Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Higít a Tesla

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. május 2.   15:20

Minimális elmozdulást mutatnak a főbb határidős részvényindexek az USA-ban piacnyitás előtt. Elon Musk tartotta magát szokásához, miszerint megszegi korábbi hangzatos ígéreteit. Ezúttal azzal a tavaly többször hangoztatott ígérettel ment szembe, miszerint már nem...

Minimális elmozdulást mutatnak a főbb határidős részvényindexek az USA-ban piacnyitás előtt.

Elon Musk tartotta magát szokásához, miszerint megszegi korábbi hangzatos ígéreteit. Ezúttal azzal a tavaly többször hangoztatott ígérettel ment szembe, miszerint már nem kényszerül a Tesla újabb tőkebevonásra a készpénz szűke miatt. Miután ezt az első negyedéves elemzői tájékoztatón már előkészítette, most hivatalosan is bejelentésre került, hogy 2 milliárd dollár értékben kíván új forrást bevonni a cég. Ebből 1,35 milliárd dollárnyit átváltható kötvények formájában, amivel egyidőben nagyjából 2,7 millió új részvényt is kibocsát a cég, ami megfelelő kereslet esetén 3,1 millióra is emelkedhet. A részvénykibocsátásból származó hígulási hatás nagyjából 1,5%-ra rúg, míg ha az átváltható kötvény a jövőben valószínűsíthetően átváltásra kerül az is hasonló hatással járhat. Ennek ellenére piacnyitás előtt 4%-kal emelkedik a részvényárfolyam, ami annak lehet a jele, hogy a befektetők örülnek annak, hogy hajlandó ismét új forrást bevonni a cég, amiből finanszírozhatja ambiciózus növekedési terveit.

Nem sikerült túl acélos gyorsjelentéssel előrukkolnia a Tevanak az első negyedévre, miután a várttól kicsit elmaradó 4,3 milliárd dolláros árbevételen a vártnak megfelelő 0,60 dolláros tisztított EPS-t ért el. A vállalat saját fejlesztésű slágerterméke (copaxone), melynek nemrégiben járt le szabadalma csupán 335 millió dollárt hozott a konyhára a várt 407 millió dollárral szemben, ami komolyabb negatívumnak számít. Ezt kisebb mértékben kompenzálni tudta a vállalat egy-két új ígéretes készítménye, ez azonban egyelőre kevésnek bizonyult. A költségcsökkentések tovább folynak, azonban az érdemi fordulat egyelőre nem érkezett el. Az árfolyam 3%-kal esik az izraeli tőzsdén a jelentést követően.

20%-kal emeli negyedéves osztalékát a Caterpillar 1,03 dollárra, amit a következő négy évben magas egyszámjegyű százalékos mértékben tovább tervez emelni éves szinten. A hírre 1%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben