Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

A gyenge forint hatására nagyon erős eredményt érhetett el a Richter

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MININagy AndrásRészvényelemző2022. november 4.   09:40

A Richter november 8-án hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését. A gyógyszercég 198,6 milliárd forintos árbevételt és 45,5 milliárd forintos adózott eredményt érhetett el előrejelzésünk szerint. A rubel erősödésének...

A Richter november 8-án hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését. A gyógyszercég 198,6 milliárd forintos árbevételt és 45,5 milliárd forintos adózott eredményt érhetett el előrejelzésünk szerint.

A rubel erősödésének köszönhetően Oroszországban 40%-kal 85,6 millió euróra bővülhetett az árbevétel. Ennek eredményeként a FÁK és Oroszország együttes bevétele 24,6%-kal 111,6 millió euróra emelkedhetett. Az európai értékesítéseket az Evra növekedése támogathatta. Az USA 21,8%-kal bővülhetett, a növekvő Vraylar eladások és az erős dollár pozitív hatásaként. A teljes árbevétel 26,1%-kal 198,6 milliárd forintra emelkedhetett a negyedévben.

A royalty növekvő aránya illetve a visszaeső alacsony marzsú kis- és nagykereskedelmi bevételek aránya pozitívan hatott a marzsokra, ellensúlyozva az inflációs hatásokat. Az EBIT 36,5%-kal 45,2 milliárd forintra emelkedhetett a negyedévben. A pénzügyi eredmény is pozitív lehetett, így az adózott eredmény 19,1%-kal 45,5 milliárd forintra bővülhetett.

Kapcsolódó termék
RICHTER9 670-1.53%
Kereskedjen
online,
akár díjmentes valós idejű
amerikai adatszolgáltatással.
Részletek
Kereskedjen online, akár díjmentes valós idejűamerikai adatszolgáltatással. Részletek

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben