Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egyszeri tétel rontotta a Richter eredményét

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. február 7.   09:17

Erste kommentár A Richter ma hajnalban tette közzé negyedik negyedéves eredményét, amely meglepetésre egy újabb egyszeri negatív tételt tartalmazott. Az Esmya-hoz köthetően újabb, 24,3 milliárd forintos leírás (130 forint részvényenként) került elkönyvelésre a negyedik negyedévben...

Erste kommentár

A Richter ma hajnalban tette közzé negyedik negyedéves eredményét, amely meglepetésre egy újabb egyszeri negatív tételt tartalmazott. Az Esmya-hoz köthetően újabb, 24,3 milliárd forintos leírás (130 forint részvényenként) került elkönyvelésre a negyedik negyedévben azután, hogy 2017-re összesen 48,7 milliárd forintot számoltak el. Ezzel az Esmya ügy az alacsonyabb árbevételen kívül már 73 milliárd forintba került. A fentiek miatt a negyedév 16,4 milliárd forintos veszteséget termelt, amit ha megtisztítunk az egyszeri tételtől, akkor 7,9 milliárd forintot kapunk, ez gyakorlatilag az Erste eredményvárakozásával egyezik meg, de elmarad a piac által várt 11,5 milliárd forinttól. Viszont ha az operatív eredményt vizsgáljuk, ami 7,6 milliárd forint veszteség lett, akkor a tisztítás után 16,7 milliárd forintos eredményt kapunk, ami meghaladja a 15,9 milliárd forintos piaci várakozást, akárcsak az árbevétel, ami 8 százalékkal a piaci várakozás fölött alakult. Az Esmya az éves 25,9 millió eurós árbevételével ugyan csalódást okoz, hiszen 30 millió eurót vártunk, de a cariprazine a 75,9 millió eurójával szép teljesítménynek tekinthető és a további kilátások is biztatóak. Összességében az eredmény azt mutatja, hogy az alaptevékenység jól teljesít, és reméljük, hogy az Esmya-hoz kapcsolódó leírások véget értek a fent említett tétellel. Különben az Allergan decemberben találkozott az FDA-vel az Esmya ügyben, és egyelőre azt vizsgálják, hogy mi legyen a következő lépés. (Ez nem tűnik túl biztatónak, és valószínűleg ezért is kellett újabb, remélhetőleg a maradék immateriális értéket is leírni.) A cég sajtótájékoztatót tart, s ott mondja el az idei terveit. Ez fontos lesz a részvény további teljesítménye szempontjából.



A mai napon mind a DAX, mind a BUX index esetében csökkenésre számítunk.

Ezúttal nem betlizett a GoPro

Szűk sávban mozogtak tegnap a vezető amerikai indexek. A Dow végül 0,1%-os, az S&P500 0,2%-os, a Nasdaq 0,4%-os eséssel zárt.


A várt feletti számokat közölt a negyedik negyedévre a GoPro, miután 0,30 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 0,26 dollárral szemben. Ezzel 2015 harmadik negyedéve óta másodszor tudott negyedéves profitot felmutatni a cég. Mindezt 377 millió dolláros árbevételen (+13% év/év) érte el a vállalat, ami minimális mértékben felülmúlta a konszenzust. Az ünnepi negyedév kiemelten fontos a cég életében, különösen annak fényében, hogy az elmúlt években rendre gyengén teljesített ebben az időszakban. Ezt a sorozatot most sikerült megszakítani. Ráadásul a vezérigazgató szerint mind az eladott volument, mind a piaci részesedését növelte 2018-ban a vállalat és 2019 egészében már profitábilisak lehetnek. A hírekre 2%-kal emelkedett az árfolyam piaczárás után.


Rövid felszólalása volt tegnap Jerome Powell Fed elnöknek, amelyben továbbra is elégedettségét fejezte ki az amerikai gazdaság jelenlegi teljesítményével kapcsolatban. Ehhez továbbra is a Fed célja körüli infláció párosul, így Powell szerint jelenleg kifejezetten jó helyzetben van az amerikai jegybank.

Magányosan esik a Nikkei

A kínai holdújév miatt továbbra is zárva tart a kínai és a hongkongi tőzsde, a Nikkei így ismét egyedüliként tartotta a vezető ázsiai piacok közül a frontot. Az index 0,6%-kal esett vissza, főként a vegyipari és autóipari cégek gyenge teljesítményének köszönhetően. Mindkét esetben a vártnál gyengébb jelentések és a továbbra is felemás jövőbeli kilátások okozták a gyenge teljesítményt. Ezt sok esetben a kínai piac gyengélkedésével magyarázták a cégek.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben