Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Elmaradt a várakozásoktól az Apple eredménye

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. október 26.   09:30

A tegnapi nap is halovány volt mind a németeknél, mind az USA-ban. Ezzel szemben Ázsiában ma reggel már méretesebb, egy százalék körüli eséseket látunk, s a határidős indexek is csökkenést sugallnak. Szóval, ami elromlott múlt héten, az továbbra is rossz. Nincs igazi javulás. A BUX esetében is azt látjuk, hogy rövidtávú réseket (60 perces grafikon) tölt vissza,...

A tegnapi nap is halovány volt mind a németeknél, mind az USA-ban. Ezzel szemben Ázsiában ma reggel már méretesebb, egy százalék körüli eséseket látunk, s a határidős indexek is csökkenést sugallnak. Szóval, ami elromlott múlt héten, az továbbra is rossz. Nincs igazi javulás. A BUX esetében is azt látjuk, hogy rövidtávú réseket (60 perces grafikon) tölt vissza, ahonnan lefordul, ugyanakkor jobban viselkedik, mint a nagyobb nemzetközi indexek. Technikailag korrekcióban van, megspékelve egy behalt kitöréssel, de továbbra is enyhén emelkedő trendben, azaz erőt mutat. Persze hasonló dolgokat láthattunk a DAX és az S&P500, vagy a Dow Jones grafikonján is, de mostanra a kép sokkal borúsabb lett. Lehet, hogy így lesz a BUX-ban is? Talán a Richtert érdemes figyelni, hiszen ha sikeresen tud elrugaszkodni a jelenlegi szintről a 42.000 Ft körüli tartományba, akkor az jó jel lehet a folytatás tekintetében, az egész piac szempontjából. Ha nem, az megint egy negatív jelzés lenne. Különben a tegnapi záró árfolyam ugyan napi maximum lett, de ennek ellenére valahogy eddig nem mutatta meg az igazi erőt ez a részvény sem.
Piaci áttekintés
- Enyhe emelkedésben zártak az indexek a tengerentúlon
- Csökkenő pályára állt az arany és az olaj is
- Kismértékű forinterősödés
- A japán gazdaságélénkítő csomag ellenére csökkent Ázsia
- Esésre számítunk ma a Budapesti Értéktőzsdén

Kereskedjen USA részvényekkel!

A NetBrokerben amerikai papírokat is elérhet, akár tőkeáttétellel!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- A pozitív nyitás után lejtmenet vette kezdetét a tengerentúlon, majd napközben sikerült ismét észak felé fordulnia a piacnak, így enyhe pluszban zárta a kereskedést (Dow 0,2%, Nasdaq 0,14%, S&P%500 0,3%).
- A függőben lévő lakásértékesítési adat negatív meglepetést okozott a piacon, a várt 2,5% helyett mindössze 0,3%-kal bővült a mutató.
- A várt 7,5% helyett 9,9%-kal nőtt a tartós cikkek rendelésállománya szeptemberben.
- A napon belüli rossz hangulat azzal is magyarázható, hogy piaci pletykák szerint a Fitch hitelminősítő ronthatja a tengerentúli ország adósság besorolását.
- Az Apple bevételei az elmúlt három hónapban 27%-kal emelkedtek az előző évhez képest, a közel 36 milliárd dolláros bevétel a várakozásokat is valamelyest meghaladja. Profit soron azonban már nem voltak ennyire szépek a számok, bár a tavalyi adatokhoz képest 23%-ot javult a nyereség, de a 8,67 dolláros EPS alulmúlja a 8,75 dolláros várakozást. Az iPhone eladások jól alakultak, de iPad-ből 18%-kal kevesebbet értékesített a társaság.
- A Procter&Gamble szép számokat publikált, 96 centes részvényenkénti eredményvárakozással szemben 1,06 dollárt ért el a társaság a harmadik negyedévben. Az árbevétel 20,79 milliárd dollár helyett 20,74 milliárd dollár volt. A társaság megerősítette éves várakozásait (3,8-4 dolláros EPS).
- A Conoco Phillips a várakozásoknál sokkal magasabb EPS-t ért el, 1,19 dollár helyett 1,44 dollárt. 2013 végéig 8-10 dollár értékben adhat el eszközöket a vállalat.
- Az Amazon.com zárás után publikálta csalódást keltő számait. A bevételek és a profit is gyengébb lett a várakozásoknál, és a jelenlegi negyedévre is gyenge számokat vár a vállalat.
- A Trojka megszólalt Írországgal kapcsolatban, azt mondta, a 2012-re tervezett költségvetési célok valószínűleg teljesülnek, és a reformok a tervezett ütemben haladnak.
- Az EKB adatai szerint Spanyolországban, Görögországban és Olaszországban nőttek a magánszemélyek és a vállalatok bankbetétei.
- A Handelsblatt szerint a görögök újabb hitelt kaphatnak 16-20 milliárd euró értékben, és az eddigi hitelek kamatát pedig csökkentik. Az ügyben november 12-én születhet döntés.
- Ma 14:30-kor harmadik negyedéves tengerentúli GDP adatot publikálnak, 15:50-kor pedig a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi index októberi értéke jelenik meg.
Olaj, arany
- A tegnapi emelkedési kísérlet után az arany árfolyama lejtmenetbe kezdett a reggeli órákban, és 1.712 dollárról 1.704 dollárig zuhant a kurzus. Támaszt 1.700 dollárnál találunk, melynek törésével tovább folytatódhat a lejtmenet.
- A tegnapi oldalazást követően lefelé vette az irányt a kőolaj kurzusa, és a 86 dolláros nyitás követően nemrégiben 85 dolláron tartózkodott a kurzus. A másfél hete tartó lejtmenetben egyelőre nincsenek fordulós jelzések.
Devizák
- A forint tegnap ismételten erősödni tudott, melynek eredményeként az EUR/HUF árfolyam 280,82-ről 279,38-ra változott s ezáltal a 280-as szint alá csökkent. Tegnap nagy forgalmú kötvényaukción a két héttel ezelőtti 6,3%-ról 6,01%-ra csökkent az 1 éves államkötvények átlaghozama.
- Az euró gyengült a dollárral szemben. Az árfolyam 1,2974-ről 1,2934-re csökkent.
Távol-Kelet
- Japánban újabb fiskális gazdaságélénkítő csomagot jelentettek be annak érdekében, hogy enyhítsék a recessziós félelmeket.
- A Samsung ma reggel számolt be a július és szeptember közötti eredményeiről. Az eredménye rekordszintű volt, de a zsúfolt okostelefon piac miatt kétséges a jövőbeli növekedés. Az adózott eredmény nagysága csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest. Idén 5,97 milliárd dollár eredményről számolt be, szemben a tavalyi 3,13 milliárd dollárral. Az árbevétel 26%-ot emelkedett. Az üzemi eredmény 91%-os emelkedéssel rekordszintet ért el. A negyedév adatai alapján a Samsung a világ legnagyobb memóriachip- TV- és telefongyártója.
Határidős piacok
- A határidős indexek a negatív tartományban vannak ma reggel.
Vállalati hírek
- MOL: November 16-án várható ítélet a volt horvát kormányfő, Ivo Sanader vesztegetési ügyében. Közben Mihail Guceriev orosz üzletember azt nyilatkozta, hogy az 5 millió eurót Robert Jezicnek szánták. Jezic azt állítja, hogy a tulajdonában álló Dioki Holding számlájára maga Ivo Sanader fizette be a pénzt. Az összeg még mindig a számlán van, így azt hamarosan visszafizeti.
- MOL: A horvát kormány visszahívna az INA felügyelő bizottságából a korábbi kormány által delegált tagokat, s helyükre újakat jelölne. A hír enyhén pozitív.
- Chirstopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, illetve a Vodafone és a Telenor vezetője is úgy véli, hogy újra kellene tárgyalni a frekvencia kiosztást. A Magyar Telekom több frekvenciát is venne, ha volna rá lehetőség.
- A BlackRock 2012. október 18-án 5,1%-ra növelte részesedését az OTP-ben. A BlackRock tulajdonában 14.269.671 darab OTP részvény van.
- Az E-Star tegnap esti közleménye szerint várhatóan ma érkezik be a Veszprém és Fejér megyei önkormányzatoktól a 2,5 milliárd forint, melynek a kötvény visszavásárlásra rendelkezésre álló részéből az E-Star továbbra is kész a korábban meghirdetett feltételek mellett visszavenni a kötvényeket, elsősorban a 2012/A sorozatot. Ebből a lejárat napján, október 24-én 62,1 millió forintnyit vett vissza a névérték 35%-án az E-Star. Mivel a kötvény már lejárt, és a cég nem fizette vissza a kamatokkal növelt névértéket, így ha akár egy kötvényes is felszámolási eljárást kezdeményez, akkor a cég várhatóan csődvédelmet kér majd. Ez szerintünk hamarosan bekövetkezik.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben