Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Negatív hírt kapott a Richter

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. május 22.   09:19

Erste kommentár Nagyot esett pénteken a Richter azután, hogy a PRAC a várt intézkedéseken túl – részletesebb anamnézis és havi vizsgálat a kezelés alatt – az egy cikluson túl mutató...

Erste kommentár

Nagyot esett pénteken a Richter azután, hogy a PRAC a várt intézkedéseken túl – részletesebb anamnézis és havi vizsgálat a kezelés alatt – az egy cikluson túl mutató kezeléseket csak akkor javasolja az Esmya esetében, ha a tumor inoperábilis. Ez negatív annak ellenére is, hogy a számításaink azt mutatják, hogy tipikusan eddig is egy ciklusra (három hónap) korlátozódott a kezelések túlnyomó része. Ez egyébként csak javaslat, amelyet a gyógyszerfelügyelet valószínűleg június elején tárgyal. Vagyis a végső döntés még változhat a javaslathoz képest akár szigorúbb, akár lazább irányba is. Pozitív döntés esetén legkésőbb szeptember közepe táján jöhet vissza a gyógyszer a piacra, ami összhangban van azzal, hogy a Richter nullához közeli árbevételt vár a gyógyszertől mind a második, mind a harmadik negyedévben. Pénteken a részvény egy kisebb szintig (5.550 forint) szúrt le. Vagyis innen fordulhatna az árfolyam, viszont a forgalom nagy volt. Ez pedig azt sugallja, hogy nehéz lesz innen a fordulat, ha bekövetkezik. Ugyanakkor fundamentálisan szerintünk hamarosan újra emelkednie kellene az árfolyamnak.


Míg a BÉT és számos más tőzsde (pl. DAX) zárva voltak, az amerikai és a kínai álláspont további közeledése a kereskedelmi kérdésben pozitív hangulatot hozott. Így ma a DAX és a BUX is valószínűleg emelkedni fog.

Mégsem vet ki importvámot az USA

Emelkedéssel kezdték a hetet a vezető amerikai indexek, miután tovább javult az USA és Kína közti kereskedelmi viszony. Ennek leginkább az ipari cégek örültek, a szektorindex 1,5%-kal emelkedett. Ennek megfelelően a Dow teljesített felül tegnap 1,2%-os emelkedéssel, míg az S&P500 0,7%-kal, a Nasdaq 0,%-kal került feljebb.


Vasárnap az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin a Fox News vasárnapi műsorában bejelentette, hogy a Trump adminisztráció megegyezett a kínai importvámok tervének felfüggesztéséről. Ezt már szombaton megelőzte az, hogy az USA és Kína közös nyilatkozatot adott ki, amiben Kína vállalta, hogy több amerikai terméket fog importálni (pontos számot nem tettek közzé). Ezzel úgy tűnik, ismét helytálló a közmondás, miszerint amelyik kutya ugat, az nem harap.


Újabb biztonsági rést talált az Intel, amit kihasználva elméletileg meg lehetett volna hackelni az Intel processzort használó eszközöket, jelentette be a vállalat a honlapján. A problémára már a bejelentés előtt megoldást talált a vállalat, arról pedig, hogy történt-e visszaélés nem kaptak hírt. Ezzel összességében jelentősebb árfolyamreakció nem várható a hírre.


Fellélegezhettek az Alphabet befektetői, miután a „60 Minutes” nevű amerikai tényfeltáró sorozatban nem láttak napvilágot új vádak a Google-lel kapcsolatban. Noha az amerikai pénzügyminiszter szerint az Igazságügyi Minisztériumnak szigorúan fel kéne lépnie az egyre nagyobb hatalommal bíró technológiai óriásokkal szemben, ő sem tett említést konkrét intézkedésről. Az Alphabet részvényei 1,3%-kal emelkedtek a tegnapi kereskedésben.


A philadelphiai Fed elnöke, Patrick Harker szerint az infláció akár 2,5%-ig is emelkedhet a tengerentúlon, noha nem említette, hogy pontosan melyik mutató szerint. Emiatt azonban szerinte nem kell kapkodni a kamatemelésekkel, a mostani fokozatos kamatemelési pálya megfelelő. Miután a Fed elérte a gazdaság szempontjából semlegesnek tartott kamatszintet, Harker kivárna a további emelésekkel.

Megszűnhet a kínai egy gyerek politika

Hiába múlt el a kereskedelmi háború réme, az ázsiai piacok ma inkább mérsékelten csökkentek. A Shanghai index 0,5%-ot, a Nikkei 0,1%-ot csökkent. Hongkongban ma nem volt kereskedés, Buddha születésnapját ünneplik.


A Bloomberg értesülései szerint Kínában akár már idén feloldhatnak mindenféle szabályozást a gyerekek számára vonatkozóan. A négy évtizede bevezetett korlátozás azt eredményezte, hogy családonként többnyire csak egy gyermek van. Az elmúlt években ugyanakkor már enyhült a szabályozás. A hír megjelenését követően a bébi tápszer gyártó részvények árfolyama emelkedett.


Kína és Amerika megállapodott arról, hogy nem bocsátkoznak kereskedelmi háborúba egymással. A bejelentés pozitív a globális gazdaság szempontjából nézve és egyúttal azt is mutatja, hogy Trump agresszív lépései képesek sikert elérni.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX szintén pluszos volt.

Tovább veszi magát az MTel

A Magyar Telekom további 178.800 darab saját részvényt vásárolt 420 forintos átlagáron május 17-én. A részvényeket az ösztönzési rendszerhez veszi.

Kamatdöntő ülés lesz ma

A piac arra számít, hogy marad a 0,9%-os alapkamat.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben