Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megemeltük Richter célárunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 15.   08:31

Erste kommentár Ma reggel a korábbi 6.980 forintról 7.450 forintra emeltük a Richterre vonatkozó intézményi, 12 hónapos célárfolyamunkat. Az ok a csökkenő hozamkörnyezet és az értékelés...

Erste kommentár

Ma reggel a korábbi 6.980 forintról 7.450 forintra emeltük a Richterre vonatkozó intézményi, 12 hónapos célárfolyamunkat. Az ok a csökkenő hozamkörnyezet és az értékelés változó időhorizontja. Mindeközben az eredményvárakozásunkat a rubel mélyrepülése miatt mind az idei, mind a jövő évre nézve kissé csökkentettük. Ugyanakkor a cariprazine jól szerepel az USA-ban és Európában is hamarosan megkezdődhet az értékesítés. S ez nem minden, az Esmya remélhetőleg hamarosan elindulhat az USA-ban, ahol a csúcson 1-2 milliárd dolláros árbevételt is elérhet, ráadásul a biotechnológiai fejlesztésekről még nem is beszéltünk. Egy szó mint száz, továbbra is érdemes hosszabb távú vételekben gondolkodni a visszaesésekben.


Tegnap éjjel az észak-koreaiak újabb rakétakísérletet hajtottak végre. Azon túlmenően, hogy a japánok óvóhelyekre vonultak, a részvénypiac rezisztensnek bizonyult az újabb erőfitogtatás láttán. Ez pedig jó jel, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a spanyol meg a katalán kormány rendesen egymásnak ment, ami mégis felébresztheti a nacionalista érzelmeket s a ma induló kampányban a végén a 35 százalékos függetlenedési támogatottság akár 50 százalék fölé is emelkedhet. Pedig Junker is megmondta, hogy az önrendelkezés szent dolog, de az új független katalán államnak ugyanúgy végig kell járnia a belépési procedúrát az EU-ba, mint bárki másnak. Az európai szellem amúgy erősödőben van a pár évvel ezelőtti mélypontokhoz képest, vagyis az ésszerű döntés a maradás és a mélyebb európai integráció.


A mai napon a különböző hatások eredőjeként oldalazásra számítunk mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Kegyvesztetté vált az Uber az Alphabetnél?

Megtorpantak a csúcsok körül a vezető amerikai indexek. Az S&P500 0,1%-os, a Nasdaq 0,5%-os eséssel zárt, míg a Dow 0,2%-ot emelkedett.


1 milliárd dollárt fektethet be az Alphabet a Lyftbe, az Uber nagy versenytársába. Érdekesség, hogy az Uberben is rendelkezik tulajdonosi részesedéssel az Alphabet, azonban a cég önvezető autókkal foglalkozó leánya, a Waymo jelenleg éppen perben áll az Uberrel. Lehetséges, hogy kettejük viszonyának megromlását követően a Lyfthez pártol át a Google anyavállalata.


Felülmúlta a várakozásokat az Oracle első negyedéves gyorsjelentésében, azonban a második negyedévre vonatkozó kissé pesszimistább kilátások miatt 4,5%-os esést szenvedett el piaczárást követően. A vállalat 9,21 milliárd dolláros árbevételen 0,62 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 9,03 milliárd dolláros árbevétellel és a várt 0,60 dolláros EPS-sel szemben. A felhőalapú szolgáltatásokból származó árbevétel 51%-os év/év alapú bővülést mutatott, azonban ez a következő negyedévre 41-45%-os növekedési ütemre lassulhat vissza, ami csalódást okozott a befektetőknek.


Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerint a hónap hátralevő részében többet tudhatnak meg az amerikai vállalatok arról, hogy pontosan mekkora adót is kell majd fizetniük, illetve, hogy milyen kedvezményekkel élhetnek majd.


Eközben Donald Trump pozitívan nyilatkozott Janet Yellenről, így továbbra is nyíltsisakos a Fed elnöki posztjáért folyó küzdelem. Trump rendkívüli tiszteletét fejezte ki Yellen iránt, ugyanakkor azt is elmondta, hogy még nem született meg a döntés az új Fed elnök személyéről.

Immunissá váltak a rakétákra a piacok

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető ázsiai indexek. A Hang Seng stagnált, a Shanghai index 0,6%-ot veszített értékéből, míg a Nikkei a Japán felett elszálló újabb észak-koreai rakéta ellenére 0,5%-ot emelkedett.


Japán Hokkaido szigetétől 2.000 km-re csapódott be az Észak-Korea által kilőtt újabb ballisztikus rakéta, ami ezúttal 3.700 km-es távolságot tett meg. Ezzel már Guam szigete is benne van Észak-Korea hatósugarában, ami 3.400 km-re fekszik Pyongyang-tól. Az újabb rakétakísérlet ezúttal nem gyakorolt számottevő hatást a piacokra, még a tipikus menedékeszközök, mint a jen vagy az arany sem mutatott érdemi mozgást.


Könnyebb hozzáférést biztosíthat a jövőben Kína a hazai elektromos autópiachoz külföldi befektetők számára. A Nemzeti Fejlesztési és Reform Tanács jelenleg is dolgozik a javaslaton, ami segítheti az országot abban, hogy tervei szerint nagyhatalommá váljon az elektromos autók terén. A Tesla lehet az egyik gyártó, aki ebből már a közeljövőben is profitálhat.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

CECE átsúlyozás lesz ma

A magyar részvények súlya 48 bázisponttal 18,22%-ra nő a CECE indexben a mai záró szakaszban. Az OTP free float faktora 0,7-ről 0,8-ra nő, ami számításaink szerint a napi forgalom 13%-kal növelheti a részvény iránti keresletet. Új papírként bekerül az Opus, a súlya 0,07%. Az FHB súlya 0,04%-ról 0,03%-ra csökken a tulajdoni struktúra változásait követve. A mai kereskedésben összességében forgalom növekedés várható, elsősorban az OTP esetében.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben