Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A vártnál jobb eredmény az OTP-től

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. augusztus 10.   09:17

Erste kommentár A várakozásokat (81,3 milliárd forint) jelentősen meghaladó 89,5 milliárd forintos eredményt tett közé a második negyedév vonatkozásában az OTP. A jobb eredmény elsősorban a...

Erste kommentár

A várakozásokat (81,3 milliárd forint) jelentősen meghaladó 89,5 milliárd forintos eredményt tett közé a második negyedév vonatkozásában az OTP. A jobb eredmény elsősorban a vártnál kisebb kockázati költségeknek és a piac által vártnál nagyobb egyedi eredménynek (MOL osztalék) köszönhető. Összegségében egy erős eredményt láthattunk, hiszen a hitelállomány dinamikusan növekszik, ami ellen hat a tovább csökkenő kamatmarzs (-10bps negyedév/negyedév). A kétes kintlévőségek aránya tovább csökken 8,1 százalékra a korábbi 8,9 százalékról, miközben a fedezettség 110 százalékra emelkedett. Annak ellenére, hogy ez egy jó eredmény, az elmúlt napok jelentős áremelkedéseinek köszönhetően ma már inkább a a profit realizálók lehetnek urak a részvény piacán.



A mai kereskedést amúgy is a negatív nemzetközi hangulat határozhatja meg a magyar piacon. Azaz mind a DAX, mind a BUX index esetében csökkenésre számítunk ma.

A szaúdiakkal is beszélt Elon Musk

A kezdeti kisebb emelkedést követően lecsorgás jellemezte tegnap az amerikai kereskedést. Az S&P500 0,1%-kal, a Dow 0,3%-kal esett, míg a Nasdaq stagnált.


Az ügyhöz közel álló források szerint Elon Musk a szaúdi állami vagyonalappal is egyeztetett arról, hogy meg tudnák-e finanszírozni a Tesla tőzsdéről való kivezetését. Az, hogy mi volt a vagyonalap válasza, egyelőre nem tudni. Emellett már nemcsak az Amerikai Tőzsdefelügyelet (SEC), hanem a Tesla Igazgatósága is vizsgálódik Musk kijelentése miatt. Sőt meg nem erősített források szerint azt is kérhetik tőle, hogy vonja ki magát az esetleges tőzsdei kivezetési folyamatból és tanácsadókat küldjön maga helyett. Ezzel pedig nőtt annak az esélye, hogy Musk tervéből nem lesz semmi. Tegnap a részvények 5%-ot estek a bizonytalanságok közepette, ebből 1,5%-ot piaczárást követően ledolgoztak.


Meglepően agresszíven nyilatkozott a chicagói Fed elnöke, Charles Evans a tegnapi nap folyamán. Véleménye szerint a Fednek az alapkamatot valamelyest szigorúbb tartományba kéne emelni, amivel az ellensúlyozná a fiskális stimulus hatásait a gazdaságra. Szerinte ha az infláció 2-2,2% környékén marad, akkor elég csupán kicsivel az egyensúlyinak gondolt kamatszint (3%) fölé menni. Evans nyilatkozata azért meglepő, mert 2017 decemberében még az akkori kamatemelés ellen szavazott.

Meglepő ütemben bővült a japán gazdaság

Az eladók uralták az ázsiai piacokat. A Shanghai index 0,4%-ot, a Hang Seng 0,9%-ot, a Nikkei pedig 1,3%-ot csökkent.


A második negyedéves előzetes adatok szerint a japán GDP évesítve 1,9%-kal bővült, messze felülmúlva az 1,4%-os várakozást. A GDP deflátor, ami az infláció mérésének egyik lehetséges módja, továbbra is elenyésző, mindössze 0,1%. Vagyis a növekedés ellenére továbbra sincs inflációs nyomás.


Júliusban a japán termelői árak 3,1%-kal emelkedtek, ami szintén felülmúlta a 2,9%-os várakozást.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben