Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Holnap reggel jelent az OTP

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 16.   09:15

Ahogy megírtuk, önálló élet zajlik a piacokon. Még az USA-ban is láthattuk az erős indexek jó, a gyengébbek gyenge teljesítményét. A magyar piac emelkedni tudott (zárásra nem is kicsit) annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat negatív volt. Sőt, valószínűleg ma is fel tud mutatni egy limitált emelkedést, amely valószínűleg a nemzetközi piacokra is igaz lesz. Például...

Ahogy megírtuk, önálló élet zajlik a piacokon. Még az USA-ban is láthattuk az erős indexek jó, a gyengébbek gyenge teljesítményét. A magyar piac emelkedni tudott (zárásra nem is kicsit) annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat negatív volt. Sőt, valószínűleg ma is fel tud mutatni egy limitált emelkedést, amely valószínűleg a nemzetközi piacokra is igaz lesz. Például a DAX már igazán kikorrigálta magát a 6.900 pontos szint környékén billegve. Egyedül a 20 napos mozgóátlag van még messze, talán éppen ezért nem indult még meg. Ugyanakkor a felfelé mozgásnak viszonylag hamar, 7.200 pont környékén van egy komoly ellenállása. Ez azt sugallja, hogy azért a jelenlegi pálya továbbra sincs szépen kikövezve.
Piaci áttekintés
- Vegyes hangulat uralkodott a tengerentúlon
- Emelkedő irányba fordult az olaj ás az arany is
- Az amerikai adatdömping az EUR/USD árfolyamra is kihatott
- Wen Jiabao szavaira emelkedett Ázsia
- Holnap reggel jelent az OTP
- Limitált emelkedésre számítunk ma

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Iránytalanra sikeredett a tegnapi kereskedés a tengerentúlon, amely a felemás makroadatoknak köszönhető. Egyedül a Nasdaq tudott emelkedni, és a jó hangulat zárásig kitartott (Dow -0,06%, Nasdaq 0,46%, S&P500 0,11%).
- A New-Yorki feldolgozóipari index augusztusi értéke a vártnál lényegesen gyengébb lett. Az index egy hónap alatt több mint 13 pontot zuhant, így a 7 pontos várakozás helyett -5,95 pont lett a mutató.
- Az inflációs adatok is tegnap láttak napvilágot, a júliusi évesített adat 1,4%-ra süllyedt az előző havi 1,7%-ról. A várakozás 1,6% volt.
- Az ipari termelési adat valamelyest jobb lett a várakozásoknál, 0,5% helyett 0,6% lett a júliusi adat.
- A mezőgazdasági gépeiről híres Deere 6,3%-ot esett a tegnapi kereskedésben, miután publikálta negyedéves számait. A cég részvényenkénti profitja 1,98 dollár volt, szemben az elemzők 2,32 dolláros várakozásával. A cég csökkentette az éves eredmény előrejelzését is, arra hivatkozva, hogy gyengék az ázsiai és a dél-amerikai eladásai.
- A Cisco 5,5%-ot emelkedett a zárás utáni kereskedésben, miután közzétette negyedéves számait. A vállalat egy részvényre jutó eredménye 47 cent lett, az elemzők 45,5 centes várakozásával szemben. Az árbevétel is a várakozások felett alakult, ráadásul a negyedéves osztalékot 75%-kal megemelte a cég.
- Ma a Wal-Mart publikálja negyedéves számait, ezen kívül a szokásos munkanélküliségi statisztikákat láthatjuk délután, és a Philadelphia-i Fed index augusztusi értékét is ma publikálják.
Olaj, arany
- A 30 napos mozgóátlag, illetve az emelkedő trendvonal megfogta az arany árfolyamának zuhanását. Napközben 1.590 dolláron is járt a kurzus, de zárásra sikerült 1.600 dollár fölé kapaszkodnia. Tegnap egy alsó kanócot is hagyott az árfolyam, ami egy fordulós jelzés is lehet, de 1.630 dollárnál egy erős ellenállás várja az árfolyamot.
- Emelkedésnek indult a tegnapi kereskedésben a kőolaj árfolyama. A kurzus 1%-kal 94,3 dollárig emelkedett, így megnyílt az út a 200 napos mozgóátlagig (96,7 dollár).
- A kőolaj készletek a vártnál nagyobb mértékben zsugorodtak, 1,5 millió hordó helyett 3,6 millió hordóval. A benzin készletek pedig 2 millió hordó helyett 2,3 millió hordóval apadtak.
Devizák
- A tegnapi nap során Európában nem jelent meg semmilyen fontosabb adat, azonban Amerikában adatdömping szemtanúi lehettünk. Az EUR/USD árfolyamot leginkább befolyásoló adat az amerikai fogyasztói árindex (CPI) alakulása volt, melynek nagysága 0,0% lett a várt 0,2% helyett. Ennek hatására erősödött a dollár a tegnapi kereskedés során az euróval szemben, az árfolyam 1,2322-ről 1,2290-re változott.
- A forint piacán nyugodt kereskedés szemtanúi lehettünk, és a kedvező hangulatban kismértékben erősödni tudott a forint az euróval szemben. A jegyzés 279,09-ről 278,49-re változott.
Távol-Kelet
- Wen Jiabao kínai miniszterelnök, a tegnapi nap folyamán egy nyilatkozatban arról beszélt, hogy úgy látja, egyre nagyobb tere van a jegybanki beavatkozásnak. A sorozatban érkező kedvezőtlen távol- keleti makro adatok után a befektetők örömmel látták, hogy számíthatnak gazdaságélénkítési lépésekre. A nyilatkozatra azután került sor, hogy publikálták a Kínába beérkező külföldi működő tőke (FDI) változását júliusban. A várakozás 2,5%-os csökkenés volt, ezzel szemben a tényadat 8,7%-os visszaesést mutatott.
- A Nikkei 1,66%-ot, a Hang Seng index pedig 0,14%-ot emelkedett. A Shanghai index a piaccal némileg ellentétesen mozgott, hiszen 0,12%-ot csökkent az értéke.
- Szintén tegnap publikálták a koreai munkanélküliség alakulását. A várt 3,3% helyett, mindössze 3,1%-os munkanélküliségről számoltak be.
Határidős piacok
- A határidős indexek többsége a pozitív tartományban van ma reggel.
Vállalati hírek
- Holnap hajnalban teszi közzé II. negyedéves gyorsjelentését az OTP.
- Magyar Telekom: Sajtóértesülések szerint az állam májusban a szokásos négy év helyett csak 14 hónapra hosszabbította meg a 70.800 közszolga mobilelőfizetését. A három jelenlegi szolgáltatónál ez összesen 1,5 milliárd forintot jelent. A hír az sugallja, hogy az állam úgy számol, hogy a negyedik mobilszolgáltató a jövő év közepén indulhat.
- Az E-Star ismét közzétette havi helyzetjelentését:
- Továbbra sincs egyezség az önkormányzatokkal, főleg a legnagyobb adósokkal (Sárospatak, Hódmezővásárhely, Fejér és Veszprém megye). Az E-Star ugyanakkor a tervezett mértékben csökkentette a központi költségeit, ami a számokban is megjelenik majd.
- Folyamatban van a 2011-es eredmények auditálása, melyet még augusztusban közzé is tesznek.
- Lengyelországban minden a terv szerint alakult, a mieleci gázerőművek nagy karbantartását júniusban és júliusban elvégezték.
- Romániában a veszteségek csökkentésének jegyében tovább folyik a zilahi és a marosvásárhelyi projektek leépítése, bár a szezonalitás miatt a gyergyószentmiklósi leányvállalat is termelt minimális veszteséget.
- Új beruházást nem indított júliusban az E-Star, de a készpénzállomány egy hónap alatt 3,8 millióról 2,1 millió euróra csökkent. A költségcsökkentésre irányuló erőfeszítések dicséretesek, a készpénzállomány jelentős csökkenése azonban kérdésessé teszi, hogy az október közepén esedékes kötvénylejáratkor felmerülő 5 millió eurós fizetési kötelezettségének eleget tud-e majd tenni a cég. A E-Starnak valószínűleg refinanszírozni kell majd hiteleit, de erről egyelőre nincs hír.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben