Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erős számok a Goldmantól

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. április 17.   14:51

A jó gyorsjelentések ismét jó alaphangot adhatnak a mai amerikai kereskedésnek, ezzel pedig fontos technikai szintek kerülhetnek leküzdésre. A határidős indexeknél az S&P500 és a Nasdaq 0,6%-kal, a Dow 0,9%-kal emelkedik. A legtöbb szegmensben a vártnál jobb számokkal rukkolt elő a...

A jó gyorsjelentések ismét jó alaphangot adhatnak a mai amerikai kereskedésnek, ezzel pedig fontos technikai szintek kerülhetnek leküzdésre. A határidős indexeknél az S&P500 és a Nasdaq 0,6%-kal, a Dow 0,9%-kal emelkedik.

A legtöbb szegmensben a vártnál jobb számokkal rukkolt elő a Goldman Sachs első negyedéves jelentésében, ráadásul a többi nagybankkal ellentétben a kötvény-, deviza- és nyersanyag-kereskedési üzletág bevételei sem maradtak el a várakozásoktól. Összességében 6,95 dollárt tett ki az egy részvényre jutó tisztított profit a várt 5,58 dollárral szemben, mindezt 10 milliárd dolláros bevételen a várt 8,7 milliárd dollárral szemben. A részvénykereskedési üzletág bevételei 38%-kal ugrottak év/év alapon (részben a volatilisebb piacnak köszönhetően) 2,3 milliárd dollárra a várt 1,9 milliárd dollárral szemben. A kötvény-, deviza- és nyersanyag-kereskedési üzletág bevételei 2,1 milliárd dollárt tettek ki 23%-ot növekedve év/év alapon. A befektetési banki tevékenységek a relatíve visszafogott piac ellenére 1,8 milliárd dollárt tettek ki, a várt 1,7 milliárd dollárral szemben, ami szintén pozitív a többi nagybank jelentéséhez képest. Negyedéves osztalékát a vártnak megfelelően részvényenkénti 80 centre emelte a vállalat, ami megfelelt a várakozásoknak. Az erős gyorsjelentésre 1%-kal emelkednek a részvények piacnyitás előtt.

Megkezdődött a gyorsjelentési szezon az egészségügyi szektorban is a Johnson & Johnson első negyedéves gyorsjelentésével. A vállalat a főbb sorokon enyhén megverte a várakozásokat miután 20 milliárd dolláros árbevételen 2,1 dolláros tisztított EPS-t jelentett. A 2018-as évre vonatkozó 8-8,2 dolláros EPS-előrejelzése megfelelt a várakozásoknak. A vállalat egy új restrukturálási tervet is bejelentett, ami megközelítőleg 2,3 milliárd dolláros költséggel járna, azonban 2022-től évi 800 millió dolláros költségmegtakarítást jelentene. Ennek a hírnek örültek a befektetők, így 1%-os pluszban van az árfolyam piacnyitás előtt.

A legmagasabb elemzői várakozást is felülmúlta a profitsoron a UnitedHealth a profitsoron első gazdasági negyedéves gyorsjelentésében. Ez pontosan 3,04 dolláros tisztított EPS-t jelent a várt 2,89 dollárral szemben, mindezt 55,2 milliárd dolláros árbevételen. Egész évre vonatkozó egy részvényre jutó profitvárakozását kisebb mértékben a 12,4-12,65 dolláros sávba emelte a vállalat. Piacnyitás előtt 2% feletti emelkedést mutat az árfolyam.

Újabb előrelépés történ az USA és Kína közötti kereskedelmi vitában, ezúttal az autógyártók érintettek. Ezek szerint Kína egy öt éves átmeneti időszakot követően 2022-től megengedné, hogy külföldi autógyártók anélkül vethessék meg a lábukat az országban, hogy az ott létrehozott cégnek bármekkora részét is egy kínai félnek kéne tulajdonolnia. Jelenleg a külföldi fél maximum 50%-os tulajdonosi részesedéssel rendelkezhet a cégben. Elektromos autók esetében ez a limit már idén eltörlésre kerülhet, míg kereskedelmi célra (pl: teherautók) használt járművek esetében 2020-ban. A hírekre a Ford és a General Motors részvényei 1%-kal emelkednek piacnyitás előtt, a Tesla esetében azonban csökkenés tapasztalható, ami a Model 3 gyártása felől érkező nyugtalanító híreknek köszönhető.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben