Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb megadeal az amerikai gyógyszerszektorban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. június 25.   15:34

Minimális elmozdulással kezdték a vezető amerikai részvények a csúcsok közelében a mai kereskedést. Azt követően, hogy az év elején a Bristol-Myers Squibb bejelentette, hogy 74 milliárd dollárért felvásárolja a Celgene-t, a mai napon az AbbVie csapott...

Minimális elmozdulással kezdték a vezető amerikai részvények a csúcsok közelében a mai kereskedést.

Azt követően, hogy az év elején a Bristol-Myers Squibb bejelentette, hogy 74 milliárd dollárért felvásárolja a Celgene-t, a mai napon az AbbVie csapott le az Allergan-ra 63 milliárd dollárért. Ez részvényenként 188,2 dolláros árnak fele meg az Allergan-ban, ami 45%-os prémiumot jelent a tegnapi záróárhoz képest. A felvásárlással az AbbVie diverzifikálni tudná gyógyszerportfólióját, amely bevételeinek közel 60%-át a Humira névre keresztelt, rheumatoid arthritis kezelésére szolgáló injekció teszi ki. Az alacsony kamatkörnyezet nélkül könnyen lehet, hogy mindez nem jött volna létre, ugyanis az Abbvie 38 milliárd dolláros hitelt vesz fel, mivel a vételár közel kétharmadát készpénzből elégíti ki. A fennmaradó részért AbbVie részévnyeket kapnának a mostani Allergan részvényesek. Az AbbVie menedzsmentje a felvásárlástól számított harmadik évtől kezdődően évi 2 milliárd dolláros szinergiahatást remél az akvizíciótól. Az akvizíciót természetesen a szabályozó hatóságoknak még jóvá kell hagynia, ami egy ekkora üzlet esetében nem biztos, hogy olyan egyértelmű. Emiatt a hírekre az Allergan részvényei „csupán” 30%-kal emelkednek, míg az AbbVie esetében 10%-kal esik az árfolyam.

Közel áll ahhoz Kína, hogy feketelistára tegye a FedEx-et, csupán a legfelsőbb döntéshozók jóváhagyása hiányzik. A kínai fél részéről ez egyfajta bosszú lehetne a Huawei-el szembeni amerikai szankciók miatt. Erről az eshetőségről már régóta cikkezik a pénzügyi sajtó.

Immáron 13-ik hónapja csökken a lakásárak növekedési üteme az USA-ban az S&P CoreLogic Case-Shiller inexe alapján. Áprilisban 2,5%-os volt az árak növekedési üteme év/év alapon, ami 2012 óta nem látott alacsony érték. Ez azt mutatja, hogy hiába vannak alacsonyan a jelzáloghitel kamatok, az ingatlanárak olyan magasak, hogy nehezen tudják ezt megengedni maguknak a potenciális vevők.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben