Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mindenhol érezteti hatását a vírus

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. augusztus 4.   10:25

Tovább javulnak a gazdasági indikátorok A DAX index a 200 napos mozgóátlagról elrugaszkodva több mint 2,7%-os emelkedéssel kezdte a hetet. A CAC 40 index 1,9%-ot, a FTSE 100 index 2,3%-ot emelkedett. A hétfői napon megérkeztek a...

Tovább javulnak a gazdasági indikátorok

A DAX index a 200 napos mozgóátlagról elrugaszkodva több mint 2,7%-os emelkedéssel kezdte a hetet. A CAC 40 index 1,9%-ot, a FTSE 100 index 2,3%-ot emelkedett.


A hétfői napon megérkeztek a végleges júliusi feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek, amelyek Anglia és Görögország kivételével mind emelkedést mutattak júniusi értékükhöz képest. Az Eurózóna aggregát indexe 51,1-ről 51,8-ra emelkedett, a német pedig 50,0-ről 51,0-re. Ami még fontosabb, hogy az új megrendelések sub-komponens mind az Eurózóna, mind Németország esetében két és féléves csúcsra emelkedett. Az megrendelésekből lesz a jövő termelése, így ez az előremutató indikátor az egyik legfontosabb a piacok tekintetében.

Óvatos optimizmus az Infineontól

A vártnál kedvezőbb negyedéves számokat közölt az Infineon. A harmadik gazdasági negyedéves árbevétel 2,2 milliárd euró lett a várt 2,1 milliárd euróval szemben, amin 220 millió eurós profitot ért el a várt 120 millió euróval szemben. Ez 20%-os visszaesést jelentett év/év alapon. A negyedik negyedévre 2,3-2,6 milliárd euró közti árbevételt vár a cég, míg a konszenzus korábban 2,3 milliárdot várt. A világ legnagyobb autóipari chip beszállítója szerint pozitív tendenciák kezdtek el körvonalazódni a szektorban, a koronavírus azonban továbbra is komoly kockázatot jelent. A hírekre az árfolyam 3%-kal emelkedik piacnyitás után.

Megérezte a koronavírust a Bayer is

Közzétette második negyedéves gyorsjelentését a Bayer. A vállalatnak jelentős összegeket kellett speciális tételekre, peres ügyekre kifizetnie, amivel együtt 9,55 milliárd eurós második negyedéves veszteséget könyvelt el. Ezektől eltekintve 2,88 milliárd eurós tisztított EBITDA-t ért el, ami felülmúlta a 2,8 milliárd eurós várakozást. A 10,05 milliárd eurós árbevétel azonban elmaradt a 10,61 milliárd eurós várakozástól. A vállalat szerint ebben a Covid-19 is nagy szerepet játszott, ugyanis számos, nem létfontosságú műtét került elhalasztásra, ami rossz hatással volt árbevételére. Ezekben a folyamatokban javulásra számít a cég. A teljes évre 43-44 milliárd euró közötti árbevételt várnak, ami 1 milliárd euróval alacsonyabb a koronavírus előtti becslésnél. A fő kérdés továbbra is az, hogy miként tesz pontot a cég a Roundup gyomirtó miatti perek végére. Az árfolyam 3%-kal esik piacnyitást követően a jelentésre.

Önmaguk árnyékai az európai fapadosok

Az előző hónapokhoz képest javult az európai légitársaságok forgalma júliusban, de még így is bőven elmarad a tavalyi értékektől. A Ryanair forgalma 70%-kal 4,4 millió utasra csökkent. A repülőgépeknek csak 40%-a repül a normál júliusi menetrendhez képest, és a kapacitáskihasználtság még így is csak 72%-os. A WizAir júliusi forgalma 53%-kal 1,8 millió utasra esett, a kapacitáskihasználtság pedig mindössze 60,5% volt.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben