Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Nincs egyetértés a jegybankárok között az USA-ban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 24.   09:04

Jól elromlott a hangulat. Míg a DAX tegnap a 20 napos mozgóátlagot tesztelte, addig a BUX már a 30 napos mozgóátlag alatt jár. Ahogy estünk egy kicsit a medvék azonnal hatalmas lármát kezdtek el csapni. Ilyen címet láttam ma reggel a Yahoo-n. „Marc Faber: Odds of Global Recession Are 100%”. Azaz tuti, hogy globális recesszió lesz. Ne legyen senkinek kételye efelől....

Jól elromlott a hangulat. Míg a DAX tegnap a 20 napos mozgóátlagot tesztelte, addig a BUX már a 30 napos mozgóátlag alatt jár. Ahogy estünk egy kicsit a medvék azonnal hatalmas lármát kezdtek el csapni. Ilyen címet láttam ma reggel a Yahoo-n. „Marc Faber: Odds of Global Recession Are 100%”. Azaz tuti, hogy globális recesszió lesz. Ne legyen senkinek kételye efelől. Szóval a medvék azonnal szimatot fogtak és jó PR érzékkel rendesen, paráztatják a publikumot. Ugyanakkor az is igaz, hogy korrekciós periódus elején vagyunk, amely valószínűleg izgalmasan fog lezajlani. A paráztatott publikum nagy esést vár, míg a helyzet az, hogy a részvények a sok emelkedést követően is nagyon olcsók. Vagyis könnyen elfordulhat az, hogy úgy zajlik le ez a korrekció, hogy valójában egy szélesebb sávozás következik be. Volt már rá példa. Ma viszont további csökkenésre számítunk.
Piaci áttekintés
- Eséssel zártak a vezető tengerentúli piacok
- 4 hónapos csúcson az arany árfolyama
- Csökkenő hozamok, gyengülő forint
- Zuhanás a Távol-Keleten is
- Esésre számítunk a mai kereskedésben

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Zárásig tartott a rossz hangulat a tengerentúli piacokon, a vezető indexek a negatív oldalon fejezték be a kereskedést, miután enyhültek az újabb monetáris lazítással kapcsolatos várakozások (Dow
- 0,9%, Nasdaq -0,7%, S&P500 -0,8%).
- Az összes szektor mínuszban zárta a kereskedést, a legrosszabbul az alapanyagok (-1,7%) és az közszolgáltatás (-1,1%) teljesített.
- A makroadatok vegyesen alakultak az USA-ban. 372 ezer új lakást értékesítettek évesítve júniusban, ami 13 ezerrel több az előző havinál, és 7 ezerrel haladja meg az elemzői konszenzust. A friss munkanélküli segélykérelmek 372 ezerre nőttek a várt 365 ezer helyett, az előző heti 366 ezerről.
- Charles Evans Fed elnök megerősítette, a további monetáris lazítással kapcsolatos várakozásokat, miközben James Bullard St. Louis-i Fed elnök arról beszélt, hogy az elmúlt hetekben az amerikai gazdaság állapota javult, ezért a kamatdöntő ülés tegnap publikált jegyzőkönyvében írtak mát nem állják meg a helyüket. A jegybankárok között tehát nincsen egyetértés.
- A hírek szerint Spanyolország mentőcsomagról tárgyal az EU vezetőivel.
- Angela Merkel és Francois Hollande tegnap Berlinben találkoztak, ahol megerősítették, hogy Görögországnak az eurozónában kell maradnia. Szamarasz görög kormányfő ma Berlinben, holnap pedig Párizsban folytat tárgyalásokat.
- A Hewlett Packard vegyes eredményét nem díjazták a befektetők, a papír árfolyama több mint 8%-kal éves minimumra esett tegnap.
Olaj, arany
- Minden tényező az arany árfolyamának emelkedésére játszik, amelynek eredményeként a tegnapi kereskedés során az árfolyam az unciánkénti 1.654 dollárról 1.670 dollárra emelkedett és ezzel egy ellenállási szintre érkezett az arany árfolyama, amelyről a ma reggeli órákban visszapattanni látszik. Az arany árfolyamának emelkedését fundamentális oldalról három fő tényező befolyásolja, a gyengülő dollár, a gyenge reálgazdasági adatok és a QE3-ról szóló spekuláció.
- Az olaj tegnapelőtt ugyan a 200 napos mozgóátlag fölé került, de a vártnál rosszabb munkanélküliségi adatok következtében a tegnapi nap során vissza is tért a mozgóátlag alá. Mitt Romney amerikai elnökjelölt bejelentette, hogy a keleti-parton engedélyezné új olajfúrótornyok létesítését, annak érdekében, hogy az USA csökkentse a külfölddel szembeni kőolajfüggőségét. A technikai kép alapján továbbra is egy emelkedő trendcsatornában halad az olaj árfolyama, de mindenképpen kedvezőtlen, hogy visszaesett az árfolyam a 200 napos mozgóátlag alá.
Devizák
- Az EUR/USD árfolyama tovább emelkedett a tegnapi kereskedés során. A nyitó 1,2529-es árfolyamról 1,2564-ig gyengült a dollár a kedvezőtlen amerikai munkanélküliségi adat következtében. Miközben Európából a várakozásoknak megfelelő adatokról számoltak be, ugyanis a vártnak megfelelő mértékben nőtt Németország GDP-je és az ipari beszerzési indexek is összességében a várakozások szerint (termelő vállalatok esetében várt fölött, szolgáltatóknál várt alatt) alakultak, mind Németországban, mind pedig az EU egészében.
- A forint az euróval szemben a tegnapi nap során 277,06-ról 277,56-ra gyengült, miközben a tegnapi kötvénykibocsátás során hozamcsökkenés volt tapasztalható. Például a leghosszabb, 15 éves futamidejű államkötvények esetében 7,34%-os hozam alakult ki a legutóbbi 7,92%-kal szemben.
Távol-Kelet
- A tegnapi rossz hangulatban, amelyet még a vegyes amerikai adatok is tetőztek lefelé fordultak az indexek és ez az irány volt ma reggel is meghatározó az ázsiai piacokon is. A Nikkei 1,27%-ot, a Hang Seng 1,19%-ot, míg a Shanghai index 0,72%-ot csökkent.
- Dél-Koreában döntött a bíróság a Samsung és az Apple közötti perben. A döntés értelmében a vállalatok kölcsönösen megsértették egymás szabadalmait, ezért mindkét gyártó néhány termékének a forgalmazását betiltották Dél-Koreában. A döntés nem érinti a legújabb modelleket, ugyanis ott nem állapítottak meg szabadalomsértést.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak a határidős piacok a reggeli kereskedésben.
Vállalati hírek
- Az Egyesült Államok Szövetségi Fellebbviteli Bírósága a “Holocaust Victims of Bank Theft” felperesek által – más alperesek mellett – az OTP alperes ellen indított perben helyt adott az OTP kérelmének és utasította az első fokú szövetségi bíróságot arra, hogy a pert szüntesse meg az OTP-vel szemben, mert a bíróság nem rendelkezik hatáskörrel. Az OTP álláspontja továbbra is az, hogy a kereseti követelés vele szemben teljes mértékben megalapozatlan.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben