Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Rendkívüli kormányülést tartanak ma, 10 órakor lesz sajtótájékoztató

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. október 17.   08:59

Tovább folytatódik a spanyol ügy, s pozitívak a fejlemények. Az EU jól fogadta azt a tervet, hogy csak elővigyázatossági keretet kérnének a spanyolok, de felhívták a figyelmet, hogy akkor is folytatni kell a megkezdett költségvetési kiigazításokat. Na ennek megörült a piac, de azért nem kell túlzásokba esni, hiszen csak a támasz szintekről indultak meg az árfolyamok....

Tovább folytatódik a spanyol ügy, s pozitívak a fejlemények. Az EU jól fogadta azt a tervet, hogy csak elővigyázatossági keretet kérnének a spanyolok, de felhívták a figyelmet, hogy akkor is folytatni kell a megkezdett költségvetési kiigazításokat. Na ennek megörült a piac, de azért nem kell túlzásokba esni, hiszen csak a támasz szintekről indultak meg az árfolyamok. Ez alól a BUX kivétel, hiszen lokális csúcs közelében van. Tegnap elindult egy csésze alakzatból, amely azt sugallja, hogy az index hamarosan elérheti a 20.000 pont körüli következő szintet. Most már a 19.300 pont körüli szint funkcionál támaszként.
Piaci áttekintés
- A jó gyorsjelentéseknek köszönhetően emelkedett a tengerentúli piac
- Emelkedés a nyersanyagok piacán
- Erősödött az euró és a forint is
- Az emelkedés volt a fő irány a Távol-Keleten
- Rendkívüli kormányülés lesz ma
- Az árfolyamok emelkedésére számítunk ma a BÉT-en

Kereskedjen USA részvényekkel!

A NetBrokerben amerikai papírokat is elérhet, akár tőkeáttétellel!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Jó hangulatban telt tegnap a kereskedés, a kedvező vállalati gyorsjelentések segítették az emelkedést (Dow 0,95%, Nasdaq 1,2%, S&P500 1,03%).
- Tegnap Vikram Pandit, a Citigroup vezérigazgatója bejelentette lemondását. A közzétett rövid közlemény szerint komoly ellentétek alakultak ki a bank stratégiáját illetően, és ezért állt fel a székéből a pénzintézet vezetője. Helyét Michael Corbat veszi át, aki 30 éve dolgozik a banknál. Az árfolyam tegnap 1,6%-ot emelkedett.
- Tegnap Obama-Romney vitát láthattak a befektetők, ezúttal Obama szerepelt jobban, és sokkal agresszívebb volt a vita.
- Piacnyitás előtt több fontos gyorsjelentés is érkezett. A Goldman Sachs a várakozásoknál lényegesen jobb számokat publikált a vártnál. A bevételek több mint kétszeresére emelkedtek a tavalyi számokhoz képest, és a korábbi veszteség után 1,51 milliárd dolláros nyereséget könyvelt el a vállalat. A részvényenkénti profit 2,85 dollár lett szemben a 2,27 dolláros várakozással. A vállalat ráadásul a negyedéves osztalékot is megemelte 8%-kal, 0,5 dollárra. A jó eredmények főként a befektetési banki és a kötvény üzletágnak köszönhető.
- A Coca-Cola is szép számokkal örvendeztette meg a befektetőket, az elmúlt negyedévben. Összesen 2,31 milliárd dollár profitot ért el a cég, ami részvényenként 50 centet jelent, ez pedig megegyezik a várakozásokkal.
- A Johnson & Johnson eredménye 1,25 dollár volt részvényenként, ami 3 centtel magasabb az elemzők számainál.
- Az infláció némileg emelkedett szeptemberben, a várt 1,9% helyett 2% lett az évesített adat. Az ipari termelés 0,4%-kal bővült szeptemberben, a várakozás 0,2% volt, az előző havi 1,4%-os zsugorodást követően.
- Az Intel részvényenkénti profitja is felülmúlta a konszenzust, 49,4 cent helyett 58 cent lett. Árbevétel soron azonban elmaradt a cég a várttól, és a negyedik negyedévben csökkenti a termelését, zárás után 3% felett csökkent az árfolyam.
- Az IBM nagyjából hozta a várakozásokat, a proift 3,61 dollár helyett 3,62 dollár lett, bevétel soron azonban rosszabbat jelentett a cég: 24,75 milliárd dollárt 25,36 milliárd dollár helyett. 3,4%-ot veszített értékéből az árfolyam zárás után.
- A Moody’s megerősítette a spanyol besorolást, de a kilátás továbbra is negatív.
- A mai kereskedés is izgalmakban gazdag lesz, az építőipari adat mellett számos gyorsjelentésre is készülhetünk. A Bank of America, a Halliburton, a Bank of New York, a PepsiCo piacnyitás előtt, az American Express és az eBay pedig zárás után publikálja a számokat.
Olaj, arany
- Az olaj árfolyama 91,76 dollárról 92,09 dollárra emelkedett, miután az Európai Unió újabb szankciókat léptetett életbe Irán ellen. Lényegében minden tranzakciót megtiltottak az európai és az iráni bankok között. Számos iráni vállalat európai bankszámláját befagyasztották és tilos Irán számára acélt, grafitot, alumíniumot szállítani.
- Az arany árfolyama 1737,5 dollárról 1747,6 dollárra emelkedett, ezzel megállni látszik a csökkenő trend. Az árfolyam a legutóbbi kitörést jelző fehér gyertya talpáig csökkent és onnan fordult.
- Vegyes képet mutatnak ma reggel a határidős indexek. Az amerikai indexek jellemzően a negatív tartományban tartózkodnak, miközben Európában inkább a pozitív irány dominál.
Devizák
- A forint tovább folytatta az erősödést és az EURHUF árfolyam 279,15-ről 277,4-re csökkent, az erősödés hátterében elsősorban a kedvező hangulat és a 250 pont alá csökkenő CDS felár áll.
- Az euró is jelentős mértékben tudott erősödni a dollárral szemben. Az EURUSD árfolyam 1,2949-ről 1,3054-re emelkedett. Az euró erősödését elsősorban a javuló német ZEW index segítette, illetve az a hír, hogy Németország készen áll elővigyázatossági hitelkeretet nyújtani Spanyolország számára.
Távol-Kelet
- A Nikkei 1,15%-ot, a Hang Seng 1%-ot a Shanghai index értéke 0,53%-ot emelkedett.
- A japán miniszterelnök a mai napra rendkívüli kormánygyűlést hívott össze annak érdekében, hogy megtárgyalják egy gazdaságélénkítés lehetőségét.
- A tegnapi naphoz hasonlóan ma is főleg az export orientált cégek emelkedtek jelentős mértékben. A Panasonic árfolyama 2,02%-ot, a Sony 1,92%-ot erősödött. Szintén jelentősen emelkedett a tengeri szállítmányozással és a kikötő üzemeltetéssel foglalkozó vállalatok részvényeinek árfolyama.
- A piac zárása után jelent meg Japánban a gépek, berendezések rendelésállományának változása, ami év/év alapon -2,8%-os változást mutatott, ami bár jobb az előző adatnál, de továbbra is negatív.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak ma reggel a határidős indexek. Az amerikai indexek jellemzően a negatív tartományban tartózkodnak, miközben Európában inkább a pozitív irány dominál.
Vállalati hírek
- Navracsics Tibor igazságügyi miniszter törvényjavaslatot nyújtott be, mely alapján az állam a jövőben betekintést kaphat azon cégek működésébe, könyvelésébe, üzleti titkaiba, stb., melyben tulajdonrésszel rendelkezik. Korábban csak a stratégiai fontosságú cégek működésébe volt betekintése. Tudni kell, hogy a magánnyugdíjpénztárak államosítása kapcsán nagyon sok tőzsdén jegyzett cég részvénye is az államhoz került. A hír alapvetően negatív, de egyelőre nem szabad túlértékelni jelentőségét.
- Az OTP 2012. október 16-án 30.629 darab törzsrészvényt értékesített javadalmazási politikája keretében, így a bank tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 4.265.102 darabra (1,52%) változott. Ezzel egyidejűleg dr. Utassy László igazgatósági tag OTP részvény-tulajdona 8.272 darabbal, 274.672 darabra (0,10%) nőtt.
Gazdasági hírek
- Rendkívüli kormányülést hívtak mára össze, melynek apropója ugyan nem ismert, de sajtóértesülések szerint a korábban bejelentett intézkedéscsomag nem fedezi a 400 milliárdnyi kiigazítást, és Brüsszel további 150-200 milliárd forintos megszorítást szeretne látni.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Erős volt a Magyar Telekom első negyedéve
PIACI HÍREK

Erős volt a Magyar Telekom első negyedéve

A Magyar Telekom 2024. első negyedéves számai minden soron meghaladták a...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben