Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jön a MOL aprózás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 25.   08:51

Erste Kommentár Tegnap tisztázta a MOL, hogy mit várhatunk az nyolcadolás kapcsán. Szeptember elsején elindítják a folyamatot, s cégbírósági jóváhagyás illetve a Keller és BÉT...

Erste Kommentár

Tegnap tisztázta a MOL, hogy mit várhatunk az nyolcadolás kapcsán. Szeptember elsején elindítják a folyamatot, s cégbírósági jóváhagyás illetve a Keller és BÉT eljárásának függvényében valamikor szeptember végén már nyolcadolt azaz 3 000 forint körül rézvényekkel kereskedhetünk. Általában az aprózás plusz keresletet indukál, amely várhatóan a MOL részvények piacán is megjelenik. Közben nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy a MOL az egyik legolcsóbb olajrészvény a régióban. Így a lépés igazándiból abban segít, hogy az árazása a részvénynek helyre kerüljön.


Az S&P a mai napon közli a legújabb hitelminősítési felülvizsgálatának az eredményét. Jelen leg a befektetői kategória alján, BBB- a minősítésünk stabil kilátással. A piac és mi sem várunk változtatást. Ha bármilyen lépés lenne az nagy valószínűleg felfelé való elmozdulás lenne, s pozitív meglepetésként érné a piacot.


Mindeközben a forint-euró árfolyamban 2015 tavasza óta nem látott árfolyamot láthattunk, ideig-óráig, hiszen az MNB hamar tisztázta, hogy ha szükséges, akkor tovább lazít a monetáris politikán. Erre nagyot gyengült a forint. Azt gondoljuk, hogy az infláció ébredése laza monetáris politika mellett, szintén gyengítően fog hatni a forintra a második félévben.


A DAX továbbra is küzd a 30 napos mozgóátlaggal, s ez valószínűleg így is marad a mai napon. A BUX esetében az új csúcs után, a mai napon kismértékű csökkenésre számítunk.

Aktivizálták magukat az amerikai jegybankárok

Minimális csökkenést mutattak tegnap az amerikai piacok. A Dow és a Nasdaq 0,1%-ot, az S&P 0,2%-ot csökkent.


Aktivizálták magukat az amerikai jegybankárok. A Fed tagja, Robert Kaplan szerint a jegybanknak továbbra is türelmesnek kell lennie és nem szükséges a kamatemelés. Kaplan kimondottan galamb mentalitásúnak számít a jegybankban, így véleménye nem számít meglepőnek. Ezzel szemben a jegybank másik tagja, Esther George arról beszélt, hogy idén további kamatemelés szükséges és támogatja a mérlegfőösszeg leépítését is. Ő viszont kimondottan a szigorúbb monetáris politikát támogatók táborát erősíti, így az ő álláspontja se, tekinthető meglepőnek.


Trumphoz képest sokkal békülékenyebb hangot ütött meg a képviselőház és a szenátus vezetője is. Ugyanis míg az elnök arról beszélt, hogy képes akár a falig is elmenni és leállítani az amerikai kormányzat működését, addig a kongresszusi vezetők egyértelműen optimistán nyilatkoztak, szerintük sikerül megállapodásra jutni az adósságplafon megemeléséről, így nem fogják azt elérni október elején.


A Bloomberg számításai szerint a bankszabályozás tervezett lazításával 27 milliárd dollárral nőhetne az amerikai bankok profitja. A JP Morgan és a Morgan Stanley lehetne a két nagy nyertes, de a lista végén kullogó Goldman profitja is 16%-kal emelkedhetne. A bankok számára elsősorban az lenne pozitív, hogy a lazább szabályozás eredményeként felszabadult tőkét magasabb jövedelmezőségű tevékenységekre fordíthatnák, de például a jogi költségek is csökkennének.


Az Amazon máris elkezdi leverni a kiskereskedelmi árakat. Épphogy jóváhagyták számára a Whole Food felvásárlását máris bejelentették, hogy hétfőtől csökkentik az árakat a Whole Foodnál. Ilyen gyors lépés a tranzakció lezárását követően lényegében példanélkülinek számít. A bejelentésből látszik, hogy az Amazon igazán agresszív stratégiával próbál megjelenni a fizikai kiskereskedelmi piacon is, ami miatt a többi kiskereskedelmi lánc nehéz helyzetbe és ismételt eladói nyomás alá kerülhet.


Júliusban 5,44 millió lakástranzakció volt folyamatban, ami elmaradt az 5,55 millió darabos várakozástól.


Janet Yellen magyar idő szerint 16 órakor szólal fel Jackson-Holeban a jegybankárok éves konferenciáján. Előadásának fő témája a pénzügyi stabilitás lesz, de a piacok főleg a mérlegleépítésre vonatkozó utalásokra figyelhet.

Továbbra is hiányzik az infláció Japánban

Nem óvatoskodtak az ázsiai befektetők a jegybankárok találkozóját megelőzően. A Nikkei 0,6%-ot, a Hang Seng 1%-ot, a Shanghai index 1,4%-ot emelkedett ma. A japán enyhén gyengült a dollárral szemben, amire főleg az autóipari cégek reagáltak pozitívan.


Nem okozott meglepetést a japán infláció júliusban. A maginfláció a várakozásoknak megfelelően 0,1%, az infláció pedig 0,4% lett, ami szintén megfelelt a várakozásoknak. Tehát inflációs nyomás továbbra sem látható még a gazdasági növekedés ellenére sem.

Határidős piacok

Pozitív hangulatban vannak ma az amerikai és az európai piacok egyaránt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege
WEBINÁRIUM

20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege

A két évtizedes tagság mérlege 20 év távlatában: meddig jutottunk?

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben