Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jövőre változhatnak a különadók

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2023. május 25.   09:28

A 2024-es költségvetési terv sarokszámai alapján az extraprofitadók változhatnak néhány szektor esetében. Az alábbi megállapítások csak a mi következtetéseink, mivel még nincs hivatalos döntés a különadókról. OTP: a bankok...

A 2024-es költségvetési terv sarokszámai alapján az extraprofitadók változhatnak néhány szektor esetében. Az alábbi megállapítások csak a mi következtetéseink, mivel még nincs hivatalos döntés a különadókról.

OTP: a bankok extraprofitadója 50%-kal csökkenne. Ez kb. 20 milliárd forint adózás előtti terhet jelent jövőre a jelenlegi 40 milliárd forint helyett. Az elmúlt hetekben volt néhány ellentmondásos miniszteri nyilatkozat, az adó felezése ezek között félúton helyezkedik el.

Richter: A költségvetés lényegesen alacsonyabb (75%-kal kevesebb) gyógyszeripari nyereségadóval számol. A Richter tavaly 28 milliárd rendkívüli nyereségadót fizetett. 2024-ben meg ez teljesen megszűnhet, vagy legalábbis jelentősen csökkenhet. A gyógyszerágazati különadó csökkentése volt a legvalószínűbb, ezért nem is nagy meglepetés.

MTEL: közel változatlan távközlési adómértékkel kalkulál a költségvetési javaslat. Így az ágazat adóztatása változatlan maradhat. Az MTEL tavaly 25 milliárd forint különadót fizetett.

MOL: A kormány alacsonyabb bányajáradékkal kalkulál. Ez néhány tízmilliárddal csökkentheti a MOL adóját. A MOL adózása azonban rendkívül összetett, és összességében 2024-ben is magasnak maradhat. Az adó teljes mértéke erősen függ az Ural-Brent különbségtől.

A kormány ma 15 órakor sajtótájékoztatót tart. Előfordulhat, hogy további részleteket közölnek a jövő évi adóváltozásokról.

Erste NetBroker
Állampapírok
a biztonságos befektetések
kedvelőinek.
Részletek
Erste Netbroker Állampapírok a biztonságos befektetések kedvelőinek. Részletek
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Túl sok energia, csekély eredményért

Kivételes időszakon vannak túl a nemesfémek, ipari fémek, amelyek közül több nyersanyag árfolyama is történelmi magasságokba emelkedett az elmúlt...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben