Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vegyes képről tanúskodnak az amerikai bankok

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. október 15.   15:23

0,3-0,4% körüli pluszban tartózkodnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt. Felülmúlta az elemzői várakozásokat a J.P. Morgan harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat összességében 30,1 milliárd dolláros bevételt...

0,3-0,4% körüli pluszban tartózkodnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

Felülmúlta az elemzői várakozásokat a J.P. Morgan harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A vállalat összességében 30,1 milliárd dolláros bevételt (+8,1% év/év) ért el a várt 28,5 milliárd dollárral szemben. A tisztított EPS 2,68 dollár lett a várt 2,34 dollárral szemben. A kötvénykereskedési üzletág alacsony bázisról 25%-ot nőtt év/év alapon 3,6 milliárd dolláros bevételt generálva a várt 3,1 milliárd dollárral szemben. A részvénykereskedési üzletág bevétele visszaesett 5%-kal 1,5 milliárd dollárra a várt 1,7 milliárd dollárral szemben. A nettó kamatbevétel 14,2 milliárd dollár lett a vártnak megfelelően, ez 2,3%-os növekedés év/év alapon. Egész évre minimális mértékben megemelte erre vonatkozó várakozását a cég. A nettó kamatmarzs a vártnak megfelelő 2,41% lett az egy évvel ezelőtti 2,51%-ot és az előző negyedévi 2,49%-ot követően, amire a Fed kamatvágásai nyomják rá bélyegüket. A bank vezérigazgatója, Jamie Dimon kevésbé fogalmazott már optimistán a gazdasági kilátásokról, mint korábban, de kiemelte, hogy a belső fogyasztás továbbra is erős. Az árfolyam 2%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

Alulmúlta a Goldman Sachs a harmadik negyedévben a várakozásokat, miután 4,79 dolláros EPS-t jelentett a várt 4,86 dollárral szemben. A kereskedési üzletág bevételei a vártnál jobban alakultak, összesen 3,3 milliárd dolláros bevételt generálva, ami 6%-os növekedés /év/év alapon. A befektetési bank tevékenységekből származó bevétel azonban 15%-ot esett, így 1,7 milliárd dollár lett a várt 1,8 milliárd dollárral szemben. A bank költség/bevétel hányadosa 66%-ra nőtt az egy évvel ezelőtti 64%-ot követően. Ezt a felemás képet a bank befektetései tovább rontották a negyedévben, ugyanis az Uber és Tradeweb befektetésükön is leírást kellett végrehajtaniuk.

Vegyes képet mutatott harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Citigroup is. Az 1,97 dolláros tisztított EPS minimális mértékben meghaladta a várakozásokat, ez azonban jórészt erős sajátrészvény-visszavásárlási aktivitásnak volt köszönhető, mai egy év alatt a részvényállomány 11%-át foglalta magába. A kereskedési bevételek és a befektetési banki bevételek a J.P. Morganéhez hasonló képet festettek. Részvény fronton a vártnál kissé gyengébben teljesített a bank, míg a kötvényüzletág felülmúlta a várakozásokat. A befektetési banki tevékenységből származó bevétel 4%-kal nőtt 1,2 milliárd dollárra. A Treasury üzletág bevételei 6%-kal nőttek 2,4 milliárd dollárra, ami egy erős pozitívum volt. A hitelkártya üzletág bevételei 11%-kal, 2,3 milliárd dollárra nőttek, ami továbbra is erős belső fogyasztásról tanúskodik. A vállalat pénzügyi igazgatója többször beszélt arról, hogy eléggé kiszámíthatatlan gazdasági környezettel kellett szembenézniük a negyedévben. Az árfolyam közel 1%-kal esik piacnyitás előtt.

A vártnál gyengébb harmadik negyedéves számokat közölt a Wells Fargo, miután 1,12 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 1,15 dollárral szemben. A nettó kamatbevétel 11,6 milliárd dollárral megfelelt a várakozásoknak, míg a nettó kamatmarzs 2,66%-ra esett az egy évvel ezelőtti 2,94%-ról. Az árfolyam 1%-kal esik piacnyitás előtt.

60,4 milliárd dolláros (+7% év/év) árbevételen 3,88 dolláros tisztított EPS-t ért el a UnitedHealth, ezzel felülmúlta az 59,7 milliárd dolláros árbevétel- és 3,75 dolláros EPS-várakozást. Egész éves EPS-várakozását a 14,7-14,9 dolláros sávról 14,9-15 dollárra emelte a cég.

Szintén a várt feletti eredményt ért el a Johnson & Johnson az egészségügyi szektorból, miután 2,12 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 2,01 dollárral szemben. Egész éves várakozását nagyjából hasonló mértékben megemelte a cég.

Részvényenkénti 7,15 dolláros tisztított EPS-t ért el a BlackRock a harmadik negyedévben, ezzel felülmúlta a 6,97 dolláros elemzői konszenzust. Ez visszaesést jelent a 7,54 dolllláros egy évvel ezelőtti értékhez képest.

Az ügyhöz közel álló források szerint nehezen tudná Kína teljesíteni azt a vállalását, miszerint éves szinten 40-50 milliárd dollárnyi amerikai mezőgazdasági terméket vesz, addig, amíg életben vannak azok az importvámok, amiket válaszul vetett ki az USA büntetővámjaira. Ezeket ugyan elengedhetné Kína, ehhez azonban a részükről az kéne, hogy az USA is visszavonja a kereskedelmi háború óta kivetett büntetővámokat. Erről a mostani megbeszélések alatt nem esett szó, így még fontos részletek hiányoznak az esetleges részleges egyezségből. Korábbi értesülések szerint Kína október végén további egyeztetéseket szeretne, annak érdekében, hogy a november közepi (16-17), Chilébe szervezett gazdasági fórumon alá tudják írni a tervezett megállapodást a felek.citi

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben