Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Célárfolyam csökkentés vételi ajánlással

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. június 12.   09:12

Erste kommentár Ma publikált elemzésünkben felhalmozásról vételre emeltük ajánlásunkat a Richter részvények vonatkozásában. Mindeközben a célárfolyamot a korábbi 7.650...

Erste kommentár

Ma publikált elemzésünkben felhalmozásról vételre emeltük ajánlásunkat a Richter részvények vonatkozásában. Mindeközben a célárfolyamot a korábbi 7.650 forintról 7.200 forintra csökkentettük. Ugyanis az Esmya-ra vonatkozó fair érték becslésünket 30 százalékkal 415 forintra csökkentettük az ismert okokból kifolyólag (csak európai értékesítés van beépítve a modellbe). A rubel árfolyama is kedvezőtlenül mozgott, így ennek hatását is beleépítettük a modellünkbe. Ezeknek köszönhetően az üzemi eredmény előrejelzésünk az idei és a jövő évre rendre majdnem 6 százalékkal csökkent, elsősorban ennek az alacsonyabb profitbővülési pályának köszönhető a célár csökkenésünk.


Mindeközben a piacok örülnek az amerikai-észak-koreai megállapodásnak, még ha sokat nem is lehet tudni róla, azon kívül, hogy komolyabb atommentesítés jöhet az északi-koreai államban. Így a mai napon a DAX és a BUX index is emelkedhet. Az utóbbi továbbra is a nyakvonal fölött a 20 napos mozgóátlagról próbál elrugaszkodni.

Trump-Kim csúcs: Jó hírek konkrétumok nélkül

Kivárást jellemezte tegnap a piacokat Donald Trump és Kim Dzsongun történelmi találkozója előtt. A Dow stagnált, az S&P500 0,1%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal került feljebb.


Donald Trump szerint felülmúlta az előzetes várakozásokat a Kim Dzsongunnal való szingapúri találkozása ma hajnalban. A találkozót követően egy közös dokumentumot is aláírtak a felek, azonban nem szivárogtak ki részletek arról, hogy pontosan mi állt ezekben. Mindenesetre Donald Trump azt mondta, hogy ismét fognak találkozni Kim Dzsongunnal. A pozitív híreket követően a dollár átmenetileg erősödést mutatott a főbb devizákkal szemben, azonban mostanra ez nagyjából szertefoszlott. A határidős piacok enyhe emelkedést mutatnak.


Amerikai piacnyitás előtt látnak napvilágot a májusi inflációs adatok, amiket érdemes figyelemmel kísérni, és ma kezdődik a Fed kétnapos kamatdöntő ülése is.

Sikeres marketing a szingapúri csúcson

Enyhe emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat. A Hang Seng 0,4%-ot, a Shanghai és a Nikkei index egyaránt 0,6%-ot emelkedett.


Óriási médiafigyelem mellett zajlott Szingapúrban az észak-koreai-amerikai találkozó. Ennek ellenére nem lehet tudni, hogy miben is állapodtak meg a felek egymással. Trump szerint a vártnál jobban sikerült a találkozó és nagyon fontos kérdésekben sikerült megállapodniuk, amiről egy dokumentumot is aláírtak. Azt azonban homály fedi, hogy valójában mi is áll a dokumentumokban. Mindenesetre Trump megígérte, hogy folytatódni fognak az egyeztetések köztük és Washingtonba, a Fehérházba is meginvitálta Kim Dzsongunt. Annyi biztosnak tűnik, hogy a találkozó arra alkalmas volt, hogy otthon mindkét vezető sikerként adhassa el a találkozót, azonban, hogy tényleges előrelépések is történtek-e, az egyelőre még nem világos. Mivel érdemi bejelentés nem történt, így a piacok részéről sem tapasztalható érdemi reakció. Bár Kína nem vett részt a csúcson, ennek ellenére jelzésértékű volt, hogy az észak-koreai vezető a kínai légitársaság egyik gépével érkezett Szingapúrba, ezzel is mutatva, hogy az amerikai közeledés ellenére továbbra is jó a két ország közti viszony.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Saját részvényt vett az OTP

Az OTP június 11-én 150.000 darab saját részvényt vásárolt 10.089 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben