Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Védd hozamodat TBSZ-szel

Indíts Tartós Befektetési Számlát az Ersténél!

Miért éri meg TBSZ-t nyitni?

Kamatadó mentesség
Kamatadó mentesség
Árfolyamnyereség adó mentesség
Árfolyamnyereség adó mentesség
Szochó adó mentesség
Szochó adó mentesség

Tartós Befektetési Számlával befektetéseid után fizetendő adókat akár 0%-ra is mérsékelheted, úgy, hogy saját magad döntheted el, hogy megtakarításaid milyen kockázatú, milyen várható hozamú eszközökbe kerüljenek, és ezek összetételén a futamidő alatt bármikor változtathatsz.

A TBSZ lényege, hogy a befektetéseidre vonatkozó:

 • 15%-os személyi jövedelemadó, és a
 • 13%-os szociális hozzájárulási adó

kedvezőbbé tehető, vagy teljesen megszüntethető, ha megtakarításodat nem veszed ki a TBSZ-ről a nyitást követő 3, illetve 5 éven belül.

Hogyan működik a TBSZ?

Mindenki évente egy adott szolgáltatónál egy TBSZ számlát nyithat. A számlanyitás évében „felhalmozási időszak” (másnéven gyűjtőév, vagy 0. év) kezdődik, mely során a megtakarításaidat a TBSZ-edre befizetheted vagy akár a normál értékpapírszámlán lévő befektetéseidet is átvezetheted. Ez minden esetben a számlanyitás évének utolsó napjáig tart.

A gyűjtőév után indul a lekötési időszak, melynek hossza 3 vagy 5 év lehet.

 • A számlanyitás évétől kezdve a 3. év vége előtt ha kiveszel a számláról, a növekmény után már csak 15%-os adót kell fizetned, a 13%-os szocho megfizetése alól mentesülsz.
 • Ha a számlanyitás évét követő 3. év végéig a befektetett összegből nem veszel ki, akkor ezután kedvezően már csak 10%-os adót kell fizetned.
 • Ha pedig az 5. év végéig nem nyúlsz a befektetett összeghez, úgy a növekményed teljesen adómentes lesz.
 • Az 5. év végén dönthetsz úgy is, hogy részben vagy egészben újrakötöd a TBSZ számládat, azaz egy gyűjtőév nélküli új TBSZ-t indítasz.

kedvezőbbé tehető, vagy teljesen megszüntethető, ha megtakarításodat nem veszed ki a TBSZ-ről a nyitást követő 3, illetve 5 éven belül.

Pro tipp

Ne fizess több adót a szükségesnél, vezess át TBSZ-re

Ha a fentieken túl alaposabban szeretnéd megismerni a TBSZ működését, töltsd le részletes tájékoztatónkat vagy kérj telefonon tájékoztatást a 06 1 235 5151 telefonszámon.

Mi történik, ha előbb kiveszem a megtakarítást?

Az Erste felé ez semmilyen plusz költséggel vagy "büntetéssel" nem jár.

Arra viszont ügyelj, hogy:

 • a deviza alapú befektetések devizán elért árfolyamnyeresége után is adóznod kell,
 • a TBSZ-en állampapírok esetén is adóznod kell a növekmény után,
 • illetve a TBSZ-en elszenvedett ügyleti veszteséget nem tudod más számlán elért ügyleti nyereséggel szembeállítani.

Hogyan indíthatsz TBSZ számlát?

Már van Erste értékpapírszámlád?

A NetBrokerben válaszd az Információ menü TBSZ számlanyitás lehetőséget. George felületén pedig a Portfóliódra belépve a menüben találod a TBSZ számlanyitás menüpontot.

Még nem vagy ügyfelünk?

Ismerd meg a befektetési lehetőségeidet illetve az Erste termékeit és szolgáltatásait. Számládat akár online is megnyithatod, akár egy szelfivel, George felületén.

Számlanyitás

Milyen költségekkel jár a TBSZ számla?

A TBSZ számla akár két évig díjmentes *, ha rendszeres Erste Future befektetést indítasz. Ha ilyet nem szeretnél, akkor a TBSZ-nek:

 • számlánként 350 ft/hó a fix költsége (maximum 4 számláig), és
 • a normál számlához hasonlóan 0,015% az állományi költség (például 1 millió forint esetén havonta 150 Ft)

* A kedvezmény feltételei a díjjegyzékben.

Az adózási tudnivalók nem tartalmaznak teljes körű információkat. Kérjük, döntése meghozatala előtt részletesen tájékozódjon a tartós befektetési számlával (TBSZ), nyugdíj-előtakarékossági számlával (NYESZ-R) és egyéb adózási kérdésekkel kapcsolatos jogszabályi feltételekről, valamint konzultáljon adótanácsadójával. Az adójogszabályok és azok értelmezései változhatnak, az abból fakadó következményekért az Erste Befektetési Zrt. nem tehető felelőssé.

A fenti információk nem teljes körűek és a változtatás jogát az Erste Befektetési Zrt. fenntartja. A jelen oldal tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. A leírtak célja kizárólag az Erste Befektetési Zrt-nél történő számlanyitással kapcsolatban a figyelem felkeltése. Amennyiben adott termékfajtával, illetve a számlavezetési díjakkal kapcsolatban további információra lenne szüksége, kérjük olvassa el Üzletszabályzatunkat, illetve Díjjegyzékünket, amelyek elérhetőek az Erste Befektetési Zrt. honlapján (www.ersteinvestment.hu).

Kérjük, hogy amennyiben megfontolt befektetési döntése meghozatala érdekében az adott terméktajtával kapcsolatosan a fentieken túlmenően további tájékoztatásra van szüksége, szíveskedjen társaságunk munkatársait felkeresni, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Kérjük továbbá, hogy befektetési döntése meghozatala előtt alaposan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat. Az Erste Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyének száma: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagsággal a Budapesti Értéktőzsdén rendelkezik.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben