Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Első értékpapírszámlám

Hogyan kezdjem el a befektetést?

Miért fontos értékpapírszámlát nyitni?

A befektetés az egyik leghatékonyabb módja a hosszú távú pénzügyi célok elérésének. Értékpapírszámla nyitásával és befektetésekkel biztosíthatod pénzügyi jövődet, legyőzheted az inflációt, vagyont teremthetsz, és élvezheted a pénzügyi stabilitást.

Ha még nem ismered a befektetést, szánj időt az értékpapírszámla és a különböző értékpapírok megismerésére, és már ma kezdj el rendszeresen befektetni, hogy elérhesd pénzügyi céljaidat. A befektetési döntés előtt alaposan tájékozódj, mindig tartsd szem előtt a lehetséges kockázatokat is.

Folyószámla

Folyószámla

Mindennapi pénzügyeid intézésére használhatod.

Értékpapírszámla

Értékpapírszámla

Befektetésre, értékpapírjaid nyilvántartására használhatod.

Értékpapírszámla működése

 • A bankszámlától eltérő számlatípus, ezért külön meg kell nyitni, pénzt kell átvezetni rá majd befektetést kell választani.
 • A megvásárolt értékpapírok ezen az értékpapírszámlán kerülnek nyilvántartásra.
 • Rendszeresen tehetsz félre kisebb összegeket vagy eseti jelleggel is befektethetsz .
 • Magyar forint mellett más devizákban is megtakaríthatsz.
 • Aktuális egyenlegedet folyamatosan nyomon követheted George felületén vagy a NetBrokerben.
Mekkora a hozam az értékpapírszámlán?

Mekkora a hozam az értékpapírszámlán?

Az értékpapírszámla önmagában nem fizet kamatot, vagy hozamot. A rajta tartott értékpapíroknak van hozama.

A hozam a számlán tartott értékpapírok teljesítményétől függ.

Az értékpapíroknak sok fajtája van pl: állampapírok, befektetési jegyek, kötvények, részvények, stb.

Az egyik legnépszerűbb választás befektetési alapokban elhelyezni a megtakarításokat. A különböző befektetési alapok különböző kockázatokkal járnak, eltérő futamidőre ajánlják őket, illetve ennek megfelelően más és más hozamot biztosíthatnak a számunkra.

Kockázatosak a befektetések az értékpapírszámlán?

Az eltérő befektetések eltérő kockázatokkal járnak. Találhatunk magunknak kifejezetten kiszámítható, alacsony kockázatú befektetéseket (pl. állampapírok, kötvények, kötvény befektetési alapok), és természetesen kockázatos befeketéseket is (pl. részvények, részvény befektetési alapok), amin sokszor nagyobb a várható hozam.

MiFID teszt

A befektetőket hivatott védeni az értékpapírszámla nyitás során kötelezően kitöltendő „MiFID kérdőív”, ami felméri a befektetési ismereteidet és tapasztalataidat, a befektetési céljaidat, a kockázatviselési hajlandóságodat és képességedet. Befektetési tanácsadás során csak olyan terméket ajánlhatunk/ajánlunk részedre, amely a kérdőív alapján igazodik körülményeidhez és alkalmas befektetési elvárásaid megvalósítására. Ha magadnak választasz terméket online, akkor pedig figyelmeztetünk, ha a választott termék nem alkalmas vagy megfelelő a számodra.

BEVA

A befektetők értékpapírszámláit védi a BEVA (Befektető-védelmi Alap), amely a befektetési szolgáltató fizetésképtelensége esetén 100.000 euróig kártalanít.

Mire figyeljek a befektetések kiválasztásánál?

Első lépésként képezz 3-6 havi biztonsági tartalékot (bankbetét, pénzpiaci vagy rövid kötvény alap), amihez bármikor hozzáférhetsz.

Portfólió egészség

Ha van Erste folyószámlád és George hozzáférésed is, akkor George is segít neked!

További részletek

Kérj segítséget!

Ha elbizonytalanodsz, hogy mi lenne számodra a megfelelő/alkalmas termék, kérj személyes tanácsot az Erste Bank fiókjaiban dolgozó kollégáinktól!

A befektetés mindenkié!

Indíts Erste Future megtakarítást, és fektess be rendszeresen, automatikusan!

A vagyon felhalmozás egy nagyon hatékony formája a rendszeres befektetési megbízás. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen, egy kisebb összeget (pl. 10-20-50 ezer forintot) havonta félreteszünk és befektetünk. Sok kicsi sokra megy, ne becsüld alá a kamatos kamat hatást, kezdj el minél hamarabb rendszeresen megtakarítani.

 • Kényelmes: Ezt a megbízást csak egyszer kell megadni. Utána már minden automatikusan történik, ameddig csak jónak látod.
 • Személyre szabható: Mindenki a saját elképzeléseinek megfelelő befektetési csomagot vagy csomagokat választhat. Van olyan csomag is, ami önmagában egy mini portfólió.
 • Rugalmas: Bármikor elindíthatod, leállíthatod, változtathatsz a megtakarított összegen, a befektetési csomagon, vagy akár az átvezetés dátumán is.
 • Csökkenő kockázatok: Azzal, hogy apránként időről-időre csak kis összegeket fektetünk be, összességében véve csökken a portfolióink kockázata.
További részletek
A befektetés mindenkié!
Dijak

Mennyibe kerül az értékpapírszámla?

Az értékpapírszámla az Ersténél akár két évig díjmentes *, ha rendszeres Erste Future befektetést indítasz.

Ha ilyet nem szeretnél, akkor az értékpapírszámládnak:

 1. számlánként 350 ft/hó a fix költsége (maximum 4 számláig), és
 2. 0,015% az állományi költség (például 1 millió forint esetén havonta 150 Ft)

* A kedvezmény feltételeiről a díjjegyzékben tájékozódhatsz,

Melyik befektetést válasszam?

Kezdő befektetőként:

Aktív érdeklődőként:

Ha bizonytalan vagy a befektetések terén, olvasd el kezdő befektetőinknek szóló cikkeinket!

“Így kezdd el” cikkek

Ha még nincsen értékpapírszámlád és szeretnél egyet, akkor nyisd meg most, online!

Online értékpapírszámla nyitás

A fenti leírás nem teljes körű, tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. Célja kizárólag a Strukturált Értékpapírokkal kapcsolatos egyes specifikus információk, termékjellemzők megismertetése a befektetőkkel, amelyek segítséget kívánnak nyújtani ahhoz, hogy az ügyletkötés előtt kellő információval rendelkezzenek e befektetési formáról.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá döntésekor vegye alapul a Strukturált Értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat is, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen leírás is tartalmaz tájékoztatást. Kérjük, fontolja meg, hogy ezen termék valóban megfelel-e befektetési céljainak, pénzügyi ismereteinek, kockázatviselő képességének és kockázatvállaló hajlandóságának.

Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben