Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megerősítettük vételi ajánlásunkat az OTP-re

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. október 8.   09:48

Erste kommentár A ma reggel publikált bankszektor elemzésünkben megerősítettük vételi ajánlásunkat az OTP-re, a tizenkét hónapos célárat pedig a korábbi 12.200 forintról 12.500 forintra...

Erste kommentár

A ma reggel publikált bankszektor elemzésünkben megerősítettük vételi ajánlásunkat az OTP-re, a tizenkét hónapos célárat pedig a korábbi 12.200 forintról 12.500 forintra emeltük. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy eredményvárakozásunkat az idei és az elkövetkező évekre jelentősen, 13-20 százalék közötti mértékben növeltük meg. Ugyanakkor a növekvő inflációs nyomásnak köszönhetően a tőkeköltség előrejelzésünkön is emeltünk, amely csökkentette a profit növekedésből adódó fair érték emelkedést. Az eredménybővülés elsősorban a várakozásoktól jelentősen elmaradó kockázati költségeknek és vártnál jobb jutalékbevételeknek köszönhető, amelyet a pörgő hitelezés húz fel. Mindemellett a működési költségek is dinamikusan növekednek, amely részben megeszi a fent említett pozitív tényezőket, de az eredő a fent említett nagyobb profit, nagyobb profitabilitás. Összességében az OTP az egyik kedvenc bankrészvényünk a régióban, hiszen a 8-9 közötti P/E rátával 10-20 százalékkal marad el a szektortársak értékeltségétől. Ugyanakkor a magas tőkearányos megtérülése magasabb P/BV értéket indokolna, mint a jelenlegi 1,7-es ráta.


Egy hét után Shanghaiba visszatértek a befektetők, és a piac egy nap alatt beárazta az egy heti negatív híráramot a közel 4 százalékos eséssel. Mindeközben, az amerikai hozamemelkedés miatt amúgy is negatív a hangulat a tőzsdéken, így a DAX tovább esik, eshet a mai napon, míg a BUX újra lefordult a 37.500 körüli szintről. Ugyanakkor, ha a rotáció befejeződik a Richter és az OTP részvényekben, akkor reményeink szerint bekövetkezik a várt kitörés és akár jelentősebbet is emelkedhet a BUX index. Ez azonban még ez egy kicsit odébb van.

Bántják a hozamok a Nasdaq-ot

A technológiai szektor vezetésével folytatódott a korrekció a tengerentúli piacokon, a Nasdaq a pénteki kereskedésben 1,2%-kal került lejjebb. Ezúttal a 100 napos mozgóátlag 7.779 ponton tartotta meg az indexet, ami alá átmenetileg le is szúrt az árfolyam. A Dow 0,7%-kal került lejjebb, míg az S&P500 0,6%-kal. A piacokat továbbra is az emelkedő hozamkörnyezet aggaszthatja, ami a nagy adóssággal vagy a nagyobb növekedési potenciállal rendelkező cégek árfolyamát érintheti leginkább. A technológiai szektorra jórészt a második pont igaz. A Nasdaq-nál a 100 napos mozgóátlag elesése esetén célkeresztbe kerülhet a sokak által figyelt 200 napos mozgóátlag 7.500 pont környékén, ami a mostani szintektől nagyjából 4%-kal van lejjebb. A vállalati fundamentumok azonban továbbra is stabilak, amit a héten valóban elkezdődő harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon bizonyíthat. Ez pedig előbb-utóbb meghozhatja a vevőket a piacra.


A St. Louis-i Fed elnöke, James Bullard szerint a Fed mostani kamatszintje közel áll a semlegeshez. Ezt részben azzal indokolja, hogy jelenleg nem lát érdemi inflációs nyomást az USA-ban. Bullard általában óvatosabban szeretett volna eljárni a kamatemeléssel mint társai, ezek fényében kijelentése nem okozott túl nagy meglepetést.


Az Amerikai Szenátus 50:48 arányban megválasztotta Brett Kavanaugh-ot a legfelsőbb bíróság élére. Kavanaugh volt Trump választottja a pozícióra, azonban a közben felmerült szexuális zaklatási vádak miatt kétséges volt a megválasztása. Végül egy több mint 30 órás maratoni meghallgatás keretében sikerült meggyőznie a Szenátus többségét arról, hogy méltó erre a pozícióra.

A kínai jegybank sem tudott örömöt okozni

Továbbra is negatív hangulat uralkodik az ázsiai piacokon. A Hang Seng 0,6%-ot, a Nikkei 0,8%-ot csökkent, a ma újra kinyitó Shanghai index pedig csaknem 3%-ot zuhant. Főleg a technológiai papírok esetében volt látható méretes esés. A Shanghai indexnek a hosszú zárva tartás miatt ma volt lehetősége reagálni a múlt hét eseményeire, elsősorban a kitört kémkedési botrány borzolta a befektetők kedélyeit.


A kínai jegybank idén már negyedik alkalommal csökkentette a kötelező tartalékrátát. A ma bejelentett lépéssel október 15-től 1 százalékponttal csökkentik néhány nagybank tartalékrátáját, ezáltal nő a bankok hitelezési képessége. A lépés várható volt, hiszen a jegybank ezen keresztül próbálja támogatni a növekedést és ellensúlyozni a kereskedelmi háború negatív hatásait.


A kínai jegybanki devizatartalék 3.087 milliárd dollárra csökkent a múlt havi 3.110 milliárd dollárról. A csökkenés lényegesen nagyobb, mint a piac által várt 5 milliárd dolláros visszaesés.


Az amerikai külügyminiszter, Michael Pompeo hétvégén Észak-Koreába látogatott, ma pedig Kínában tárgyal, de a kínai elnökkel nem találkozik, ami jól mutatja a két ország közti feszült viszonyt.

Határidős piacok

Negatív tartományban voltak a határidős piacok ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben