Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Mentesülhet az MNB a tranzakciós illeték alól

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 22.   08:51

Lefordultak az amerikai indexek a szédítőnek tűnő magasságokból, a lokális, négyéves csúcsokról. Ráadásul piaczárás után a Dell is csökkentette a profitvárakozásait azután, hogy a harmadik negyedéves eredménye enyhén jobb lett a várakozásoknál. Az okostelefonok és a tablet-ek népszerűsége miatt mind az asztali számítógépek, mind a lap-top-ok piacán folytatódik a...

Lefordultak az amerikai indexek a szédítőnek tűnő magasságokból, a lokális, négyéves csúcsokról. Ráadásul piaczárás után a Dell is csökkentette a profitvárakozásait azután, hogy a harmadik negyedéves eredménye enyhén jobb lett a várakozásoknál. Az okostelefonok és a tablet-ek népszerűsége miatt mind az asztali számítógépek, mind a lap-top-ok piacán folytatódik a kereslet visszaesése. Ráadásul a japán külkereskedelmi hiány megint méretes negatívumot produkált, ismét bizonyítva azt, hogy a jen túl erős. Már több mint egy éve hiányt mutat a külkereskedelem a szigetországban. Ezek mind megadják az alaphangot mára. Pedig a BUX az elmúlt napok gyengélkedése közben megérkezett a 20 és a 200 napos mozgóátlagra, és a rövidtávú indikátorok alapján is emelkedhetne. Így a negatív piaci hangulat és a pozitív technikai kép keverékeként oldalazó piacra számítunk Budapesten.
Piaci áttekintés
- Lefordultak a csúcsról a tengerentúli indexek
- Kitört az arany, emelkedik az olaj
- Hangulat alapú kereskedés a devizáknál is
- Profitrealizálások zajlottak Ázsiában
- Oldalazó mozgásra számítunk ma a BÉT-en

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Emelkedéssel indult a kereskedés a tengerentúlon, a jó hangulat azonban gyorsan alábbhagyott, és mínuszba fordultak az indexek. Az S&P500 négyéves csúcson is járt, de nem sikerült új maximumon zárnia. Fontos makrogazdasági adatok nem láttak napvilágot tegnap (Dow -0,51%, Nasdaq -0,29%, S&P500 -0,35%).
- A szektorok közül egyedül a pénzügy (0,3%) tudta pluszban zárni a napot, a leggyengébben a távközlés (-1,1%) teljesített.
- A technológiai szektor is gyengén zárt (-0,7%), az Apple 1,4%-ot veszített értékéből, azután, hogy újabb történelmi csúcsra szaladt a részvény árfolyama, és így a legértékesebb vállalat lett az USA- ban piaci kapitalizáció alapján.
- A Dell tegnap zárás publikálta negyedéves számait, a cég részvényenkénti profitja 50 cent lett a várt 45 cent helyett. A cég árfolyama 4,5%-ot zuhant a zárás utáni kereskedésben, ami annak köszönhető, hogy a társaság csökkentette az idei évre vonatkozó várakozásait. A cég bevétele 14,48 milliárd dollár volt, a várt 14,65 milliárddal szemben.
- Peter Thiel a Facebook egyik első befektetője megvált részvényeitől, miután megnyílt a lehetőség a bennfentesek számára a részvények értékesítésére.
- Ma használt lakásértékesítési adatot publikálnak az USA-ban, és a Hewlett Packard teszi közzé negyedéves számait.
- A következő napok fontos eseményei Európában: ma Jean-Claude Juncker, az Eurogroup vezetője utazik Athénba, holnap Merkel találkozik Hollande francia államfővel, a hét vége felé pedig a görög miniszterelnök találkozik Merkellel és Hollande.val.
Olaj, arany
- A tegnapi kereskedés során 97,6 dollárig emelkedett a kőolaj, a napi maximumról azonban lefordult a kurzus és a 200 napos mozgóátlagig esett vissza az árfolyam. A reggeli órákban hajszálnyival a mozgóátlag felett kereskednek az olajjal (96,84 dollár), de a szint szignifikáns áttörésére egyelőre még várni kell.
- Ma jelennek meg a benzin és kőolajkészletek. Kőolaj terén 250 ezer hordó csökkenésre, benzin terén pedig 1,35 millió hordó csökkenésre számítanak az elemzők.
- Felfelé kitört tegnap a kőolaj árfolyama, miután áttörte az 1.630 dolláros ellenállást. A kurzus 1,1%-os emelkedés után megtorpant a 200 napos mozgóátlagon, amely újabb erőpróbát jelent az árfolyamnak.
Devizák
- Tegnap hírszegény napnak lehettünk szemtanúi mind Amerikában, mind pedig Európában, ezért leginkább hangulat alapú kereskedést láthattunk, azonban ma már lakáspiaci adatok és a már sokat emlegetett FOMC jegyzőkönyv is érkezik a tengerentúlról. Az Európa jövőjével kapcsolatos optimista hangulatban jelentősen erősödött az euró a dollárral szemben, melynek során az árfolyam 1,2346-ról 1,2473-ra változott. A tegnapi 1 éves lejáratú spanyol kötvényaukcióra 1,9-szeres túljegyzés érkezett és 3,07% lett az átlaghozam, ezzel összhangban a 10 éves átlaghozam is folytatta csökkenését.
- A forint is erősödni tudott a kedvező hangulatban és tavaly szeptember óta nem látott árfolyamon kereskedtek vele a tegnapi nap során. A nyitó 277,22-es EUR/HUF árfolyam zárásra 275,85-re csökkent.
Távol-Kelet
- A ma reggeli kereskedés során negatívba fordultak a távol-keleti indexek. A Nikkei 0,32%-ot, a Hang Seng 0,91%-ot, míg a Shanghai index 0,67%-ot esett. Tegnap jelentek meg Japánban a júliusi külkereskedelmi adatok, melyben az export 8,1%-os visszaeséséről számoltak be, míg a várakozás csak 3,6%-os visszaesés volt. Ennek következtében a külkereskedelmi deficit nagysága messze túlszárnyalta a várakozásokat (a deficit 517 milliárd jen volt szemben a várt 270 milliárddal).
- A kedvezőtlen japán adat és a ma este nyilvánosságra kerülő FOMC jegyzőkönyv részleteinek megismerése előtt a befektetők realizálták az 1 hónapja tartó emelkedés nyereségét.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak a határidős részvényindexek ma reggel.
Gazdasági hírek
- Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára úgy nyilatkozott, hogy nem zárható ki, hogy a jövő évi költségvetés részletes tervezetében a jegybank végül mentesül a tranzakciós illeték alól. Jelenleg a hatástanulmányok és háttérinformációk kiértékelése zajlik, ezekben azonban még nincs benne az IMF/EU megállapodás hatása.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben