Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Mercedes önmagát irányító autót fejleszt - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 21.   10:31

Három potenciális vásárló is igényt tartana az ArcelorMittal francia üzemére Florange-ben. Köztük van az orosz Severstal és egy koreai vállalat is.Az ArcelorMittal elmondta a szakszervezeteinek, hogy nem számít javulásra 2013-ra. Európában a fémek iránti kereslet tovább csökken, így valószínű, hogy az egyik kohótól...


Három potenciális vásárló is igényt tartana az ArcelorMittal francia üzemére Florange-ben. Köztük van az orosz Severstal és egy koreai vállalat is.
Az ArcelorMittal elmondta a szakszervezeteinek, hogy nem számít javulásra 2013-ra. Európában a fémek iránti kereslet tovább csökken, így valószínű, hogy az egyik kohótól megválnak abból a kettőből, amelyek Dunkirk-ban vannak. Ezek a hírek továbbra is negatívak a cég jövőjére, s így árfolyamára nézve is.
A Banco Bilbao és három másik bank is vételi ajánlatot tett a Banco Valenciára, az ajánlatok egyelőre nem ismertek. A Banco Santander megvizsgálta a lehetőséget, de végül nem tett felvásárlási ajánlatot.
Megszólalt a Banco Santander vezérigazgatója, és elmondta, hogy a brit egységet 2014-2015-ben tőzsdére vinnék. Növekedést Németországban és az USA-ban vár a cég. Az elkövetkező két negyedévben a spanyol gazdaság nehéz időszaknak néz elébe. Szerinte Spanyolországnak segítségért kéne folyamodnia az EMU-hoz, de a cégeknek nincs szükségük a spanyol kormány segítségére. A híreknek szerintünk nincs hatása az árfolyamra.
A BASF 842 millió dollárt fizet a norvég Pronováért, 12,50 norvég koronát ajánlva részvényenként, ami 4,2%-kal jobb a tegnapi záró árhoz képest. A norvég vállalat főleg egészségügyi zsírsavak (Omega-3) előállítására szakosodott. Az ajánlat 24%-kal meghaladja az elmúlt 6 hónap átlagárát.
A Bayer nem fogja megemelni a Schiff Nutrition-ra tett ajánlatát, így valószínűleg nem fogja azt felvásárolni. A cég korábban 34 dolláros ajánlatott tett, melyet egy konkurens vállalat 42 dolláros ajánlattal viszonzott. A Bayer nem kíván felvásárlási versenybe bocsátkozni, ezért bejelentették nem kívánnak újabb, magasabb ajánlattal ringbe szállni.
A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes 2014-ben olyan új S modellt tervez bemutatni, ami önmagát kormányozza, ezzel nagyrészt önmagát irányítaná az autó. A Mercedes reméli, hogy ez lehetne az első önmagát irányító autó, ezzel pedig lényegesen beelőzhetné a versenytársakat. Meglátásunk szerint a legnagyobb kérdés a termék fogadtatását illetően, hogy készen fog-e rá állni a piac, hogy önmagukat irányító autókat vásároljanak a fogyasztók.
A Daimler 125 millió dollár értékben bocsátott ki 2015-ben lejáró, 2%-os kamatozású kötvényeket. A kibocsátásra diszkonttal, a névérték 99,622%-án került sor, vagyis a kötvények hozama némileg meghaladja a 2%-ot.
A Deutsche Bank társelnöke szerint a pénzügyi válság után szigorúbb tőkeszabályozást vezetnek be, aminek eredményeként csak kevesebb, ugyanakkor nagyobb és szilárdabb bank fog életben maradni.
A Deutsche Bank jelentős méretű, 500 főt érintő létszámleépítésre készül az Oppenheim nevű vagyonkezeléssel foglalkozó üzletágánál. A leépítés a Deutsche Bank teljes alkalmazotti állományának fél százalékát érinti.
Az E.ON lekerült a legkevésbé preferált vállalatok listájáról a Citi-nél.
A Fiat új év végi leállási tervet jelentett be. Ennek értelmében az összes olaszországi gyárát egy hétre bezárják, ami az eredetinél nagyobb mértékű leállást jelent. Bár nem közölték a pontos okot, de gyanítjuk, hogy a gyenge európai kereslet miatt van rá szükség.
Az UBS semlegesre minősítette le a Fiat-ot.
A Here Maps, a Nokia új térképszolgáltatása a következő hónapokban jelenik meg az IOS 6-os és Androidos készülékekre, az alkalmazás a jelenlegi információk szerint ingyenes lesz. Várhatóan 2013 első negyedévében kihoznak egy fejlesztői felületet is.
A Siemens első női vezérigazgatója, Barbara Kux elhagyja a vállalatot. Kux 2008 novemberétől dolgozott a cégnél.
A Deutsche Bank tartásról eladásra minősítette a Siemens-t.
A Telefonica 200 millió eurós, 6 éves kötvény kibocsátását tervezi. Ez csepp a tengerben az 54 milliárd eurós adóssághoz képest, vagyis az árfolyamra sincs hatása.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben