Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Nagy elvárások a Volkswagen befektetői napja előtt

ÖTLETGYÁR MAXI
ÖTLETGYÁR MAXINagy AndrásRészvényelemző2023. június 14.   08:45
Volswagen - long autógyártó
Belépési pont: piaci ár Kiszállási pont: 142,9 Stop-loss: 124,9
Elemző: Nagy András

A Volkswagen június 21-én tartja befektetői napját, mellyel kapcsolatban nagyok az elvárások, a Handelsblatt szerint az elmúlt évtizedek legnagyobb átalakítására készül a cég. Elsősorban költségcsökkentéssel kapcsolatos bejelentések várhatók a...

A Volkswagen június 21-én tartja befektetői napját, mellyel kapcsolatban nagyok az elvárások, a Handelsblatt szerint az elmúlt évtizedek legnagyobb átalakítására készül a cég. Elsősorban költségcsökkentéssel kapcsolatos bejelentések várhatók a márkacsalád alá tartozó tömegmodellek esetében, mint amilyen a Skoda, a Seat vagy éppen a Volkswagen márka. Ezen költségcsökkentéseket elsősorban a szinergiák jobb hasznosításával, a gyártókapacitások optimálisabb kihasználásával érheti el a társaság. Egyes várakozások szerint akár a 3 milliárd eurót is elérhetik a költségcsökkentő intézkedések, ami mintegy ötödével emelné meg a csoportszintű profitot. A másik nagy téma a kínai piac helyzete, az ottani versenyképesség helyreállítása lehet majd. A harmadik potenciális nagy téma pedig a lehetséges IPO-k, felbuzdulva a Porsche AG tavaly szeptemberi sikeres tőzsdei kibocsátásán. Néhány éves távon a Lamborghini és az akkumulátor technológiával foglalkozó PowerCo tőzsdei bevezetése is napirenden lehet. Az újabb üzletág leválasztása még jobban rávilágíthatna arra az árazási anomáliára, hogy a Volkswagen Porsche-ban meglévő részesedése önmagában többet ér, mint a Volkswagen csoport egésze, melyről utoljára májusban írtunk. Minél több üzletág kerül leválasztásra, annál inkább szemmel láthatóvá válik az árazási diszkrepancia.

Elkezdtek felfigyelni rá

Május végén egy lokális mélypontról felpattant az árfolyam, és ahogy az elmúlt napokban elkezdtek érkezni a részletek a jövő heti várható bejelentésről, úgy újabb lendületet kapott az elsőbbségi részvények (VOW3) árfolyama, amely ma könnyedén törte át a 200 napos mozgóátlagot.

A szinttöréssel megnyílt az út a további emelkedés előtt. A következő ellenállást egy márciusi rés jelenti, melynek felső éle 136,64 eurónál húzódik, de komolyabb ellenállás e fölött, a márciusi csúcsnál húzódik 143,2 eurónál, ezért a kiszállási pontot ez alá, 142,9 euróhoz javasoljuk elhelyezni.

Támaszt a ma reggel áttört 200 napos mozgóátlag jelenthet, de ez túl szűk stop-loss szintet jelentene, ezért lejjebb, a múlt héten hagyott rés alsó éle (126,4) alá, 124,9 euróhoz javasoljuk elhelyezni a veszteséglimitáló megbízást. Így a pozíció hozam-kockázat aránya meghaladja a 2:1 arányszámot.

Forrás: Bloomberg, Erste

Az elmúlt hetek árfolyamemelkedése ellenére fundamentálisan továbbra is alacsony értékeltségűnek tartjuk a részvényt, annak ellenére is, hogy az eredményvárakozások azóta lényegében stagnáltak, így az emelkedő árfolyam némileg megemelte az értékeltségi szorzószámokat. Május végi írásunkban körbejártuk a részvény relatív értékeltségét, és osztalékpapírként tekintve is megvizsgáltuk az értékeltségét. Mivel azóta nem történtek fundamentális változások, így továbbra is az abban leírtakat tartjuk irányadónak.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Kiadvánnyal kapcsolatos információk

Az Erste Befektetési Zrt. felügyeleti szerve a Magyar Nemzeti Bank.

Az ajánlást az Erste Befektetési Zrt. a kibocsátóval nem közölte.

Az elemzésben közölt információk forrását az adott grafikon vagy táblázat alatt külön jelezzük.

Az elemzés készítése során használt módszertannal, értékeléssel, valamint a becslés, előrejelzés, célárfolyam készítésekor használt feltételezésekkel kapcsolatos további információkat az Elemzési hirdetményben találhat. Az Elemzési hirdetmény ezen túlmenően magyarázatot ad az ajánlások (Long, Short) jelentésére.
Elemzési hirdetmény

Az ajánlás a következő időtartamra (befektetési időtartam) vonatkozik: Az ajánlás a célárfolyam teljesüléséig, vagy a stop-loss aktiválódásáig érvényes.

Az ajánlás tervezett aktualizálása: Társaságunk az általa korábban kiadott elemzéseket külön nem aktualizálja. Amennyiben olyan tényező merül fel, amely a korábban kiadott elemzés módosítását indokolja, új elemzést bocsátunk ki. Erre tekintettel, kérjük vegye figyelembe a fent megjelölt befektetési időtartamot, amelyre ajánlásunk vonatkozik.

Kockázati figyelmeztetés: Felhívjuk figyelmét arra, hogy az értékpapírokba történő befektetés különböző kockázatokat hordoz magában, ezért befektetési döntése meghozatala előtt körültekintően értékelje az egyes értékpapírok termékparamétereit! Társaságunknál elérhető termékekről részletes tájékoztatás – mely tartalmazza az adott termékekben rejlő kockázatokat is – a weboldalunkon található Általános Terméktájékoztató anyagokban érthető el:
www.ersteinvestment.hu/hu/erste_befektetesi_zrt_befektetesek.html

A társaságunk által terjesztett befektetési ajánlások listája a következő helyen érhető el, ugyanitt megtalálhatók az adott instrumentumra esetlegesen adott korábbi ajánlások is:
www.erstemarket.hu/elemzesek/elemzoi-ajanlasaink

Összeférhetetlenségi nyilatkozat

Társaságunk minden szükséges lépést megtesz az érdekellentétek lehető legteljesebb elkerülése érdekében. E cél megvalósítása érdekében - többek között - ún. kínai falak kerültek felállításra, amelyek elválasztják az üzleti és elemzési területet. A kínai fal tényleges és virtuális korlátok felállítását jelenti az információáramlás korlátozása, adott esetben megtiltása érdekében (például: fizikai elválasztás, informatikai elválasztás). Ezen kívül korlátozzuk és nyomon követjük munkavállalóink saját számlás kereskedését. A befektetési ajánlások tekintetében az összeférhetetlenség megelőzésére és elkerülésére létrehozott belső szervezeti és igazgatási megoldások, valamint információs korlátok leírása az Elemzési hirdetményben található.
Elemzési hirdetmény

Az Erste Befektetési Zrt. folyamatosan nyomon követi az ajánlásban foglalt kibocsátókkal kapcsolatos összeférhetetlenségi eseteket. Az azonosított összeférhetetlenségi esetekről az alábbi linken tájékozódhat:
www.erstemarket.hu/elemzesek/elemzoi-ajanlasaink

A kiadványban foglalt információk az Erste Befektetési Zrt. - 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: Budapesti Értéktőzsde és Deutsche Börse (Társaság) által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, de azokért a Társaság szavatosságot vagy felelősséget nem vállal. A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak. A tőkepiaci és makrogazdasági helyzetet, a befektetések és azok hozamai alakulását olyan tényezők alakítják, melyre a Társaságnak nincs befolyása, a befektető által hozott döntés következményei a Társaságra nem háríthatók át. A kiadványban foglaltak – teljes vagy részleges – felhasználása, többszörözése, publikálása, átdolgozása, terjesztése kizárólag a Társaság előzetes írásos engedélyével lehetséges. A kiadvány kiadása időpontjában érvényes. További részletek: www.ersteinvestment.hu, ügyletek előtti tájékoztatásról szóló Hirdetményben.

A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak! Kérjük, tanulmányozza a részletes kiadványhoz kapcsolódó feltételeket weboldalunkon!

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben