Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - a 20 napos mozgóátlagról fordult a BUX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. augusztus 15.   08:42

Egyedi történetek mozgatják a piacokat. Milyen rég láttunk ilyet! A válság kitörése óta szinte alig volt erre példa. Például a Home Depot tegnap jó eredménnyel örvendeztette meg a befektetőket, és eredménykilátásait is növelte. Így ment is kb. 3,6 százalékot a részvény ára. A MOL rekord gyenge eredményt produkált, pedig az iparági környezet jó volt. Így jött is a...

Egyedi történetek mozgatják a piacokat. Milyen rég láttunk ilyet! A válság kitörése óta szinte alig volt erre példa. Például a Home Depot tegnap jó eredménnyel örvendeztette meg a befektetőket, és eredménykilátásait is növelte. Így ment is kb. 3,6 százalékot a részvény ára. A MOL rekord gyenge eredményt produkált, pedig az iparági környezet jó volt. Így jött is a büntetés mintegy 4 százalékos csökkenés képében. Ráadásul nem elég, hogy sok volt a karbantartás, még nincs vége. Így azon reményeink, hogy amit elvesztett a második negyedévben, majd visszajön a harmadikban, kissé olvadozni kezdtek. Végül is logikus, (mi is így szoktunk eljárni) mikor megy a biznisz, akkor inkább mindenkit elküldünk szabadságra. Láthatjuk a gyógyszergyártókon is, a jó eredmények hatására a piac hálás, s veszi a részvényeket. Miért is foglakozunk ezzel? Mert a bika piacok sajátja szokott az lenni, hogy az egyedi történetekre figyel a piac. A medve piacon pedig az jellemző, hogy a globális események okozzák a mozgásokat, amelyek tipikusan lefelé mutatnak. A fent említett dolgok persze még nem azt jelentik, hogy itt a bika piac, de ez egy erős indikáció, hogy közel vagyunk hozzá. Ami pedig a mai napot illeti, megint nehéz a dolgunk. A nemzetközi hangulat kissé negatívba fordult, miközben a BUX is feladta a leckét. Tegnap rést hagyott az esésében, de a 20 napos mozgóátlagról fordulni tudott az árfolyam, miközben a rövidtávú indikátorok szerint akár emelkedhetnénk is. Persze van egy negatív nemzetközi hangulatunk. Ha viszont tényleg az egyedi történetek szerint mozognak a piacok, akkor akár emelkedhetünk is. Mindenesetre ma reggel abban jutottunk egyezségre (ma nem volt verekedés), hogy oldalazó piacra számíthatunk.
Piaci áttekintés
- Alacsony forgalom mellett oldalaztak tegnap a tengerentúli piacok
- Az olaj felfelé, az arany lefelé vette az irányt
- Friss makro adatok befolyásolták a devizapiacot
- Mínuszok a Távol-Keleten
- Szinten maradó árakra számítunk ma

Értesüljön időben a piaci mozgásokról!

Díjmentes, egyedi árfolyam értesítések az Erste Marketen

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Minimális elmozdulást mutattak tegnap a vezető amerikai indexek. A pozitív nyitást követően lefelé vették az irányt a piacok, és a Dow kivételével enyhe mínuszban fejezték be a napot.
- A forgalom is nagyon nyárias volt, a Bloomberg adatai szerint 20%-kal a három hónapos átlag alatti volt, ami kiugróan alacsonynak számít, mert 2008-ban volt ilyen utoljára.
- A nap vesztesei az alapanyag (-0,5%) és a technológia (-0,3%) voltak, a Dow komponensei közül is a technológiai cégek (Hewlett Packard, Cisco Systems) kapták a legnagyobb pofont.
- Jól alakult a kiskereskedelmi forgalom júliusban a tengerentúlon. A várt 0,3% helyett 0,8%-os értéket publikáltak.
- 27%-ot zuhant a Groupon árfolyama a tegnapi kereskedésben. A befektetők nem örültek a hét eleji gyorsjelentésnek, mert a bevételi kilátások meglehetősen borúsak.
- A Home Depot árfolyama 3,6%-ot emelkedett a tegnap publikált gyorsjelentésre. A cég részvényenkénti profitja a várt 97 cent helyett 1,01 dollár lett a második negyedévben.
- Ma a Cisco Systems, a Deere és az Applied Materials negyedéves számait ismerhetjük majd meg, illetve inflációs adatokat, ipari termelést, és házárindex alakulását láthatjuk délután.
Olaj, arany
- Folytatódott a korrekció az arany piacán. A tegnapi kereskedésben 0,8%-kal került lejjebb a kurzus, és 1.599 dollárig zuhant. A reggeli órákban enyhe emelkedés látható, de épphogy 1.600 dollár fölé tudott kerülni az árfolyam.
- A kőolaj piacán továbbra is oldalazás látható. A 92,5 dolláros szint felett araszol a kurzus napok óta, kivárás látható. Nagyobb a valószínűsége a további emelkedésnek, ellenállás a 200 napos mozgóátlagnál (96,7 dollár) húzódik.
- Ma publikálják a készletadatokat, kőolaj terén 1,5 millió hordó csökkenésre, benzin terén pedig 2 millió hordós zsugorodásra számítanak az elemzők.
Devizák
- A vártnál lényegesen jobb amerikai kiskereskedelmi forgalmi adat (az előző hónaphoz képest 0,8%-os növekedést mutatott a várt 0,3%-os bővüléssel szemben) erősíteni tudta a tegnapi kereskedés során a dollárt az euróval szemben, melynek következtében a nyitó 1,2332-es árfolyam zárásra 1,2322-re változott.
- A tegnapi nap folyamán összességében kedvezőtlen gazdasági adatok láttak napvilágot, amelyek azonban vegyesen viszonyultak az elemzői várakozásokhoz. Immáron hivatalosan is kiderült, hogy hazánk stagflációba került, ugyanis az infláció a vártnál némileg magasabb, 5,8% lett, miközben a GDP a vártnál kisebb mértékben, de 1,2%-kal csökkent. Összességében a várakozásokkal nagyjából megegyező adatoknak a forint piacán nem volt jelentős hatása, a forint 279,31-ről 279,04-ig erősödött az euróval szemben.
Távol-Kelet
- A szerdai kereskedésben az összes jelentős ázsiai részvényindex veszített értékéből. A Nikkei 0,38%-ot, a Hang Seng 1,2%-ot, a Shanghai index pedig 0,73%-ot esett.
- A nap nyertesének a Standard Chartered Bank tekinthető, melynek árfolyama 6,45%-ot emelkedett a hírre, hogy úgy néz ki, hogy meg tud egyezni az amerikai kormánnyal és nem vonják vissza amerikai működési engedélyét, cserébe viszont a vállalatnak 340 millió dolláros büntetést kell fizetnie.
Határidős piacok
- A határidős indexek vegyes képet mutatnak ma reggel.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben