Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megy a helyezkedés Draghi székéért

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. március 14.   09:48

Draghi mandátuma 2019 októberében jár le Nagyot estek tegnap az európai piacok. A CAC40 0,6%-ot, a FTSE 1,1%-ot, a DAX index 1,6%-ot csökkent. Az esés főleg a délutáni órákban gyorsult fel, miután Trump bejelentette, hogy meneszti...

Draghi mandátuma 2019 októberében jár le

Nagyot estek tegnap az európai piacok. A CAC40 0,6%-ot, a FTSE 1,1%-ot, a DAX index 1,6%-ot csökkent. Az esés főleg a délutáni órákban gyorsult fel, miután Trump bejelentette, hogy meneszti külügyminiszterét, ami dollár gyengülést okozott.


A Bloomberg értesülései szerint Angela Merkel is harcba száll annak érdekében, hogy a német jegybank elnöke, Jens Weidmann válthassa jövőre Mario Draghit az EKB elnöki székében. Ennek érdekében a szorosabb európai integráció kialakítása során nagyobb teret engednének a francia törekvéseknek. Weidmann neve már többször is felmerült, mint az EKB lehetséges új elnöke, bár szigorú monetáris politikai elképzelései miatt erősen megosztó személy. Mario Draghi mandátuma egyébként csak bő másfél év múlva, 2019 októberében jár majd csak le.


A Bloomberg értesülései szerint az IFRS9 könyvelési szabályokra való átállás 5,25 milliárd eurós tartalékképzést fog okozni a görög bankoknak, mivel az eddigieknél lényegesen nagyobb céltartalékot kell majd képezniük a nem teljesítő hitelekre.


Nem okozott meglepetést a ma reggel megjelent végleges német inflációs adat. Az előzetes adatoknak megfelelően 1,4% volt az infláció üteme.

Továbbra is erős növekedést vár az Adidas

Az Adidas továbbra is jelentős növekedést vár. 2018-ra 10%-os árbevétel növekedésre számít a társaság, miközben a bruttó marzs 50,7%-ra javulhat. Az operatív profit összességében 9-13%-kal haladhatja meg a 2017-es mértéket. A 2020-as növekedési kilátásokat illetően is kimondottan optimista a társaság, míg korábban 11%-os nettó marzsot jelöltek meg célként, most már 11,5%-ra lőnek. Az évesített növekedési ütemet is megemelték 2 százalékponttal. A társaság részvényenként 2,6 eurós osztalékfizetésről döntött, ami némileg meghaladja a 2,53 eurós konszenzust. Az Adidas egyúttal azt is bejelentette, hogy 3 milliárd eurós részvény visszavásárlási programot kezd 2021-ig. A kedvező növekedési prognózis és a nagyszabású részvény visszavásárlási program kapcsán pozitív árfolyamhatásra számítunk.

Negatív meglepetés a Raiffesientől

A Raiffeisen közzétette a végleges 2017-es számait és az osztalékjavaslatát. A bank vezetése 61 centes osztalékot javasol, amely a nettó eredmény 18 százaléka. Ez elmarad a piac által várt 85 centtől. A bank egyébként 2014 óta nem fizetett osztalékot, s a mostani sem egyszeri alkalom, a jövőben a nettó profit 20-50 százalékát tervezik kifizetni. A bank az idei évre a kockázati költségek emelkedésével számol, miközben 5 százalék körüli hitelállomány bővüléssel kalkulálnak. A tőkearányos megtérülés pedig maradhat 11 százalék körül, miközben a megcélzott tőkemegfelelés 13 százalék (12,7 százalék volt tavaly.) Az árfolyam enyhe csökkenéssel reagált a hírre, egyébként be van szorulva a 20 és a 30 napos mozgóátlagok közé.

Nagyot nőttek a Mini eladásai

A BMW csoport februárban 5,8%-kal növelte eladásait. A BMW márka 5,1%-kal, a Mini pedig 10,8%-kal adott el többet. Az elektromos autók eladásai 43,9%-kal nőttek, igaz ez továbbra is alacsony bázisról valósult meg.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben