Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Richter: Alacsony bázisról jöhetett a növekedés

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2024. február 26.   12:51

A Richter február 29-én, csütörtök hajnalban fogja közzétenni negyedik negyedéves pénzügyi beszámolóját. A gyógyszer értékesítésből származó árbevétel 11,2%-kal 495,9 millió euróra bővülhetett a várakozásunk...

A Richter február 29-én, csütörtök hajnalban fogja közzétenni negyedik negyedéves pénzügyi beszámolóját.

A gyógyszer értékesítésből származó árbevétel 11,2%-kal 495,9 millió euróra bővülhetett a várakozásunk szerint. A főbb piacok közül Észak-Amerika 29,4%-kal 142,6 millió euróra bővülhetett, elsősorban a Vraylar 39,8%-os éves növekedésének köszönhetően. A Nyugat-Európából származó bevétel 14,8%-kal 91,1 millió euróra emelkedhetett, az Evra növekvő értékesítésének köszönhetően. Kelet-Európában 13,3%-kal 109,5 millió euróra csökkenhetett az árbevétel, mivel a rubel gyengülésének hatására az Oroszországból származó árbevétel 16%-kal 80,2 millió euróra mérséklődhetett. Az euróban mért növekvő gyógyszer értékesítés ellenére a forintban számított teljes bevétel 15,1%-kal 190,2 milliárd forintra csökkenhetett. Részben a forint erősödése, részben pedig a nagy forgalmú, de alacsony profittartalmú román kis- és nagykereskedelmi üzletág értékesítése miatt, ami viszont a bázisban még szerepel.

Az üzemi eredmény szintjén a 2022-es enyhe veszteséget követően most 43,5 milliárd forintos nyereséget érhetett el a társaság. Ez kisebb részben a javuló marzsoknak, nagyobb részt viszont az adóhatásnak köszönhető, mivel 2022-ben az év végén kivetett extraprofitadót a negyedik negyedévben számolták el, 2023-ban viszont már negyedévente került kimutatásra és befizetésre.

A pénzügyi eredmény ismét negatív lehetett, de sokkal kisebb mértékben, mint egy évvel korábban. Míg 2022 negyedik negyedévét 40,4 milliárd forintos veszteséggel zárta a Richter, 2023 utolsó negyedévében 29,6 milliárd forintos adózott eredményt érhetett el.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben