Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megemeltük MOL célárunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. április 23.   09:32

Erste kommentár Új szektorelemzésünkben a MOL célárát 3.600 forintról 3.720 forintra emeltük, míg ajánlásunkat Felhalmozáson tartottuk. A társaság a stratégiának megfelelően...

Erste kommentár

Új szektorelemzésünkben a MOL célárát 3.600 forintról 3.720 forintra emeltük, míg ajánlásunkat Felhalmozáson tartottuk. A társaság a stratégiának megfelelően építi az új portfolióját, többek között a fogyasztói szolgáltatásokra és a poliol üzemre koncentrál. Ezek a beruházások ellensúlyozzák az általunk várt csökkenő finomítói és petrolkémiai árrést, ami 2020 után következhet be, amikor az IMO2020 dízel keresletnövelő hatása kifulladhat. A fagyos horvát-magyar kapcsolatban kedvező jelek láthatóak, miután a MOL tavaly év végén megállapodott az INA feldolgozás-kereskedelem üzletágának átalakításáról. Ez az első jele annak, hogy a nacionalista szólamok helyett a gazdasági racionalitás lép előtérbe a horvát politikában. A MOL árazása kedvező, a versenytársakhoz képest kismértékben alacsonyabb EV/EBITDA mellett forognak a részvények. A társaság nyerhet Magyarország és a régió gazdasági felemelkedéséből, főleg az üzemanyagok iránti töretlen keresletnövekedésből. Ugyanakkor továbbra is az OMV a kedvencünk a régiós olajcégek közül. Ebben az esetben 31 százalékos emelkedési potenciált látunk.


A mai napon a bizonytalan nyitás ellenére mind a DAX, mind a BUX indexben kismértékű emelkedést várunk.

Ismét záporoznak a gyorsjelentések

Óvatosan tértek vissza tegnap a hosszúhétvégéről a vezető amerikai részvényindexek, az S&P500 0,1%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal emelkedett, a Dow 0,2%-kal csökkent.


Noha tegnap már kereskedtek a tengerentúlon, sok mindenről nem maradtunk le, igazán ma pörögnek fel ismét az események. Piacnyitás előtt több fontosabb gyorsjelentés is érkezik, köztük a Twitter, a Coca-Cola, a Harley Davidson vagy a Procter & Gamble. Eddig a jelentések relatíve jól sikerültek, a vállalatok közel 80%-a számolt be a vártnál nagyobb profitról, miután az S&P500-at kitevő cégek 15%-a már jelentett.


5,21 millió használt lakást adtak el évesített alapon márciusban az USA-ban, ami 5%-os visszaesés hó/hó alapon és kissé elmarad a várt 5,3 milliótól. Ezzel együtt azonban továbbra is relatíve magas a mutató, így komoly lassulás jelei nem látszanak.


Herman Cain tegnap arra kérte Donald Trumpot, hogy mégse nevezze őt a Fed igazgatótanácsába. Cain-nel kapcsolatban nem csak a demokraták, de a republikánusok is nemtetszésüket fejezték ki, arról nem is beszélve, hogy jó viszonya Trumppal a jegybanki függetlenséget is megkérdőjelezhette volna.


Nem volt túl meggyőző tegnap a Tesla befektetői napja, ismét inkább csak ígéreteket, mintsem konkrétumokat hallhatunk Elon Musktól. Bejelentette, hogy a cég saját chipet fog gyártani az önvezető autózáshoz, ami szerinte messze a legjobb lesz a piacon. Tekintve, hogy ezen sok más, sokkal nagyobb tőkeerejű vállalat is dolgozik, elég merész állítás. Emellett Musk azt is bejelentette, hogy 2020-ban indul majd a cég robotaxi szolgáltatása, ahol önvezető autók fuvarozzák majd az utasokat.

Észak-koreai és orosz csúcsot hoz a hét

Kisebb emelkedés jellemezte az ázsiai részvényindexeket. A Shanghai és a Hang Seng is 0,1%-ot emelkedett, míg a Nikkei 0,2%-ot.


A héten találkozik egymással Vlagyimir Putyin és Kim Dzsongun. Az észak-koreai vezető várhatóan szerdán érkezik Oroszországba 230 fős delegációjának élén, és az elnökök közti találkozóra várhatóan csütörtökön kerül sor. A két ország vezetője először találkozik egymással.


A Samsung elhalasztotta első összehajtható kijelzős telefonjának, a Galaxy Fold-nak április 26-i premierjét a kijelző hibája miatt. Bár az új megjelenés időpontját nem közölték, de iparági szakértők szerint legalább egy hónapra lesz szükség a hiba javításához, de még így is megelőzhetik a Huaweit-t, amely előreláthatóan csak júniusban mutatja be új, hajlítható kijelzőjű telefonját.


A kínai befektetők némileg elbizonytalanodtak a mai kereskedésben, miután a Kínai Kommunista Párt legfelsőbb döntéshozó szerve felől pénteken olyan jelzés érkezett, hogy a CSI300 idei 40%-os emelkedését és a márciusban már javuló makroadatokat látva nem terveznek további stimulusokat. Ez elsősorban az ingatlanfejlesztő cégekre hatott negatívan.

Határidős piacok

Az európai és az amerikai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben