Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó vállalti eredmények, vegyes makrogazdasági adatok

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. október 29.   16:00

A nagyágyúk megroppanása és az inflációs félelmek és a jó délután megjelent vállalti eredmények miatt vegyes mozgást láthatunk az USA-ban.  A Dow Jones enyhén, 0,1 százalékkal emelkedik, míg az S&P500 és a Nasdaq 0,2 és 0,6...

A nagyágyúk megroppanása és az inflációs félelmek és a jó délután megjelent vállalti eredmények miatt vegyes mozgást láthatunk az USA-ban.  A Dow Jones enyhén, 0,1 százalékkal emelkedik, míg az S&P500 és a Nasdaq 0,2 és 0,6 százalékkal csökken a kerekedés korai szakaszában.  

A Fed által elsődlegesen figyelt PCE infláció a vártnak megfelelően 4,4 százalék lett szeptemberben, amely 30 éve nem látott magas érték, míg a maginfláció maradt 3,6 százalékon a várt 3,7 százalékkal szemben. Ugyankkor a személyi kiadások költségei a vártnál (0,9 százalék) nagyobb mértében, 1,3 százalékkal növekedtek, míg a bevételek a várt 0,3 százalékos csökkenéssel szemben 1 százalékkal estek vissza.

Az eurózóna infláció viszont messze meghaladta a 3,7 százalékos várakozást, s 4,1 százalék lett. A maginfláció is 2,1 százalék lett a várt 1,9 százalékkal szemben, ami stagnálást jelentett volna.

Jelentett ma az AbbVie. Azon túl, hogy az egy részvényre jutó eredmény 3,33 dollár lett a várt 3,22-vel szemben a harmadik negyedévben más jó hír is érkezett. Ugyanis sikeresen zárult az MDD-re vonatkozó klinikai kísérlet, amelynek köszönhetően - a remélhető FDA jóváhagyást követően – az új indikációban is megkezdődhet az értékesítés a jövő év végén. Így a Vraylar (cariprazine) csúcs értékesítése a korábban várt 4 Mrd dollárról 6 Mrd dollár környékére emelkedhet, ami nyilván pozitív a cariprazine kifejlesztője és royalty bevételek élvezője, a Richter számára is. Különben a piac ezt az eredményt várta, de ennek ellenére is egy további kockázat árazódott ki, ami mindenképpen pozitív.

Az Abbvie eredményéből azt is megtudtuk, hogy 461 millió dollár értéken adott el az Abbvie Vraylart az elmúlt három hónapban, amely messze meghaladja a második (432 millió) és a tavalyi harmadik (358 millió dollár) negyedéves számokat is, de elmaradt a várt 470,9 milliós értéktől.

Ma jelentett az Exxon és a Chevron is. Az Exxon 1,58 dolláros EPS-t publikált a várt 1,56 dollárral szemben. Az árbevétele (73,8 Mrd) is meghaladta a 71,7 Mrd dolláros várakozást. A Chevron még jobb eredményt tett közzé, hiszen az EPS ebben az esteben 2,96 dollár lett a várt 2,22-vel szemben. S a 44,7 Mrd dolláros árbevétel majdnem 10 százalékkal haladta meg a várakozást. Ráadásul a növekvő készpénzállományt mind a két cég sajátrészvény vásárlásra fordítja. Az Exxon egy 10 Mrd dolláros részvényvisszavásárlási programmal lepte meg a piacokat, amit a jövő évben kezd meg. Ez különben a jelenlegi árfolyamon a részvényk 3,6 százalékát jelenti. A Chevron pedig a magas fölgázárak miatt megugró jövedeleméből a részvény visszavásárlási programjának kiterjesztését tervezi. Így nem meglepő, hogy a mind a két cég 1 százalék fölötti emelkedést mutat a nap eleji kereskedésben.

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben