Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új célokon dolgozik az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. július 19.   10:25

Bezártak egy Brexit kiskaput Csökkenés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A DAX 0,9%-ot, a FTSE100 0,6%-ot, a CAC40 pedig 0,4%-ot csökkent. a német részvénypiacot az index legnagyobb komponensének az SAP-nak a gyenge...

Bezártak egy Brexit kiskaput

Csökkenés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A DAX 0,9%-ot, a FTSE100 0,6%-ot, a CAC40 pedig 0,4%-ot csökkent. a német részvénypiacot az index legnagyobb komponensének az SAP-nak a gyenge teljesítménye húzta le, ez az egy papír volt felelős a DAX index tegnapi esésének több mint feléért.


Az EKB elkezdte felülvizsgálni a bank inflációs célját. Ez jelenleg úgy hangzik, hogy 2%-hoz közeli, de az alatti inflációra törekszik az európai jegybank. Bár a vizsgálat még rendkívül korai stádiumban tart a piac úgy értelmezi, hogy Mario Draghi többször is hangoztatott szimmetrikus megközelítése jelenhet meg az inflációs célban, vagyis a Fed-hez vagy akár az MNB-hez hasonlóan egy szimmetrikus sávot célozhat meg az EKB. Mivel ez lehetőséget ad a cél túllövésére valójában még inkább laza monetáris politikát tehet lehetővé. Pedig a piac már most is arra számít, hogy legkésőbb szeptemberben kamatot vág a jegybank és jövő év elejével újra indul az eszközvásárlási program.


A londoni parlament tegnap meglehetősen nagy többséggel 315-274 arányban elfogadtak egy olyan törvényt mely a Brexit szempontból kritikus időszakban kötelezővé teszi a brit parlament számára az ülésezést. Ezzel pedig bezártak egy kiskaput, vagy legalább is nagyon nehézzé tették, hogy az új miniszterelnök a parlament megkerülésével lépjenek ki az EU-ból. A hírre a GBP erősödött az euróval szemben, az EURGBP árfolyam ennek hatására 0,9 alá esett.

Kínai lassulásra számít a BMW

Bár a BMW eladásai az első félévben 17%-kal nőttek Kínában főleg a megújult modellválasztéknak köszönhetően, a második félévre már lassulást vár a BMW kínai részlegének vezetője, így az egész évet nézve a növekedés 10% környékére lassulhat.

Csökkenhet a Bayer bírsága

A Bayer korábbi 2 milliárd dollár fölötti bírsága jelentősen csökkenhet, mivel a másodfokon eljáró bíró szerint a lehetséges maximum csak 250 millió dollár lehet. A különbség részvényenként mintegy 2 euró, így a hír határozottan kedvező.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben