Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Magukra találnak a nagy amerikai bankok?

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2018. július 24.   12:06

Megszakadni látszik a több negyedéve tartó rossz széria a nagy amerikai bankoknál, amely során a vártnál rendszerint kedvezőbb gyorsjelentéseket gyenge árfolyamreakciók követték.

A mostani jelentési szezonban az S&P500 pénzügyi szektorában (összesen 105 vállalat) szereplő 18 bankból már 16 közzétette negyedéves jelentését, nagyjából 2,6%-os pozitív meglepetést okozva a profitsoron. A jelentést követő árfolyamreakciók az első napon még enyhén visszafogottak voltak, azonban a rákövetkező napon már átlagosan 1% feletti pluszban zártak a bankrészvények, ami a rákövetkező napokban tovább nőtt.

A jó hírekre érkező jó reakciók egy pozitív technikai megerősítést szolgáltatnak a kedvező fundamentális háttér mellett, így érdemes lehet meglovagolni ezt a trendet a bankszektorban. Ráadásul a technikai kép is kedvező, különösképpen, ha a Bank of America vagy a J.P. Morgan technikai képét nézzük, akik az aggodalmak ellenére a mostani negyedévben is tovább tudták növelni hitelállományukat.

Mindkét grafikonra pillantva azt láthatjuk, hogy a március eleje óta tartó csökkenő trendből sikerült kitörniük a részvényeknek és egyelőre sikerült visszakapaszkodniuk a hosszabb távú emelkedő trendbe. Igaz a történelmi csúcsok egy komolyabb ellenállást jelenthetnek majd a további emelkedés előtt, azonban a technikai kép jelenleg azt sugallja, hogy véget ért a korrekció az emelkedő trendben, ami így folytatódhat:

Bank of America

 

J.P. Morgan

 

A kedvező fundamentumokat (adóreform által is fűtött erős belső fogyasztás húzza a lakossági hitelezést, nem-teljesítő hitelek aránya továbbra is jól alakul, dereguláció) kisebb mértékben beárnyékolják a kereskedelmi háborús félelmek, azonban ezek már jórészt beárazódhattak. Ráadásul, ha az amerikai lakosság is nagyobb mértékben megérezné az USA és Kína közti kereskedelmi adok-kapokot, az árthat Trump népszerűségének, ami hosszú lejtmenetet követően ismét emelkedésnek indult idén. Novemberben pedig előrehozott választások jönnek, így a legcélszerűbb az lehet neki, hogy folytatja az éles retorikát Kínával és az EU-val szemben, azonban túlnyomórészt verbális fenyegetések által. Ahogy beárazhatják a piacok, hogy Trump ismét blöffölt, úgy kúszhatnak ismét feljebb a hosszabb hozamok, ami szintén a bankoknak kedvezhet.

 

 

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben