Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyorsabban emelhet kamatot a brit jegybank

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 3.   09:57

Weidmann szerint az európai lassulás átmeneti Csökkenés jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A FTSE100 0,5%-ot, a CAC40 0,8%-ot csökkent, a DAX viszont a kedvező német gyorsjelentéseknek köszönhetően oldalazott. A...

Weidmann szerint az európai lassulás átmeneti

Csökkenés jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A FTSE100 0,5%-ot, a CAC40 0,8%-ot csökkent, a DAX viszont a kedvező német gyorsjelentéseknek köszönhetően oldalazott.


A BoE tegnap a várakozásoknak megfelelően 0,75%-on tartotta az alapkamatot és az eszközvásárlások volumenén sem változtatott. Ugyanakkor a GDP növekedési és az inflációs kilátásokat is módosította a jegybank. Az idei GDP előrejelzést 1,2%-ról 1,5%-ra, a jövő évit 1,5%-ról 1,6%-ra, a 2021-es növekedési kilátásokat pedig 1,9%-ról 2,1%-ra módosították. Az inflációs várakozásokat viszont enyhén lefelé változtatták.


A jegybank kormányzója, Mark Carney beszédében jelezte, hogy amennyiben a Brexit megoldódik, akkor gyors kamatemelés kezdődhet, meredekebb, mint amit a piac áraz. A jegybank elnöke arra is utalt, hogy úgy látják ebben a szcenárióban egy kamatemelés nem lesz elegendő az infláció féken tartására.


Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke és az EKB elnöki székének egyik fő várományosa szerint az európai lassulás átmeneti, ezért szerinte amennyiben az infláció alakulása lehetővé teszi, a nem-konvencionális jegybanki eszközöket ki kéne vezetni. Weidmann mindig is a héják, vagyis a szigorúbb monetáris politikát támogatók pártját erősítette.


Tegnap önkormányzati választásokat tartottak Nagy-Britanniában, melyen több, mint 8.000 képviselői helyről döntöttek. A felmérések szerint a Konzervatív párt lehet a nagy vesztes, akár 800 képviselői helyet is veszthettek az általános elégedetlenség miatt.


A cseh jegybank tegnap a vártnak megfelelően 25 bázisponttal 2,0%-ra emelte a kamatot, ami évtizedes csúcsot jelent.

Kína és az e-kereskedelem húzta az Adidast

Az Adidas első negyedéves eredménye árbevétel és operatív eredmény tekintetében is felülmúlta a várakozásokat. A növekedés fő motorja az ázsiai, azon belül is a kínai piac és az online értékesítési csatorna térnyerése volt. A 875 millió eurós operatív eredmény még a legoptimistább elemzői várakozást is felülmúlta, de az 5,88 milliárd eurós árbevétel is a várakozások felső élével egyezik meg. A társaság megerősítette a 2019-es növekedési kilátásokat: 5-8%-os árbevétel növekedés, 52%-os bruttó marzs és 11,3-11,5% közötti operatív marzs.

Visszafogott növekedést vár a BASF

Az első negyedévben a BASF felülmúlta a várakozásokat, 1,73 milliárd eurós EBIT eredményről számolt be, szemben a várt 1,67 milliárd euróval. A BASF nehéz évre számít idén, friss előrejelzések szerint a profitnövekedés a várt 1-10%-os sáv alsó élén lehet idén.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben