Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Ma zárás után jelent az Apple

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. október 25.   09:03

Tegnap elmaradt az emelkedés a fejlett piacokon. Pedig pl. a DAX esetében, egy rés betöltést követően illik kissé komolyabb emelkedést mutatni. A mintegy 0,3% valahogy nagyon haloványnak tűnt. Közben a rövid távú indikátorok jelzést adtak és Ázsiában is javult a hangulat. Így ma talán összejön az a „kissé komolyabb” emelkedés. Ha az amerikai Dow Jones ipari...

Tegnap elmaradt az emelkedés a fejlett piacokon. Pedig pl. a DAX esetében, egy rés betöltést követően illik kissé komolyabb emelkedést mutatni. A mintegy 0,3% valahogy nagyon haloványnak tűnt. Közben a rövid távú indikátorok jelzést adtak és Ázsiában is javult a hangulat. Így ma talán összejön az a „kissé komolyabb” emelkedés. Ha az amerikai Dow Jones ipari átlagindexet nézzük, akkor az erősen megközelítette a 13.000 pontos támaszt, s ráadásul a 200 napos mozgóátlag is éppen arra sasszézik. Így itt is érik egy fordulat az elmúlt napok lejtmeneteit követően. Ha a BUX-ra tekintünk, akkor meg igazán meglepődhetünk. Egészen jól abszolválta a negatív nemzetközi hangulatot. Pénteken felülteljesítő volt. S ha a három napos teljesítményeket hasonlítjuk össze (mint tudjuk hétfő, kedd a magyar piac zárva volt), akkor a BUX megint csak felülteljesítőként viselkedett. Ráadásul itt is emelkedést sugallnak a rövidtávú indikátorok.
Piaci áttekintés
- Enyhe csökkenés az USA-ban
- Csökkenés volt tapasztalható a nyersanyagok piacán
- Kismértékű elmozdulások a deviza piacon
- Vegyes mozgás Ázsiában
- Nem tudott fizetni az E-Star
- Emelkedésre számítunk ma a BÉT-en

Kereskedjen USA részvényekkel!

A NetBrokerben amerikai papírokat is elérhet, akár tőkeáttétellel!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Lejtmenettel indult a kereskedés a tengerentúlon, és zárásig nem enyhült a rossz hangulat (Dow -0,19%, Nasdaq -0,28%, S&P500 -0,29%).
- A Fed továbbra sem elégedett a gazdaság alakulásával, mert a munkanélküliség még mindig magas és a foglalkoztatottság lassan bővül. A tengerentúli jegybank két napos kamat-meghatározó ülése tegnap véget ért, és a közleményben az is látható, hogy a nulla körüli kamatszint várhatóan 2015 végéig maradhat. Az eszközvásárlások is folytatódnak, havi 40 milliárd dollár értékben, és az Operation Twist nevű program is folytatódik, ami azt jelenti, hogy év végéig havonta körülbelül 85 milliárd dollárnyi eszköz kerülhet a Fed birtokába. A jegybank arról is beszélt, ha szükséges, akkor még több eszközt fognak vásárolni.
- Jól alakultak az új lakás értékesítések a tengerentúlon, szeptemberben 5,7%-kal bővültek az értékesítések a korábbi hónaphoz képest, így a várt 385 ezer helyett 389 ezer lett a tényleges adat, ami közel két és féléves csúcsot jelent.
- A pozitív harmadik negyedéves adatoknak köszönhetően szárnyalt tegnap a Facebook árfolyama, és 19%-os pluszban zárta a kereskedést. Utoljára júliusban voltak ilyen magasan a részvények, több elemző is felminősítette a papírokat.
- Tegnap nyitás előtt publikálta számait a Boeing. A profit 1,03 milliárd dollár lett, ami részvényenként 1,35 centet jelent, ez magasabb az 1,12 dolláros várakozásnál. A tavalyi 1,46 dolláros EPS-t azonban alulmúlta a cég. A bevétel 20 milliárd dollár volt, ami 13%-os növekedés a tavalyi 17,7 milliárd dollárhoz képest.
- Német újságértesülés szerint Görögország két év haladékot kap a hitelprogramhoz kapcsolódó reformok végrehajtására, így 2014 helyett 2016-ra kell 3% alá szorítania az államháztartási hiányt. A kormány megkapja a 130 milliárd eurós második hitelprogram következő 32 milliárd forintos részletét is.
- Az európai októberi kompozit PMI mutató meglehetősen gyenge lett, a 45,8-as értéke rosszabb a várakozásoknál, és 2009 júniusa óta nem látott érték. A német IFO index 100-as értéke is gyengébb a konszenzusnál, két és féléves mélypontra esett a mutató.
- Az Eurostat adatai szerint a második negyedévben 90%-ra emelkedett az államadósság a 17 euróövezeti országban, az első negyedévi 88,2% után. Továbbra is a görögöknél a legnagyobb államadósság (150,2%).
- Ma délután a szokásos heti munkanélküliségi adatokat publikálják a tengerentúlról, illetve a függőben lévő lakásértékesítések szeptemberi értéke is ma lát napvilágot.
- Számos gyorsjelentést publikálnak ma, zárás előtt jelent az Altria, Conoco Phillips, Coca Cola, Colgate Palmolive és a Procter & Gamble, zárás után pedig az Amazon és az Apple.
Olaj, arany
- Az olaj árfolyama kismértékben, 86,6 dollárról 85,73 dollárra csökkent a tegnapi nap folyamán.
- Az arany árfolyamában is csökkenés volt tegnap tapasztalható. Az árfolyam 1707,9 dollárról 1701,95 dollárra csökkent, azonban ma reggel már a trendforduló jelei láthatóak. A reggeli órákban az árfolyam egy korábbi kitörési pont aljáról látszik fordulni.
Devizák
- A forint piacán a keddi gyengülés után egy korrekció volt tapasztalható, melynek eredményeként kismértékben erősödni tudott hazai fizetőeszközünk. Az EUR/HUF árfolyam 281,51-ről 280,75-re csökkent.
- Az EUR/USD árfolyamban sem volt tapasztalható jelentős változás a tegnapi nap folyamán. Németországból a vártnál gyengébb adatok érkeztek, miközben az USA-ban a vártnál jobb új ház értékesítési adatok láttak napvilágot. Ennek megfelelően kismértékű dollárerősödés volt tapasztalható. Az árfolyam 1,2987-ről 1,2974-re változott.
Távol-Kelet
- A Nikkei 0,74%-ot, a Hang Seng pedig 0,04%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index értéke 0,24%-kal csökkent.
- Lapértesülések szerint a japán jegybank következő ülésén tovább növelheti a gazdaságélénkítő csomagjának nagyságát.
- Japánban a Sharp árfolyama 3,6%-ot csökkent, miután a társaság 5 milliárd dolláros veszteséget tett közzé, ami csaknem duplája a cég augusztusban publikált előrejelzésének.
- A Nintendo árfolyama mindössze 0,4%-ot csökkent, miután a társaság a vártnál kisebb veszteségről számolt be a második negyedéves eredményében, azonban ennek közzététele után 20 milliárd jenről 6 milliárd jenre csökkentette az év végi adózott eredményre vonatkozó várakozásait.
Határidős piacok
- A határidős árfolyamok jellemzően emelkedést mutatnak ma reggel.
Vállalati hírek
- Az E-Star tegnap a névérték 26%-án vett vissza 2014/A és 2016/C kötvényeket (összesen 92,6 millió forintnyi névértékűt), és közölte, hogy nincs fedezete további kötvény visszavásárlásra. Ma reggel azt is közölte a cég, hogy tegnapig nem érkezett be az államtól várt 2,5 milliárd forint. Tegnap lejárt a 2012/A kötvény, melyből kamatokkal együtt még mintegy 700 millió forintot kellene visszafizetniük, de erre úgy tűnik, hogy nincs fedezet. A cég egyelőre nem kért csődvédelmet, de véleményünk szerint erre hamarosan sor kerülhet.
- A PannErgy még a vezetékrendszer kivitelezésének befejezése előtt megkezdte egyes szakaszok nyomáspróbáját. Szerintünk november végén vagy december elején indulhat a cég a fűtéssel.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben