Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - 19.500 forint az új MOL célárunk

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 27.   08:56

Izgalmas hétnek nézünk elébe. Pénteken kerül megrendezésre a jegybankárok éves Jackson Hole-i konferenciája, ami Bernanke beszédével kezdődik. Hetek óta erre vár a piac, sokan számítanak arra, hogy újabb monetáris lazításról is beszél a Fed elnök. A legutóbbi kamatdöntő ülés jegyzőkönyve szerint egyes jegybankárok már indokoltnak látták az újabb jegybanki élénkítést,...

Izgalmas hétnek nézünk elébe. Pénteken kerül megrendezésre a jegybankárok éves Jackson Hole-i konferenciája, ami Bernanke beszédével kezdődik. Hetek óta erre vár a piac, sokan számítanak arra, hogy újabb monetáris lazításról is beszél a Fed elnök. A legutóbbi kamatdöntő ülés jegyzőkönyve szerint egyes jegybankárok már indokoltnak látták az újabb jegybanki élénkítést, a lassuló amerikai növekedésre hivatkozva. A piacokat tehát a QE3-mal kapcsolatos várakozások fűthetik a héten, az indexek a lokális maximumok alatt oldalazhatnak. Nagyobb mozgásra csak a pénteki Bernanke beszéd után számíthatunk, és amennyiben a várakozásoknak megfelelő bejelentést fog tenni a jegybankelnök, akkor ez katalizátort jelenthet a piacoknak.
Piaci áttekintés
- Jó hangulat a tengerentúlon
- Mérsékelt elmozdulások a nyersanyagpiacokon
- Kismértékű gyengülés a forint piacán
- Rosszul kezdődött a hét a Távol-keleten
- 19.500 forint az új MOL célárunk
- Szinten maradó árakra számítunk ma

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Emelkedéssel zárták a hét utolsó kereskedési napját a vezető tengerentúli indexek, a jó hangulatot a további monetáris lazítással kapcsolatos hírek fűtötték (Dow 0,77%, Nasdaq 0,54%, S&P500 0,65%).
- Bernanke azt közölte, hogy van még tere a további monetáris lazításnak, és a piac ezzel kapcsolatos bejelentéseket vár a jegybankárok augusztus végi Jackson Hole-i konferenciáján.
- Pénteken kiderült, hogy az Apple nyerte a Samsung elleni szabadalmi pert. A Samsungnak több mint egy milliárd dolláros bírságot kell fizetnie, ráadásul több termék amerikai forgalmazását is betilthatják.
- A tengerentúlon egy makroadat borzolta a kedélyeket, a tartós cikkek rendelésállománya. A júliusi adat a várt 2,5%helyett 4,2% lett, az ugrást egy nagy Boeing megrendelés okozta.
- Jó formában van a technológiai szektor, az Amazon soha nem látott magasságokba, 246,87 dollárig kapaszkodott.
- A görög kormányfő múlt héten Párizsban és Berlinben is járt, azzal a céllal, hogy a két ország vezetőjét meggyőzze, 2014 helyett két évvel később kelljen teljesíteni a költségvetési hiánycélokat Görögországnak. Merkel és Hollande azonban úgy nyilatkoztak, hogy a trojka szeptemberi görög látogatása előtt nem hoznak döntést ebben a kérdésben.
- A Der Spiegel szerint Németország új uniós alapszerződést szeretne. Berlin a decemberi uniós találkozón szeretne egy testületet felállítani, melynek feladata az új szerződés előkészítése lenne.
- Ma 10 órakor publikálják a német IFO hangulatindexet.
Olaj, arany
- Az arany unciánkénti árfolyama 1.670,5-ről 1.670,55-re változott, és ezzel tovább közelítette az 1.680 dolláros ellenállást.
- Az olaj árfolyama 96,06 dollárról 96,15 dollárra emelkedett, vagyis itt sem volt tapasztalható jelentős árfolyam elmozdulás, azonban a ma reggeli órákban tovább emelkedett az árfolyam és ezzel ismételten megközelítette a 200 napos (57,52 dolláros) árfolyamot.
Devizák
- A dollár a pénteki napon kismértékben erősödött az euróval szemben. A nyitó 1,2564-es árfolyam zárásra 1,2512-re változott, melyhez hozzájárult, hogy a tartós fogyasztási cikkek értékesítése a várt 2,5% helyett 4,2%-kal emelkedett, miközben az Európában folyó politikusi találkozók nem hoztak átütő eredményeket.
- A pénteki nap során a vártnál jobb hazai kiskereskedelmi adat látott napvilágot. A várt -2,3% helyett „csak” -1,7% volt a publikált adat, azonban ez még így is csökkenést jelentett. A pénteki nap folyamán az EURHUF árfolyama 277,62-ről 278,25-re változott.
Távol-Kelet
- Az ázsiai piacok többsége eséssel kezdte a hetet, melyhez nagymértékben hozzájárult, hogy a kínai ipari vállalatok profitjának nagysága év/év alapon 2,7%-kal tovább csökkent. A Shanghai index 1,23%-ot, míg a Hang Seng index 0,5%-ot veszített értékéből.
- A Samsung részvényeinek árfolyama jelentősen csökkent, miután az amerikai bíróság elmarasztalta az Apple-el szemben szabadalmak megsértése miatt. A Samsungnak 1 milliárd dollárt kell fizetnie az Apple számára, melyet tovább súlyosbít, hogy készülékei egy részének forgalmazását betilthatják az USA-ban, azonban erről egyelőre még nem született döntés.
Határidős piacok
- A határidős indexek többsége a negatív tartományban tartózkodik ma reggel.
Vállalati hírek
- Ma reggel megjelent angol nyelvű szektorelemzésünkben 27.500-ról 19.500 forintra csökkentettük MOL célárunkat. Ajánlásunk továbbra is Felhalmozás.
- A negyedik mobilszolgáltató 500 millió forintról 14,1 milliárd forintra emelte alaptőkéjét. A hír nincs hatással a Magyar Telekomra.
Gazdasági hírek
- A kormány visszavásárolná a E.ON-tól magyarországi gázüzletágát, mondta el hétvégén Orbán Viktor. A német cég 1,2 milliárd euróra (332 milliárd forintra) értékelte az üzletágat. Egyelőre nem látjuk, hogy akár idén, akár jövőre erre lenne fedezet a költségvetésben.
- A miniszterelnök elmondta azt is, hogy tovább csökkentené az szja-t és a társasági nyereségadót, de részleteket egyelőre nem közölt.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben