Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kedvező jelentések a tengerentúlról

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. április 16.   15:18

Emelkedést indukálnak az amerikai határidők piacnyitás előtt, ezzel egyre közelebb kerülnek az indexek történelmi csúcsaikhoz. Jelenleg 0,3-0,6% közötti emelkedést mutatnak a határidők. Év/év alapon 6%-kal emelkedett a Bank of America profitja,...

Emelkedést indukálnak az amerikai határidők piacnyitás előtt, ezzel egyre közelebb kerülnek az indexek történelmi csúcsaikhoz. Jelenleg 0,3-0,6% közötti emelkedést mutatnak a határidők.

Év/év alapon 6%-kal emelkedett a Bank of America profitja, részvényenkénti bontásban 0,70 dollárt jelent a várt 0,66 dollárral szemben. Mindezt stagnáló, 23 milliárd dolláros bevételen érte el a cég, ami megfelelt a várakozásoknak. A vártnál magasabb profit főként a várt feletti költségcsökkentéseknek volt köszönhető (költségek -4% év/év), a többi soron a várakozásokhoz közeli eredményeket közölt a cég. A folyamatok hasonlók, mint az eddigi banki jelentésekből láthattunk: Erős lakossági banki teljesítmény a növekvő kamatmarzsoknak (2,42%-ról 2,51%-ra) és hitelvolumennek köszönhetően (bevételek 7%-kal 9,6 milliárd dollárra emelkedtek az üzletágban 200 millió dolláros költségcsökkenés mellett), amit a részvény- és kötvénykereskedési bevételek visszaesése ellensúlyoz (-13% év/év). A vagyonkezelési üzletág jól teljesített 14%-os profitnövekedést felmutatva, míg a befektetési banki üzletág gyengélkedett. A lakossági hitelek volumene 3%-kal, az üzletieké 4%-kal növekedett, míg a betétek volumene 5%-kal nőtt. Ez a bank szerint továbbra is egy kedvező gazdasági környezetet jelez. A jelentést követően stagnál az árfolyam piacnyitás előtt.

A gyógyszerüzletág jó teljesítménye húzta fel a Johnson & Johnson első negyedéves számait, így a vállalat üzemi eredménye 4%-kal nőtt év/év alapon a korábban megcélzott 0-1%-kal szemben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 2,10 dollár lett a várt 2,04 dollárral szemben, mindezt 20 milliárd dolláros árbevételen (várt: 19,6 milliárd dollár). 2019-es árbevétel-előrejelzésén nem változtatott a cég. A vállalat feje felett továbbra is ott lebeg Demoklész kardja, mivel több ezren perelik továbbra is az USA-ban az általa gyártott hintőpor miatt, amik a felperesek szerint hozzájárultak a náluk kialakult daganatos megbetegedésekhez.

Egy másik nagy szereplője is jelentett az egészségügyi szektornak, mégpedig az egészségbiztosító UnitedHealth. A vállalat 3,73 dolláros EPS-t jelentett a várt 3,6 dollárral szemben, mindezt a kicsivel várt feletti 60,3 milliárd dolláros árbevételen. Egész éves profitvárakozását minimális mértékben megemelte a cég. Az árfolyam 3%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

A német és az eurozóna gazdaság tekintetében is javultak a ZEW kilátások a mai adatok alapján. Viszont a jelenlegi helyzet megítélése még tovább romlott, a jelenlegi helyzetet mérő index 11,1 pontról 5,5 pontra csökkent.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben