrt. Certifikát aloldalán (Certifikát és Warrant közzétételek) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvass el. Befektetési döntésed meghozatala elott óvatosan mérlegeld befektetésed tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat.

Kérjük, ha megfontolt befektetési döntésed meghozatala érdekében az adott terméktajtával kapcsolatosan a fentieken túlmenően további tájékoztatásra van szükséged, vedd fel munmkatársainkkal a kapcsolatot, akik készséggel állnak rendelkezésedre.

Az Erste Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagsággal a Budapesti Értéktőzsdén rendelkezik.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben