Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb légitársaság bocsát ki részvényt az USA-ban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. április 28.   15:27

1-1,5% közötti emelkedést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt. A vártnál kisebb első negyedéves veszteségről számolt be ma piacnyitás előtt a Southwest Airlines, miután 0,15 dolláros veszteséget jelentett a várt 0,37 dollárral...

1-1,5% közötti emelkedést mutatnak a vezető amerikai határidős indexek piacnyitás előtt.

A vártnál kisebb első negyedéves veszteségről számolt be ma piacnyitás előtt a Southwest Airlines, miután 0,15 dolláros veszteséget jelentett a várt 0,37 dollárral szemben. Mindezt év/év alapon 18%-kal csökkenő, 4,2 milliárd dolláros bevételen érte el, ami elmaradt a 4,5 milliárd dolláros konszenzustól. Április és május hónapokra 90-95%-kal visszaeső árbevételt vár a cég, 5-10% közötti kapacitáskihasználtsággal, így a második negyedév egy komoly veszteséget fog mutatni. Jelenleg naponta 30-35 millió dollárnyi szabad készpénzt használ fel a cég, ami nagyjából a fele annak, mint amitől korábban tartottak. Ennek ellenére a United Airlines-hoz hasonlóan a Soutwest is úgy döntött, hogy újabb részvényeket bocsát ki. Összesen 55 millió darabot, ami a kintlévő részvények közel 11%-a. Emellett egy milliárd dollár értékben átváltható kötvényeket is kibocsát a vállalat, ami további hígulási hatást eredményezhet. Piacnyitás előtt 1%-os pluszban tartózkodik az árfolyam.

8%-kal növelte év/év alapon bevételeit a Pepsi az első negyedévben, ezzel 13,9 milliárd dolláros árbevételt ért el a várt 13,2 milliárd dollárral szemben. Ezen 1,07 dolláros EPS-t ért el a cég, ami felülmúlta az 1,03 dolláros konszenzust. A gazdasági bizonytalanság miatt visszavonta egész éves bevételnövekedési várakozását cég, viszont a kifizetni tervezett osztalék mértékét és a tervezett sajátrészvény-visszavásárlások keretösszegét változatlanul hagyta. Ez azt mutatja, hogy stabil maradt a cég mérlege a mostani megpróbáltatások közepette. Az árfolyam 2%-kal emelkedik piacnyitás előtt a hírekre.

A vártnál jobb első negyedéves eredményeket követően kitartott 2020-as várakozásai mellett a Pfizer. Az első negyedévben 12 milliárd dolláros árbevételt ért el a cég a várt 11,8 milliárd dollárral szemben, amin 0,80 dolláros EPS-t ért el, felülmúlván a 0,71 dolláros konszenzust. Az ellátási láncban nem tapasztalt komolyabb fennakadást a cég. A hírekre 2%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

Hiába sikerült a vártnál jobban a Merck első negyedéve, egész éves várakozását lejjebb vette a cég a koronavírus miatti kevesebb beteglátogatás miatt. Ezelőtt 5,62-5,77 dolláros EPS-t várt a gyógyszercég idénre, amit az 5,17-5,37 dolláros sávra hozott le. Az árfolyam a hírekre 2%-kal esik piacnyitás előtt.

21%-kal 10,6 milliárd dollárra esett a Caterpillar árbevétele az első negyedévben, amin 50%-kal visszaeső 1,60 dolláros tisztított EPS-t ért el. Ezek a számok nem sokkal maradtak el a konszenzus által várt 10,9 milliárd dolláros árbevételtől és 1,69 dolláros EPS-től. A 2020-as évre a nagyfokú bizonytalanság miatt nem adott előrejelzést a cég. A vállalat igyekszik költségeket csökkenteni, ugyanis több üzletágát is egy hosszabb távú visszaesés fenyegeti.

1,15 dolláros tisztított EPS-t ért el a UPS az első negyedévben a várt 1,23 dollárral szemben. Mindezt 18 milliárd dolláros árbevételen tette felülmúlván a 17,2 milliárd dolláros konszenzust. A nemzetközi fuvarozási üzletág áprilisban eddig 8%-os volumencsökkenést mutat, míg az amerikai üzletág kétszámjegyű növekedést. Ezzel a hatások összességében vegyesek. Részvényvisszavásárlási programját idénre felfüggeszti a cég, osztalékot azonban továbbra is tervez fizetni, mivel likviditási helyzete ezt megengedi. Emellett egész éves várakozását is visszavonta a vállalat.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben