Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot az MNB

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 29.   08:59

Továbbra is Bernanke szavaira vár a piac, a tegnapi kereskedés leginkább állóvíznek nevezhető. Az amerikai indexek a lokális maximumok környékén ingadoznak, a hazai piac a kamatdöntés ellenére sem tudott látványosan elmozdulni, és a német DAX index árfolyama is egy oldalazást jelző keresztet rajzolt a grafikonra. Úgy látszik, bele kell törődnünk: hazai kamatvágás,...

Továbbra is Bernanke szavaira vár a piac, a tegnapi kereskedés leginkább állóvíznek nevezhető. Az amerikai indexek a lokális maximumok környékén ingadoznak, a hazai piac a kamatdöntés ellenére sem tudott látványosan elmozdulni, és a német DAX index árfolyama is egy oldalazást jelző keresztet rajzolt a grafikonra. Úgy látszik, bele kell törődnünk: hazai kamatvágás, illetve fontosabb tengerentúli makroadatok ide vagy oda, a pénteki Jackson Hole-i találkozó előtt nem fognak a piacok egyik irányba sem kibillenni. Azt se felejtsük azonban, hogy az augusztusi uborkaszezon közepén vagyunk, a befektetők nagy része szabadságát tölti, ezért sem érdemes ilyenkor kiemelkedő forgalmat várni. Vége a gyorsjelentési szezonnak, érdemes összegezni a vállalatok második negyedéves teljesítményét. Az S&P500 papírjainak egy részvényre jutó eredménye nem tudott növekedni a tavalyi év második negyedévéhez képest, stagnálást láthattunk, ez azonban még így is (4,5%-kal) felülmúlja az elemzők várakozását. Az olaj és gázszektor teljesített a leggyengébben, itt közel 20%-kal csökkent a nyereség.
Piaci áttekintés
- Oldalaztak tegnap a piacok
- Napon belül emelkedett az olaj, stagnált az arany
- Jelentősen gyengült a forint
- Vegyes kép az ázsiai piacokon
- 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot az MNB
- Oldalazó mozgásra számítunk ma

Kereskedjen USA részvényekkel!

Az Erste Marketen beállíthat árfolyamértesítést is!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Egyhangú oldalazás volt tegnap a tengerentúli tőzsdéken, a makroadatok sem hoztak lendületet a piacra, továbbra is kivárás látható Bernanke pénteki beszéde előtt. Friss hír, hogy az EKB vezetői nem vesznek részt a pénteki konferencián. (Dow -0,17%, Nasdaq 0,13%, S&P500 -0,08%).
- Ma 12:45-kor találkozik Monti olasz miniszterelnök Merkellel Berlinben.
- A Conference Board fogyasztói bizalmi index 9 hónapos mélypontra, 60,6 pontra esett augusztusban, miközben az elemzők várakozása 66 pont volt, a legutóbbi 65,9 ponthoz képest. A gyengébb adat ellenére a piacok nem mozdultak meg látványosan.
- A Richmond- i Fed index -9 pont lett a várt -10 pont helyett.
- Ma második negyedéves GDP adatot publikálnak az USA-ban.
Olaj, arany
- Az olaj árfolyama a 200 napos mozgóátlag alatt oldalazott a tegnapi kereskedés során. 95,6-ról 96,3-ra emelkedett a kurzus, technikailag nem változott a kép. Továbbra is a 200 napos áttörésére várunk, amely megerősítené a jelenlegi emelkedő trendet.
- Ma publikálják a tengerentúlon az olaj és benzinkészleteket. Előbbi esetében 1,75 millió hordó csökkenésre, az utóbbinál pedig 1,45 millió hordós zsugorodásra számít a piac.
- Negyedik napja oldalaz az arany, ami várható volt a múlt heti kitörést követően. 1.680 dollár alatt stagnál a kurzus, a lecsökkent volatilitást hamarosan kitörés követheti.
Devizák
- A tegnapi váratlan 25 bázispontos jegybanki alapkamat vágás után jelentős gyengülésbe kezdett a forint. A nyitó 278,43-ról 281,39-re változott zárásra az árfolyam. A tanácskozásról kiadott közlemény szerint az inflációs félelmek ellenére is lehetőség van a kamatvágásra, melyet a hazai kockázati megítélés további javulása tett lehetővé, ugyanakkor azt is megemlítik, hogy a javulás elsősorban külső tényezőkre vezethető vissza.
- A dollár árfolyama 1,249-ről 1,2565-ig gyengült, miután a vártnál rosszabb fogyasztói bizalomról számoltak be a tegnapi kereskedés során. A dollár gyengülését a vártnál jobb Richmondi FED index sem segítette, ráadásul az sem erősíti a dollárt, hogy ismételten beindultak a spekulációk a QE3-ról a hétvégi Jackson Hole-i konferencia kapcsán. Az eurót az sem tántorította el, hogy Spanyolországban a várt 1% helyett 1,3%-kal csökkent a GDP.
Távol-Kelet
- Iránymutató makroadatok hiányában a piacok már Ben Bernanke pénteki Jackson Hole-i beszédét várják. Ennek megfelelően hangulat alapú kereskedés volt tapasztalható a Távol-Keleten.
- A főbb indexek vegyes teljesítményt mutattak, a Nikkei 0,40%-kal emelkedett, a Hang Seng index érdemi elmozdulás nélkül a nulla százalékos elmozdulás körül billegett, hol a pozitív, hol pedig a negatív oldalon, végül -0,02%-os elmozdulással zárta a kereskedést. A Shanghai index 0,65%-kal csökkent.
Határidős piacok
- A határidős indexek többsége a pozitív tartományban van ma reggel.
Vállalati hírek
- A Magyar Telekom 19,9 milliárd forintért eladta a Pro-M Zrt 100%-át a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-nek. A Pro-M Zrt üzemelteti az Egységes Digitális Rádiórendszert (EDR), azaz a 380- 400MHz-es frekvenciasávon működő országos mobil rádió hálózatot, amelyet a rendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat és más közbiztonsági szervek használnak. A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt a közszféra telekommunikációs infrastruktúrájának üzemeltetéséért felelős; tulajdonosa a magyar állam. A tranzakció egyéb részletei nem ismertek. Kismértékű pozitív árfolyamhatásra számítunk a hír hatására.
- Távozik posztjáról dr. Veress József, az E-Star felügyelő bizottságának tagja.
Gazdasági hírek
- 25 bázisponttal 6,75%-ra csökkentette az alapkamatot a MNB monetáris tanácsa tegnap. A következő, szeptemberi ülésen nem várunk további csökkentést, de év végére 6,25%-os alapkamattal számolunk.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben