Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Vártnál jobb eredmény az OTP-től

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 17.   09:06

Angela Merkel megörvendeztetett bennünket. Kiált az EKB jegybankelnök, Mario Draghi terve mellett, amely az euró megmentéséről szólna. Csak emlékeztetőül: az ESM olasz és spanyol államkötvényeket venne kibocsátáskor. Az EKB pedig a másodlagos piacon venné olyan országok állampapírjait (maximum egy éves futamidőig), amelyek bejelentkeztek az ESM-nél. Ennek örülhetünk....

Angela Merkel megörvendeztetett bennünket. Kiált az EKB jegybankelnök, Mario Draghi terve mellett, amely az euró megmentéséről szólna. Csak emlékeztetőül: az ESM olasz és spanyol államkötvényeket venne kibocsátáskor. Az EKB pedig a másodlagos piacon venné olyan országok állampapírjait (maximum egy éves futamidőig), amelyek bejelentkeztek az ESM-nél. Ennek örülhetünk. Persze ha a piacokra nézünk, azért az öröm, különösen a feltörekvő Ázsiában, visszafogott. Ugyanakkor a DAX esetében elvileg minden együtt áll ma egy jelentősebb emelkedésre, s végre újra áttörheti a misztikus 7.000 pontos szintet, hogy a 7.200 pontos ellenállás utána nagy valószínűséggel útját állhassa. Persze ez valószínűleg nem ma születik meg. Ugyanakkor a 7.200-as szintről már nem kéne nagy lefordulást produkálnia az indexnek, ami pedig a BUX-ot illeti, most rugaszkodik el a 200 napos mozgóátlagról, vagyis egyre inkább valószínű, hogy a bikák veszik át a hatalmat Budapesten is.
Piaci áttekintés
- Négyhavi csúcs közelében a tengerentúli indexek
- Emelkedett tegnap az arany és az olaj is
- Nyugodt kereskedés a forint piacán
- Vegyes a kép a Távol-Keleten
- Vártnál jobb eredmény az OTP-től
- Ma zárás után jelent az FHB és a PannErgy
- Az Állami Nyomda NFC szolgáltatást tesztel a Telenorral
- Emelkedésre számítunk ma

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Jó hangulat uralkodott a tengerentúli piacon, hegymenetbe kapcsoltak a vezető tengerentúli indexek, és négyhavi csúcs közelébe emelkedtek (Dow 0,65%, Nasdaq 1,04%, S&P500 0,71%).
- Angela Merkel német kancellár tegnap ismét megerősítette, hogy országa kész mindent megtenni az euró megvédése érdekében, és az EKB támogatásáról is beszélt. Ez a hír okozott jó kedvet a piacokon.
- A Philadelphia-i Fed index augusztusi értéke gyengébb lett a várakozásoknál, -5 pont helyett -7 pont, ami azonban még így is jobb, mint az előző havi -12,9 pont.
- A megkezdett házépítések adat elmaradt a várttól, míg a kiadott építési engedélyek adat jobb lett az előzetes számoknál, a friss munkanélküli segélykérelmek alakulása pedig megfelelt a várakozásoknak.
- A Facebook árfolyama tegnap újabb történelmi mélypontra (19,69 dollár) zuhant, mivel tegnap a bennfentesek számára is megnyílt a lehetőség a részvények értékesítésére.
- 3,5%-ot zuhant a tegnapi kereskedésben a Wal-Mart árfolyama. A kiskereskedelmi lánc 4,5%-kal növekvő második negyedéves bevételről számolt be, ami megfelelt a várakozásoknak. A részvényenkénti profit 1,17 dollár helyett 1,18 dollár volt.
- A spanyol Bankia hamarosan 19 milliárd eurós segélyt kaphat az eurózóna mentőalapjából, közölte a spanyol gazdasági minisztérium szóvivője.
- Ma a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi index (augusztus, előzetes) értékét tudhatjuk meg délután.
Olaj, arany
- Az arany árfolyamát megfordította a 20 és 30 napos mozgóátlag, és emelkedéssel zárta a kereskedést. 0,7%-kal 1.615 dollárra erősödött az árfolyam.
- Tovább száguldott az olaj kurzusa, és 1,6%-kal 95,6 dollárig emelkedett. Közel a 200 napos mozgóátlag (96,7 dollár), ami megállíthatja az árfolyamot.
Devizák
- A tegnapi kereskedési nap folyamán a vártnál kedvezőtlenebb adatok érkeztek az USA-ból, melyek gyengítették a dollárt az euróval szemben. A vártnál rosszabb munkanélküliségi, és a vegyes ingatlanpiaci adatoknak köszönhetően 1,229-ről 1,2356-ig emelkedett az árfolyam. A mai kereskedést akár jelentősebben is befolyásolhatja Merkel tegnap esti nyilatkozata, melyben kiált Mario Draghi mellett.
- A forint a tegnapi kereskedés során kismértékben tovább tudott erősödni az euróval szemben. A nyitó 278,44-ről zárásra 277,85-re változott az árfolyam. Hazánkban nem jelent meg fontosabb makro adat, ugyanakkor tegnap publikálták az eurózóna inflációját, amely teljes mértékben megfelelt a várakozásoknak.
- A tegnapi nap során nagy volt az érdeklődés az egy éves államkötvények iránt. A hozam a két héttel ezelőtti 6,98%-ról, 6,94%-ra csökkent, miközben a kibocsátott mennyiséget 45 milliárd forintról 60 milliárd forintra növelték.
Távol-Kelet
- A Nikkei 0,81%-ot, a Hang Seng 0,51%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,18%-ot veszített az értékéből. A japán részvénypiac emelkedéséhez hozzájárult a jen árfolyamának változása. Az ázsiai piacok emelkedését nagymértékben segítette a globálisan jó befektetői hangulat és az amerikai piacok emelkedése.
Határidős piacok
- Pozitív oldalon tartózkodnak a határidős indexek.
Vállalati hírek
- Az OTP eredménye több mint 20%-kal meghaladta az általunk vártat, ami részben a javuló díj- és jutalékbevételeknek, részben pedig egyszeri tételnek (a szerb és montenegrói leánybanki részesedések értékvesztésének 4,1 milliárd forintnyi pozitív adóhatása) köszönhető. Mivel a bank már az I. negyedévben elszámolta az idei évi banki különadó teljes összegét, így ezzel a tétellel a II. negyedévben már nem kellett számolni. A nettó kamatbevétel, a céltartalék és a működési költségek alakulása is megfelelt az általunk vártnak. Negyedéves összehasonlításban csökkent a külföldi leánycégek (Bulgária, Szerbia és Horvátország) eredménye.
- Ma tőzsdezárás után teszi közzé II. negyedéves gyorsjelentését az FHB és a PannErgy is.
- Az Állami Nyomda és a Telenor megkezdte a mobilfizetést egyszerűsítő NFC technológia tesztelésének előkészületeit. A Nyomda tavaly indította a 800 millió forintos projektet, melyhez 210 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kapott. A tesztüzem, melynek során pénzintézeti és különböző kereskedelmi szolgáltató partnerekkel együtt a gyakorlatban próbálják ki az új mobilfizetési és egyéb (pl. hűségpont nyilvántartási) megoldásokat, az év végéig tart. A projektben az Állami Nyomda szállítja és üzemelteti a biztonságtechnológiai infrastruktúrát, továbbá biztosítja a szükséges mobil alkalmazásokat. A cég három éves megtérülési idővel számol. A hír egyértelműen kedvező, a projekt profitmarzsa számításaink szerint 10% körül van, az eredményt éves szinten 70-100 millió forinttal növelheti. A bejelentés hatása az árfolyamra csak minimális kell legyen, hiszen a projekt már egy éve ismert.
- Az OTP 2012. augusztus 15-én 1.739 darab törzsrészvény értékesített javadalmazási politikája keretében, így a bank tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 4.411.908 (1,58%) darabra változott.
- A PannErgy 2012. augusztus 15-én 2.128 darab saját részvényt vásárolt 586 forintos átlagáron. A tranzakciókat követően a társaság 2.771.157 darab saját részvénnyel rendelkezik, ami a kibocsátott teljes részvénymennyiség 13,16%-a.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben