Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

A jelentés hatására szárnyra kapott az Allianz

ÖTLETGYÁR MAXI
ÖTLETGYÁR MAXINagy AndrásRészvényelemző2023. augusztus 11.   16:19
Allianz - long biztosító
Belépési pont:   Kiszállási pont: 228,1 Stop-loss: 215,1   199,7
Elemző: Nagy András

A kedvező második negyedéves eredményre nagyot ugrott az Allianz árfolyama, megközelítve a májusi lokális csúcsot és egyben a júniusban megfogalmazott kereskedési ötletünk...

A kedvező második negyedéves eredményre nagyot ugrott az Allianz árfolyama, megközelítve a májusi lokális csúcsot és egyben a júniusban megfogalmazott kereskedési ötletünk 228,1 eurós kiszállási pontját. Az emelkedést kihasználva javasoljuk a stop-loss szint felemelését a tegnapi nagy forgalmú, nagy emelkedést hozó nap mélypontja alá és egyben a 20 napos mozgóátlag alá, 215,1 euróhoz. A javasolt kiszállási ponton nem változtatunk.

Erős negyedéves eredmény

Az Allianz augusztus 10-én tette közzé második negyedéves jelentését. A társaság működési eredménye 7,1 százalékkal 3,8 milliárd euróra emelkedett, felülmúlva a 3,6 milliárd eurós elemzői konszenzust. A szegmensek terén az életbiztosítási szegmens 22,5 százalékkal, az ingatlan és felelősségbiztosítás 10,8 százalékkal emelkedett. Ezek jó teljesítménye ellensúlyozta az alapkezelés 9 százalékos visszaesését.

A kötvényportfolióknál tavaly tapasztalt vagyonkiáramlást követően a negyedévben már elkezdett stabilizálódni a kezelt vagyon. A csoporton belül zászlóshajónak számító Pimco-nál már két negyedéve beáramlás tapasztalható a tavalyi több, mint 75 milliárd eurós kiáramlást követően. Míg az Allianz GI esetében már csak minimális kiáramlást hozott a második negyedév.

A társaság megerősítette eddigi terveit, mely alapján 13,2-15,2 milliárd euró közti üzemi eredményt várnak. Az elemzői várakozások ennek a sávnak a felső felére, 14,7 milliárd euróra számítanak. Mivel az első félévben már 7,5 milliárd eurós eredményt realizált a társaság és a környezet is a javulás jeleit mutatja, így valószínűnek tűnik a várakozások felső felének elérése.

Növekvő részvényesi juttatások lehetősége

A társaság tervei között nem szerepelnek jelentősebb akvizíciók. Ez az erős tőkehelyzetet (Solvencia II megfelelés: 208 százalék) figyelembe véve lehetőséget adhat magasabb osztalék kifizetésére vagy a saját részvény visszavásárlási program keretösszegének megemelésére is. A most futó legfeljebb 1,5 milliárd euró értékű visszavásárlási programból július végéig 600 millió euró értékben vásároltak vissza részvényeket.

Technikai kép

Továbbra is emelkedő trend figyelhető meg az Allianz grafikonján. A gyorsjelentésre adott pozitív reakcióval az árfolyam megközelítette a májusi lokális csúcsot, ami a következő ellenállást jelenti 228,4 eurónál.

Kisebb támaszt a csütörtökön áttört lokális csúcs jelent (220,2 eurónál), erősebb támaszt pedig a csütörtöki nagy forgalmú, nagy emelkedést hozó nap mélypontja. A módosított stop-loss megbízást is ez és a 20 napos mozgóátlag alá, 215,1 euróhoz javasoljuk felhúzni.

Forrás: Bloomberg, Erste

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Jelen marketingközleménnyel kapcsolatos információk

A jelen marketingközleményben foglalt információk az Erste Befektetési Zrt. - 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: Budapesti Értéktőzsde és Deutsche Börse (Társaság) által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, de azokért a Társaság szavatosságot vagy felelősséget nem vállal.

A közleményben foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak. A tőkepiaci és makrogazdasági helyzetet, a befektetések és azok hozamai alakulását olyan tényezők alakítják, melyre a Társaságnak nincs befolyása, a befektető által hozott döntés következményei a Társaságra nem háríthatók át. A közleményben foglaltak – teljes vagy részleges – felhasználása, többszörözése, publikálása, átdolgozása, terjesztése kizárólag a Társaság előzetes írásos engedélyével lehetséges.

A közlemény kiadása időpontjában érvényes. További részletek: www.ersteinvestment.hu, ügyletek előtti tájékoztatásról szóló Hirdetményben.

A jelen marketingközleményben foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes közleményhez kapcsolódó feltételeket weboldalunkon!

  • Az Erste Befektetési Zrt. felügyeleti szerve a Magyar Nemzeti Bank.
  • Az ajánlást az Erste Befektetési Zrt. a kibocsátóval nem közölte.
  • Az elemzésben közölt információk forrását az adott grafikon vagy táblázat alatt külön jelezzük.

Az elemzés készítése során használt módszertannal, értékeléssel, valamint a becslés, előrejelzés, célárfolyam készítésekor használt feltételezésekkel kapcsolatos további információkat az Elemzési hirdetményben találhat. Az Elemzési hirdetmény ezen túlmenően magyarázatot ad az ajánlások (Long, Short) jelentésére.

Az ajánlás a következő időtartamra (befektetési időtartam) vonatkozik: Az ajánlás a célárfolyam teljesüléséig, vagy a stop-loss aktiválódásáig érvényes.

Az ajánlás tervezett aktualizálása: Társaságunk az általa korábban kiadott elemzéseket külön nem aktualizálja. Amennyiben olyan tényező merül fel, amely a korábban kiadott elemzés módosítását indokolja, új elemzést bocsátunk ki. Erre tekintettel, kérjük vegye figyelembe a fent megjelölt befektetési időtartamot, amelyre ajánlásunk vonatkozik.

Kockázati figyelmeztetés: Felhívjuk figyelmét arra, hogy az értékpapírokba történő befektetés különböző kockázatokat hordoz magában, ezért befektetési döntése meghozatala előtt körültekintően értékelje az egyes értékpapírok termékparamétereit! Társaságunknál elérhető termékekről részletes tájékoztatás – mely tartalmazza az adott termékekben rejlő kockázatokat is – a weboldalunkon található Általános Terméktájékoztató anyagokban érthető el. A társaságunk által terjesztett befektetési ajánlások listája a következő helyen érhető el, ugyanitt megtalálhatók az adott instrumentumra esetlegesen adott korábbi ajánlások is.

Összeférhetetlenségi nyilatkozat

Társaságunk minden szükséges lépést megtesz az érdekellentétek lehető legteljesebb elkerülése érdekében. E cél megvalósítása érdekében - többek között - ún. kínai falak kerültek felállításra, amelyek elválasztják az üzleti és elemzési területet. A kínai fal tényleges és virtuális korlátok felállítását jelenti az információáramlás korlátozása, adott esetben megtiltása érdekében (például: fizikai elválasztás, informatikai elválasztás). Ezen kívül korlátozzuk és nyomon követjük munkavállalóink saját számlás kereskedését. A befektetési ajánlások tekintetében az összeférhetetlenség megelőzésére és elkerülésére létrehozott belső szervezeti és igazgatási megoldások, valamint információs korlátok leírása az Elemzési hirdetményben található.

Az Erste Befektetési Zrt. folyamatosan nyomon követi az ajánlásban foglalt kibocsátókkal kapcsolatos összeférhetetlenségi eseteket. Az azonosított összeférhetetlenségi esetekről a honlapunkról tájékozódhat.

WEBINÁRIUM

A 2024-es amerikai választások felboríthatják az amerikai és globális gazdaságot?

2024. május 29. - Erste Market webinárium. Hogyan változtathatja meg az amerikai elnökválasztás a globális gazdasági jövőképet?

Megkapaszkodik-e a repce?
AGRÁR SAROK

Megkapaszkodik-e a repce?

Nagy odafigyelés, kritikus időzítés, sok kártevő, sok stresszhatás. Szóval igazi szakmai kihívás volt a repce termelése ebben az évben is. A...

2024. június 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben