Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Áttörés uborkaszezonban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. július 22.   09:39

Erste Kommentár A BUX jól teljesített pénteken s ezzel sikerült a 4 712 pontnál levő lokális csúcs fölé emelkednie átmenetileg. Onnan azonban visszafelé indult, amely elsősorban a MOL 200 napos mozgóátlagról...

Erste Kommentár

A BUX jól teljesített pénteken s ezzel sikerült a 4 712 pontnál levő lokális csúcs fölé emelkednie átmenetileg. Onnan azonban visszafelé indult, amely elsősorban a MOL 200 napos mozgóátlagról való lefordulásának volt köszönhető. Az OTP viszont mintha átvitte volna a 12 800 pont körüli szintet, s innen akár tovább is emelkedhet a technikai kép alapján, a közeljövőben. Ugyanakkor a MOL-ban egy átmenti megálló jöhet akár csak a BUX indexben is, amelyet a negatívabb nemzetközi hangulat is sugall. Persze az is igaz, hogy az Iráni kardcsörtetés ellenére, illetve a brit hajó lefoglalásának ellenére sem tud az olaj ára emelkedni. S ebben van némi ellentmondás, középtávon. Rövidtávon viszont konzisztens a kép. A befektetők félnek a lassulástól és a gyengébb olajfogyasztástól, s még a geopolitikai feszültségre sem ugrik meg igazán az olaj árfolyama. S ez összhangban van a részvények rövidtávú mozgásával is, hiszen megállt az elmúlt napokban az emelkedés a főbb piacokon. Ugyankkor a piac továbbra is, gyakorlatilag 100 százalékos valószínűséget ad a hó végi kamatvágásnak az USA-ban.


Mindeközben a Richter ma reggel jelentette be, hogy az Evestra nevű kutatócégben, amellyel már korábban megállapodást kötött opciós tőkeemelésekre, a Richter tőkét emelt 15 millió dollár értékben (amelynek része egy 1,5 millió dolláros korábbi hitel tőkévé konvertálása is) s ezzel 30,44 százalékra növekedett a tulajdonrésze a cégben. A Richternek opciós jogai lesznek, hagy a cégben tovább növelje tulajdonrészét a jövőben. A tranzakció mérete egyelőre nem jelentős s inkább opció vételnek tekinthető jövőbeli pozitív kutatási eredményekre. Ilyen értelemben pozitív a hír, de számszerűsíthető értéke nem nagyon van.

Vámmentes lehet az amerikai autóexport az EU-ba

Csökkenés jellemezte a pénteki amerikai kereskedést. A Dow 0,3%-ot, az S&P 0,6%-ot, a Nasdaq pedig 0,7%-ot csökkent.


A német gazdaági miniszter bejelentése szerint az EU kész nullára csökkenteni az Amerikából importált autókra kivetett vámot. Ezzel a lépéssel igyekeznének elkerülni, hogy egy kereskedelmi háború bontakozzon ki az EU és az USA között. Amerika az Európából érkező autókra tervezett kivenni vámokat, ami a mostani EU-s ajánlattal okafogyottá válik, ami leginkább a német autóipar számára jelenthet fellélegzést.


A Wall Street Journal értesülései szerint Trump a héten a szenátorok egy csoportjával fog egyeztetni a Törökország elleni esetleges szankciókról. Ugyanakkor Trump korábban azt nyilatkozta, hogy nem tervez gazdasági szankciókat életbe léptetni, annak ellenére sem, hogy Törökország orosz rakétavédelmi rendszert vásárolt.


Többek között az Intel és a Qualcomm bevonásával ma vitatják meg a Fehér Házban a Huawei tiltásának a kérdését.


A kínai állami média beszámolója szerint hamarosan újra indulhatnak a személyes egyeztetések is az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokról.

Pacifista marad Japán

Csökkenéssel indult ma reggel az ázsiai kereskedés. A shanghai index és a Hang Seng is 0,8%-ot, a Nikkei pedig 0,3%-ot csökkent.


Bár a hétvégi japán választásokon Shinzo Abe pártja sorozatban a hatodik győzelmét söpörte be a mostani választással sem sikerült 2/3-os többséget szereznie, így várhatóan egyelőre nem lesz képes alkotmánymódosítást végrehajtani. Így tovább húzódik az alkotmányreform, melynek egyik legfontosabb eleme lenne, hogy eltörölnék, hogy a japán hadsereg csak önvédelmi céllal vethető be. Shinzo Abe pártja és koalíciós partnere a mostani választáson 69 felsőházi mandátumot szerzett a most szerezhető 124-ből, így a 245 fős felsőházban is már többséggel fognak rendelkezni.


Felgyorsította a pénzügyi piacok nyitását Kína és az eredeti 2021-es határidő helyett már 2020-tól engedélyezi külföldi vállalatoknak is, hogy tulajdon vagy irányítási jogot szerezzenek kínai pénzügyi vállalkozásokban, többek között hitelintézetekben, nyugdíjalapoknál és FX brókercégeknél. Egyúttal a hitelminősítők számára is szélesebbre nyitják a piaci lehetőségeket.

Határidős piacok

A mai napon az amerikai pozitív, az európai piacok negatív tartományban vannak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben