Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Meseszerűen teljesítenek a kötvénykereskedők

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. július 16.   15:15

A jó hírek ellenére az amerikai részvénypiacokon is eséssel indulhat a mai kereskedés. A Dow és az S&P500 0,8%-ot, a Nasdaq 1,5%-ot csökken a határidős kereskedésben. Rekord profitot, 3,2 milliárd dollárt ért el a Goldman Sachs a második negyedévben. Az egy...

A jó hírek ellenére az amerikai részvénypiacokon is eséssel indulhat a mai kereskedés. A Dow és az S&P500 0,8%-ot, a Nasdaq 1,5%-ot csökken a határidős kereskedésben.

Rekord profitot, 3,2 milliárd dollárt ért el a Goldman Sachs a második negyedévben. Az egy részvényre jutó eredmény 2,04 dollár lett, messze felülmúlva az 1,14 dolláros várakozást és a tavalyi 1,23 dolláros EPS-t is. A kötvénykereskedési üzletág triplázott a tavalyi év azonos időszakához képest, részben a Fed kötvényprogramjainak hatására. A kötvénykereskedési üzletág hatására a kereskedési bevételek 73%-kal haladták meg a tavalyi értéket, a befektetési banki üzletág 63%-kal múlta felül a tavalyi év azonos időszakát. A kötvénykereskedésből származó bevétel a várt 1,8 milliárd dollár helyett 3,0 milliárd dollár, a részvénykereskedési bevétel 2,3 milliárd dollár helyett 2,6 milliárd dollár lett, a vagyonkezelési üzletág a várt 4 milliárd dollárt meghaladva 4,7 milliárd dolláros árbevétellel járult hozzá a csoport teljesítményéhez. A kiváló eredmény ellenére a részvény még 1%-ot sem tudott emelkedni a határidős kereskedésben. Ennek oka, hogy a jó eredményt gyakorlatilag egyszerinek tekinthető körülmények okozták, másrészt pedig az elmúlt 1 hét alatt csaknem 10%-ot emelkedett a részvényárfolyam és a többi befektetési bank jó eredményét látva a piac már a Morgan Stanley-nek is megelőlegezte a kedvező negyedéves számokat.

Miután a Bank of America megnövelte céltartalékképzését, visszaeső, de a várakozásokat felülmúló nyereséget jelentett be a második negyedévre. A vállalat 5,1 milliárd dollárt tartalékolt hitelveszteségre a második negyedévben, amiből 4 milliárd dollárt már a jövőre nézve várható veszteségként tartalékoltak, ami elmaradt a várttól, ami 400 millió dollárral jelentősen hozzájárult a vártnál jobb eredményhez. Részben ennek köszönhetően nettó nyeresége 3,53 milliárd dollárra csökkent a tavalyi 7,35 milliárd dollárhoz képest. Ez 37 centes nyereséget eredményezett részvényenként, mely messze elmarad a tavalyi 74 centtől, de meghaladja a 25 centes várakozást. Amíg a vállalat nettó kamatjövedelme 11%-ot esett 10,8 milliárd dollárra, addig a ,,Sales and Trading” árbevétele 28%-ot, a ,, fixed income, currencies and commodities” árbevétele 50%-ot, az ,,investment banking” árbevétele 57%-ot a részvénykereskedésből származó bevétel 7%-ot bővültek. A cég részvénye pre-market kereskedésben 3%-ot csökkent, miután az elmúlt néhány nap alatt 10%-ot emelkedett a részvényárfolyam.

 

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben