Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Óvatosan tekint a jövőbe a Caterpillar

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. január 31.   15:26

Csökkenést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt, 0,3-0,5% körüli mínuszokat láthatunk. Ugyan a várt feletti negyedik negyedéves eredményt közölt a Caterpillar, a 2020-as várakozásait erősen konzervatívra fogalmazta meg a cég.  A...

Csökkenést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt, 0,3-0,5% körüli mínuszokat láthatunk.

Ugyan a várt feletti negyedik negyedéves eredményt közölt a Caterpillar, a 2020-as várakozásait erősen konzervatívra fogalmazta meg a cég.  A negyedik negyedéves EPS 2,63 dollár lett a várt 2,37 dollárral szemben, amit a vártnak megfelelő 13,1 milliárd dolláros árbevételen ért el a cég (-8% év/év). A vártnál jobb eredmény mögött a költségek féken tartását nevezte meg a cég. 2020-ra azonban 8,5-10 dollár közötti EPS-várakozást közöltek, ami elmaradt a konszenzus által várt 10,6 dollártól. A menedzsment arra számít, hogy 2020-ban a viszonteladók tovább fogják csökkenteni készleteiket a bizonytalan gazdasági környezet miatt, ez pedig továbbra is visszaeső keresletet eredményezhet a cég gépei iránt. A cég pénzügyi igazgatója szerint az USA-ban idén visszaesést mutathat, mind a lakáscélú, mind a nemlakáscélú építkezések száma, ami szintén nehézséget jelenthet a cégnek. Az árfolyam a hírekre 0,5%-kal csökken piacnyitás előtt..

Ugyan a várt feletti 67,2 milliárd dolláros árbevételt ért el az Exxon a negyedik negyedévben, az egy részvényre jutó 0,41 dolláros tisztított profit minimálisan elmaradt a 0,43 dolláros várakozástól. A kitermelés és a petrolkémiai szegmensek a várt alatt alakultak, sőt a petrolkémiai szegmens hosszú idő után először veszteséget termelt. Ezeket némileg kompenzálni tudta a finomítói tevékenységből származó vártnál nagyobb profit. Az árfolyam 2,5%-kal esik piacnyitás előtt a hírekre.

Szintén vegyes képet mutatott a nagy rivális Chevron negyedik negyedéves eredménye. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,49 dollár lett a várt 1,45 dollárral szemben, az árbevétele azonban 36,4 milliárd dollár (-14% év/év) alulmúlván a 38,6 milliárd dolláros konszenzust. Ez főként a kitermelési üzletág gyengébb teljesítményének volt köszönhető. Az árfolyam 1,5%-kal esik piacnyitás előtt.

0,2%-kal nőttek hó/hó alapon a személyi jövedelmek az USA-ban decemberben a várt 0,3%-kal szemben, míg a személyi kiadások a vártnak megfelelően 0,3%-kal nőttek. Az innen számolt árindex 1,6%-os növekedést mutatott év/év alapon, ugyanúgy, ahogy a maginflációs mutató is.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben