Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Rekordprofit az olajvállalatoknál

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. július 29.   15:15

A techóriások derűs jelentése után felfelé mozdult el a részvénypiac a zárás utáni kereskedésben. Nem sokkal a hét utolsó napjának nyitása előtt a Dow Jones 0,1%-os, az S&P 500 0,5%-os, míg a Nasdaq 0,8%-os pluszban áll. Az éves alapú PCE...

A techóriások derűs jelentése után felfelé mozdult el a részvénypiac a zárás utáni kereskedésben. Nem sokkal a hét utolsó napjának nyitása előtt a Dow Jones 0,1%-os, az S&P 500 0,5%-os, míg a Nasdaq 0,8%-os pluszban áll.

Az éves alapú PCE inflációs mutató 6,8%-ra nőtt júniusban a korábbi 6,3%-ról, amely megegyezik az elemzők várakozásával. Ez 1982 januárjában volt ugyanekkora mértékű. A havi alapú mutató 1,0%-os növekedést jelöl, az előző havi 0,6%-ról.

Átlagosan éves 5,7%-kal nőttek a bérek júniusban az Egyesült Államokban, amely nagyobb, mint az 5,3%-os májusi mutató. Havi összevetésben átlagosan 0,6%-kal nőttek a bérek, mely egytized százalékponttal magasabb, mint a korábbi mérés, valamint a szakértői becslés.

Két nagy olajvállalat, az Exxon Mobil és a Chevron is ma publikálta második negyedéves jelentését, mely szerint mindkét cég rekord nyereséget ért el elősorban a felrobbanó nyersolaj áraknak köszönhetően. Az Exxon több mint 3 milliárd dollárral haladta meg korábbi negyedéves profitrekordját, ezzel 17,9 milliárd dollár nyereséget termelve, ez részvényenként a várt 3,98 dollár helyett 4,14 dollár lett (éves szinten 276%-os növekedést jelent). Ami a Chevront illeti, a 11,6 milliárd dolláros eredménye csaknem 50%-kal haladta meg a korábbi, 2008-ban elért rekordot. A vállalat egy részvényre jutó profitja elérte az 5,82 dollárt, ami 86 centtel haladja meg a Bloomberg-konszenzust (éves szinten 240%-ot emelkedve). A Chevron ígéretet tett arra, hogy 5 milliárd dollárral többet fordít részvény-visszavásárlásokra. A vállalatok arra figyelmeztettek, hogy a globális energiaellátás szűkös, árakat tekintve pedig drága marad a belátható jövőben.

A mai piaci nyitás előtt tette közzé második negyedéves gyorsjelentését az Abbvie. A cég bevétele szinte pontosan megegyezett az elemzők várakozásával (14,58 milliárd dollár vs 14,64 milliárd), a termékeinek eladási számai is jellemzően a szakértők becslése környékén alakultak. A biogyógyszeripari vállalat marzsa 84,7% volt, míg részvényenkénti profitja 3,37 dollár volt, amely meghaladta a 3,32 dolláros Bloomberg konszenzust. A Vraylar árbevétele 492 millió dollár lett (elmaradva az 528 milliós várakozástól), amelyből a Richter a becslések alapján nagyjából 36 milliárd forint jogdíjat kaphat.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben