Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb nagy esés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. augusztus 6.   09:46

Erste kommentár A tegnapi nagy esés úgy vonult be az idei évi krónikáiba, mint 2019 legrosszabb napja a tőzsdéken. Ha ez így maradna, azzal igencsak elégedettek lehetnénk, hiszen a 3 százalék körüli esések a...

Erste kommentár

A tegnapi nagy esés úgy vonult be az idei évi krónikáiba, mint 2019 legrosszabb napja a tőzsdéken. Ha ez így maradna, azzal igencsak elégedettek lehetnénk, hiszen a 3 százalék körüli esések a múltban abszolút nem számítottak kiugrónak. Ezt a címet inkább az 5 százalék feletti mozgások vitték el. Mindenesetre az elmúlt időszak alacsony volatilitású időszakában ez a mozgás is nagynak tűnik. Az esések következtében a DAX index támaszra ért, így nem meglepő, hogy ma emelkedni próbál. Az S&P500 pedig szintén közelít egy hasonló támaszt. Vagyis ott is kéne valamiféle, legalább átmeneti fordulat. Ilyen hangulatban nem meglepő, hogy a BUX is emelkedik, mely idén különben alulteljesítő volt eddig, miközben ezt a vállalati eredmények nem indokolják.


Apropó vállalati eredmények. A Richter ma tette közzé az eredményét, ami enyhén jobb lett a várakozásoknál. Jól hozott a cariprazine, értékesítése tovább növekedett, és az amerikai eladásokból származó royalty már mintegy 9,4 milliárd forinttal járul hozzá az eredményhez. Ugyanakkor a szerializáció továbbra is probléma, amit az új gépsorok üzembe állítása jelentősen csökkenteni fog az elkövetkező hónapokban. Ráadásul a második félévben a cariprazine értékesítése megkezdődik a bipoláris depresszió kezelésére is, s ez szintén pozitívan hathat az eredményre. Mindez azt jelenti, hogy a kilátások javultak a Richter háza táján, így a részvényre nézve pozitív a hír.


Nem kímélték az amerikai indexeket

Folytatódott a fejvesztett profitrealizálás tegnap az amerikai részvénypiacon, miután tovább nőtt a feszültség az USA és Kína között. Az Amerikai Pénzügyminisztérium hivatalosan is devizamanipulátornak bélyegezte Kínát, újból olajat öntve a tűzre. A Dow tegnap 2,9%-ot, az S&P500 3%-ot, a Nasdaq 3,5%-ot esett.


Az elmúlt napok híreit követően a Goldman Sachs is pesszimistább lett az USA és Kína közti kereskedelmi tárgyalásokat illetően, alap szcenáriójuk szerint a 2020-as amerikai választások előtt nem lesz megegyezés. Emiatt és a hard Brexit megnövekedett kockázata miatt idénre összesen már három 25 bázispontos kamatvágást várnak a Fed-től. Ezt követően azonban nem számítanak már többre, mivel úgy vélik, hogy az infláció addigra eléri a Fed 2%-os célját.


Pozitívan lepte meg az elemzőket a Take-Two Interactive gazdasági első negyedéves gyorsjelentésével, miután 422 millió dolláros árbevételt jelentett a várt 357 millióval szemben. Ezen 0,27 dolláros tisztított EPS-t ért el a várt 0,04 dollárral szemben. Egész éves várakozását nagyjából a felülteljesítésnek megfelelő mértékben emelte meg a cég. A vezérigazgató a negyedévben főként a Grand Theft Auto (GTA) játék jó teljesítményét emelte ki. Az árfolyam közel 6%-ot emelkedett a hírekre, ezzel ledolgozta tegnapi nagyobb esését, amit azután szenvedett el, hogy Donald Trump éles kritikával illette a videójátékokat a hétvégén történt újabb amerikai lövöldözések miatt.

Átlépte a határt a jüan árfolyama

Bár napon belül emelkedést mutattak ma a fő ázsiai részvényindexek, a nyitáskor jelentkező nagy zuhanást még így sem sikerült ledolgozniuk, így a mai napot is csökkenéssel zárták az ázsiai piacok. A Hang Seng 0,5%-ot, a Nikkei 0,6%-ot, a Shanghai index pedig 1,4%-ot esett.


Ma reggel az USDCNY árfolyam enyhén 7,0 fölött stabilizálódott. A 7-es érték sokáig számított ellenállásnak, melyet nem engedett a kínai jegybank átlépni. Tegnap ebben következett be fordulat, a romló kereskedelmi kapcsolatok miatt átlépte ezt a lélektani határt az árfolyam, ami miatt az USA egyből a deviza árfolyam manipulálásával támadta Kínát.


Az ausztrál jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,0%-on tartotta az alapkamatot. A jegybank egyúttal jelezte, hogy hajlandó a további monetáris lazításra, amennyiben arra szükség van, de azzal számolnak, hogy a gazdaság helyzete javulni fog a következő időszakban.


A japán jegybanknak az erősödő jen és a tovább eső kötvényhozamok miatt egyre nehezebb dolga van, hiszen így egyre nehezebb elérni a jegybank inflációs célját.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX is pluszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben