Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mára is kijutott a gyorsjelentésekből az USA-ban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. július 31.   15:01

A tegnapi erős technológiai gyorsjelentéseknek köszönhetően 1%-os pluszban nyithat a Nasdaq a határidős indexek állása szerint, míg az S&P500 és a Dow minimális emelkedést mutat. A hatékony költségcsökkentéseknek köszönhetően 1,03 dolláros EPS-t jelentett a...

A tegnapi erős technológiai gyorsjelentéseknek köszönhetően 1%-os pluszban nyithat a Nasdaq a határidős indexek állása szerint, míg az S&P500 és a Dow minimális emelkedést mutat.

A hatékony költségcsökkentéseknek köszönhetően 1,03 dolláros EPS-t jelentett a második negyedévre a Caterpillar, ami érdemben felülmúlta a 0,65 dolláros konszenzust. Az árbevétel 31%-ot esett év/év alapon 10 milliárd dollárra a várt 8,6 milliárd dollárral szemben. Kínában már stagnálást mutattak a második negyedévben a vállalat bevételei, míg az USA-ban még komolyabb visszaesés volt. A harmadik negyedévben a mostanihoz hasonló visszaesésre számít a végfelhasználói keresletben a vállalat. Az árfolyam minimális emelkedést mutat piacnyitás előtt.

Visszatértek a hirdetők a Pinterestre júliusban egy gyengébb második negyedév után. Addig, amíg a második negyedévet 4%-os év/év alapú növekedés jellemezte a hirdetési bevételekben, addig július hónapban már 50%-os év/év alapú növekedést tapasztalt a cég. Eközben a felhasználószám a második negyedévben 39%-kal nőtt, 416 millióra a várt 375 millióval szemben. A kedvező hírekre közel 40%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

A vártnál nagyobb veszteségekről számoltak be az amerikai olajóriások. A Chevron részvényenként 1,59 dolláros veszteséget jelentett a várt 0,90 dollárral szemben, míg az Exxon Mobile 0,70 dolláros veszteséget a várt 0,62 dollárral szemben. Mindkét vállalat agresszívan igyekszik a költségeket csökkenteni, de ezzel együtt is még nehéz idők várnak rájuk.

A várt feletti második negyedéves eredményt tett közzé a Merck. Az árbevétel 10,9 milliárd dollár lett a várt 10,5 milliárd dollárral szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 1,37 dollár a várt 1,07 dollárral szemben. A teljes évre 2 milliárd dollár körüli negatív hatást vár a koronavírustól a vállalat, ami alapvetően megnyugtató hír volt a piacnak. A hírekre az árfolyam 3%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

5,6%-kal nőttek a személyi kiadások az USA-ban júliusban hó/hó alapon, ami felülmúlta az 5,2%-os várakozást. A személyi jövedelmek 1,1%-kal csökkentek a várt 0,6%-kal szemben. A felpattanás a belső fogyasztásban ezzel továbbra is folytatódott, de a személyi jövedelmek visszaesése a jövőre már kevesebb pozitívat jósol. A kiadási adatokból számolt inflációs mutató 0,8%-os drágulást mutatott a várt 0,9%-kal szemben év/év alapon. A maginflációs mutató pedig 0,9%-os drágulást.

A Sanofi és a GlaxoSmithKline által közösen fejlesztett vakcina finanszírozásába is beszáll az amerikai állam 2,1 milliárd dollárral, ezzel egyúttal 100 millió vakcinára is jogot szerez, amennyiben sikeres lesz a készítmény.

Az ügyhöz közel álló források szerint valóban közel áll az Nvidia ahhoz, hogy megvásárolja a Softbank-tól az általuk 4 évvel ezelőtt felvásárolt brit, Arm félvezetőgyártó vállalatot.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben