Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Tesla csatlakozott a nagyok közé

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. október 26.   15:19

Az amerikai határidős indexek újabb emelkedést mutatnak nyitás előtt. A Dow Jones ipariátlag 0,3%-kal, az S&P 500 0,4%-kal, illetve a Nasdaq Composite index 0,6%-kal kereskedik magasabban. A Tesla elérte az ezermilliárd dolláros piaci kapitalizációt tegnap, miután a cég...

Az amerikai határidős indexek újabb emelkedést mutatnak nyitás előtt. A Dow Jones ipariátlag 0,3%-kal, az S&P 500 0,4%-kal, illetve a Nasdaq Composite index 0,6%-kal kereskedik magasabban.

A Tesla elérte az ezermilliárd dolláros piaci kapitalizációt tegnap, miután a cég papírjai közel 13%-os emelkedést produkáltak. A Morgan Stanley elemzője, Adam Jones, felértékelte a célárát 1.200 dollárra.

A Lockheed Martin nem tudta megütni az elemzők várakozásait. A cég 16,03 milliárd dolláros eredménye nem csak éves szinten közel 3%-ot csökkent, de még a 17,14 milliárd dolláros piaci konszenzust sem érte el. A legnagyobb csökkenést a rakéta és tűzvédelem szegmens produkálta, éves szinten több, mint 6%-kal csökkent a szegmens bevétele. A cég 2,21 dolláros EPS-t jelentett, ami felülmúlta az 1,97 dolláros várakozást. A cég kilátásai megegyeznek a piaci konszenzussal a teljes évre, hiszen 67 milliárd dolláros bevétellel, illetve 22,45 dolláros részvényenkénti eredménnyel számol a vállalat. Nyitás előtt 8%-os mínuszban áll a cég papírja.

A UPS is nyitás előtt jelentette a harmadik negyedéves teljesítményét, ami sikeresen felülmúlta a piaci konszenzust. A cég 23,18 milliárd dolláros bevétele túlteljesítette a 22,59 milliárdos várakozást, továbbá a 2,71 dolláros részvényenkénti teljesítmény is jobb lett a 2,54 dolláros szintnél. A vállalat marzsait nem érintette a béremelkedés számottevően, hiszen a negyedévben csak 0,6%-kal emelkedtek a bérköltségei. A cég magasabb bevétele az áremelésnek volt köszönhető, hiszen 12%-kal emelkedtek az amerikai árak, a nemzetközi szállítás árai pedig 15%-os emelkedést láttak. A cég megemelte a kilátásait a teljes évre. Nyitás előtt 4,5%-os emelkedést produkál a részvény.

A General Electric 0,6%-os pluszban van nyitás előtt, miután a vállalat vegyes eredményeket közölt. A cég részvényenkénti eredménye 57 cent lett a várt 43 cent helyett, még a 18,43 milliárd dolláros bevétel elmaradt a 19,3 milliárd dolláros várakozástól. A cég légiközlekedési szegmense szépen növekszik, hiszen 10%-kal több bevételt generált tavalyhoz képest. A növekedés ellenére a piaci környezet továbbra is kihívást jelent és a cégvezető szerint további problémák lehetnek az ellátási láncon belül akár 2022 első feléig. Továbbá, a cég megkapta az engedélyt, hogy értékesítse a repülőgép lízing szegmensét az AerCap-nek 30 milliárd dollárért, ami segíthet az adósságcsökkentésben. A teljes évre a vállalat 1,8 és 2 dollár közötti részvényenkénti eredményt vár, felülmúlva az 1,96 dolláros konszenzust.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben