Erste Ötletgyár Mini típusú tartalmaink

13:50 | febr. 16.Ötletgyár Mini

Egyszeri tétel miatt kiugróan jó lehet az MTEL eredménye

Február 22-én délután, piaczárást követően teszi közzé negyedik negyedéves eredményét a Magyar Telekom. Előrejelzésünk szerint az MTEL kiugróan jó negyedéves eredményt, 15,3 milliárd forintnyi adózott eredményt ért el. Ebben nagyon nagy szerepet...

08:36 | febr. 16.Ötletgyár Mini

Miért rettegnek a piacok a francia választástól?

Sűrű, választásokkal teli év lesz Európában az idei. Az első érdekesség március 15-én a holland választás lesz, azonban a piacokat már most az április-májusi francia elnökválasztás tartja izgalomban, hiszen szélsőséges esetben akár az eurózónának is búcsút inthetnek a franciák.

12:38 | febr. 14.Ötletgyár Mini

Kedvező hírekre száguld az ArcelorMittal

Egymást értik az ArcelorMittal-lal és az acéliparral kapcsolatos pozitív hírek, melyek hatására tovább folytatódott az ArcelorMittal részvényeinek emelkedése, így már 2,5 éves árfolyam csúcsnak örülhetnek a befektetők.

10:15 | febr. 7.Ötletgyár Mini

Medvepiacot hozhat a Super Bowl

Korábban már írtunk a Super Bowl indikátorról. Ennek alapvető feltevése, hogyha AFC csoportból származó csapat nyer, akkor medve piacra érdemes felkészülni, míg ha NFC csoport valamely tagja nyer akkor folytatódhat a bikapiac. Hétfő hajnalban Az AFC keleti csoportjába tartozó...

14:59 | febr. 3.Ötletgyár Mini

Hétfőn itthon is indul a gyorsjelentési szezon

Hétfőn piacnyitás előtt a Richter eredményével indul a gyorsjelentési szezon. A hónap második felében jön a MOL és a Magyar Telekom eredménye, míg március elején az OTP számaival leszünk gazdagabbak. A negyedik negyedévben a piac mintegy 95 százalékát...

12:25 | febr. 3.Ötletgyár Mini

Nagyszerű eredménnyel kezdődhet a hazai gyorsjelentési szezon

Hétfő reggel publikálja negyedik negyedéves eredményét a Richter és ezzel a nagyvállalatok körében is elkezdődik a gyorsjelentési szezon. Nagyszerű, 17,4 milliárd forintos adózott eredményt várunk, ami év/év alapon 75%-os növekedést jelentene. A növekedés...

15:47 | jan. 27.Ötletgyár Mini

Nem minden arany, ami fénylik

Az amerikai választások óta nagyot esett az arany árfolyama, azonban az év kezdetén felfele vette az irányt. Emögött főként az állt, hogy a piacok elkezdtek kijózanodni a Donald Trump által fűtött gazdasági növekedés reményéből, ami a dollár...

14:35 | jan. 19.Ötletgyár Mini

Hamarosan eldől az amerikai tőzsde idei iránya!

A tőzsdei teljesítmény előrejelzéséhez rengeteg féle megközelítés létezik, a teljesen tudományostól a szórakoztató kategóriáig széles a megközelítési lehetőségek tárháza.

16:03 | jan. 12.Ötletgyár Mini

Meddig folytatódhat a részvénypiaci rally?

A tengerentúli részvénypiacok mellett számos index döntöget új csúcsokat, és a befektetőket az a kérdés foglalkoztatja, hogy innen mekkora tér van még felfelé.

14:45 | jan. 6.Ötletgyár Mini

Még tovább emelkedhet az ArcelorMittal árfolyama?

December közepén lezajlódott egy korrekció az ArcelorMittal piacán, mostanra viszont fordulni látszik az árfolyam.

15:35 | 2016. dec. 28.Ötletgyár Mini

Amazon: folytatódhat az emelkedő trend

Véget érhet az október elején kezdődött korrekció az Amazon-ban és folytatódhat az emelkedő trend a papírban.

17:20 | 2016. dec. 20.Ötletgyár Mini

Idén sem kellet szégyenkeznünk a BUX teljesítménye miatt

Elérkeztünk az év végéhez, így érdemes számbavenni az év eseményeit. 2016-tal egy mindenképpen mozgalmas és meglepetésekben gazdag évet fogunk zárni.

13:18 | 2016. dec. 16.Ötletgyár Mini

Kamatért dollárba kell menni!

A Fixed Income befektetőknek egyértelműen a dollár lett az egyetlen racionális alternatíva, ami várhatóan további masszív beáramlást generálhat a dolláros termékek irányába, ez pedig dollár erősítő hatással jár.

15:24 | 2016. dec. 8.Ötletgyár Mini

Dollárerősödés az EKB bejelentésére

Az EKB bejelentette, hogy márciusig tartja a havi 80 milliárd eurós eszközvásárlást, amit jövő decemberig havi 60 milliárd euróval meghosszabbított. A várakozás szerint 3Q-ig havi 80 milliárd euróval folytatja a programot az EKB és csak az után kezdik el a volumen csökkentését.

15:31 | 2016. dec. 5.Ötletgyár Mini

2017 harmadik negyedévéig havi 80 milliárdért vehet kötvényt az EKB

A Bloomberg felmérése szerint csütörtökön Mario Draghi bejelentheti, hogy az eszközvásárlási programot a jelenlegi havi 80 milliárd eurós keretösszeg fenntartása mellett a harmadik negyedév végéig meghosszabbítják. Vagyis az eszközvásárlási program visszafogására, az úgynevezett tapering megkezdésére még továbbra is hónapokat kell várni.